با حضور متخصصین بارز دانشگاهی، جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و بخش خصوصی می‌توان تا سال 1410 روغن زیتون را جایگزین روغن نباتی کرد.
محمدرضا هاتفی مینایی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن بیان این مطلب افزود: کشور ایران نیازمند سالانه یک میلیون تن روغن نباتی با توجه به جمعیت فعلی است و تامین این روغن فقط توسط تولید روغن زیتون میسر است. مطالعات این کار انجام شده و نیازمند تشکیلاتی مستقل با حضور متخصصین بارز دانشگاهی، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و بخش خصوصی است تا نقشه راهی کاهل جهت اجرای این طرح میهنی تهیه و پس از تصویب در نهاد قانون‌گذاری به مورد اجرا گذاشته شود تا در سال 1410 ایران بتواند با بهره‌گیری از اراضی رها شده، آب‌های سرگردان و نیروهای جوان تحصیلکرده روغن مصرفی ایران را تامین کند.
وی در رابطه با میزان تولید روغن زیتون در کشور گفت: میزان روغن زیتون مورد نیاز کشور در سال 20 هزار تن و میزان کنسرو (شور) 60 هزار تن است که مقدار هشت هزار تن روغن و 40 هزار تن کنسروی در ایران تولید و مابه‌التفاوت آن وارد می‌شود.
هاتفی ادامه داد: به نظر بنده باید مقدار نیاز زیتون توسط واحدهای به صورت فله‌ای وارد و پس از فرآوری و بسته‌بندی روانه بازار شود چرا که بدین طریق این واردات نیز تحت نظر وزارت بهداشت و موسسه استاندارد تولید خواهد شد.
وی در رابطه با قیمت روغن زیتون گفت: روغن زیتون دارای مزایای بسیاری از از طرفی تولید آن متضمن هزینه‌های چند برابری دانه‌های روغنی مشابه است بنابراین به دلیل مزیت‌های غذایی از یک طرف و کاربرد مصرفی آن که به 2/1 روغن‌های نباتی می‌رسد. از طرف دیگر کاهش مصرف داروهای قلبی و عروقی را در فهرست مزایای خود دارد، بنابراین با محاسبه این همه موارد گران نخواهد بود. البته وزارت بهداشت می‌تواند با تخصیص مقداری از بودجه دارو به این روغن بی‌نظیر در کاهش آن اثرگذار بوده و در نتیجه درصد مهمی از سلامت جامعه را تامین کند.
هاتفی در ادامه از سطح زیر کشت یکصد هکتاری درختان زیتون در کشور خبر داد و افزود: 23 استان کشور درگیر کشت زیتون هستند که 80 درصد آن در پنج استان قزوین، گیلان، زنجان، شیراز و مازندران قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال 1384 روند توسعه کشتزارهای زیتون و طرح طوبی بسیار کند شده است، گفت: تا زمانی که حمایت مسوولان چه در قالب بسته‌های حمایتی وچه در رابطه با فرهنگ‌سازی تولید و فرآوری و مصرف ادامه داشت و توسعه باغ‌ها و افزایش تولیدات زیتون نیز رو به ازدیاد بود.
هاتفی ادامه داد: به کرات در رسانه های سمعی و بصری و سمینارها و جشنواره‌ها توصیه شده است که روغن زیتون تولید شده در کارخانجات داخلی که لیبل آنها شماره تلفن و مهر استاندارد، آدرس و پروانه وزارت بهداشت نقش بسته ‌خریداری کند.
در رابطه با جلوگیری روغن‌های قاچاق به کشور انجمن تولیدکنندگان روغن زیتون با مساعدت اداره کل نظارت بر مواد غذایی و دارویی و قوه قضاییه موفق شده تا از توزیع 70 درصد روغن‌های تقلبی جلوگیری کند.

منبع: اقتصاد سبز
کد خبر 18375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =