صنایع غذایی> در حالی که برخی سایت‌های خبری دم از واردات ژلاتین خوک می‌زنند، تشکل‌های صنایع غذایی احتمال بروز چنین رخدادی را نزدیک به صفر می‌دانند.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران درباره خبر واردت ژلاتین خوک، گفت: این موضوع به‌ویژه از مبادی رسمی، امکان‌پذیر نیست.

کاوه زرگران با اشاره به اینکه هم سازمان استاندارد و هم سازمان غذا و دارو روی واردات مواد خوراکی نظارت کامل دارند، افزود: به‌ویژه در حوزه ژلاتین، کمیته‌ای وجود دارد که حلال بودن آن را تأیید کرده و همچنین کشور تولیدکننده و مواد اولیه آن را با دقت کنترل می‌کند؛ بنابراین نگرانی از بابت ورود رسمی این ماده خوراکی وجود ندارد.

به گفته وی، با این حال ممکن است گروهی به‌دنبال وارد کردن این ماده، به‌صورت قاچاق باشند که در این باره باید گفت، واردات ژلاتین خوک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست؛ بنابراین وقتی پای سود در میان نباشد، تخلف نیز خودبه‌خود از بین می‌رود.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: یک کارخانه تولید ژلاتین حلال در کشور فعالیت می‌کند که محصولات تولیدی آن از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و مصرف‌کننده‌ها هم رضایت چندانی در این باره ندارند؛ بنابراین متقاضیان سعی می‌کنند تعرفه واردات را کاهش دهند.

زرگران ادامه داد: با همه اینها برای حمایت از کارخانه نامبرده، تعرفه واردات به 26 درصد افزایش داده شد؛ هرچند گویا این کارخانه باز هم به این تعرفه رضایت نداده و به‌نظر می‌رسد هر از چندگاهی شایعه واردات ژلاتین خوک را در سایت‌های خبری منتشر می‌کند که این امر صحت ندارد.

وی تصریح کرد: چیزی که بیش از ژلاتین خوک نگران‌کننده است، پاستیل‌ها و آدامس‌هایی است که بدون مجوز وزارت بهداشت به کشور وارد شده و به‌راحتی توزیع می‌شوند؛ در حالی که تقریباً تمام آنها از ماده اولیه ژلاتین خوک استفاده کرده و حلال نیستند.

زرگران در پایان تأکید کرد: مصرف‌کننده‌ها باید از محصولاتی استفاده کنند که برچسب اصالت داشته و مجوز سازمان غذا و دارو را اخذ کرده‌اند.

منبع:ایانا
کد خبر 03f70752a3d34593a0f6d38389be219c

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =