باتصویب هیات وزیران، اصلاحیه آئین نامه تشویق صادرکنندگان نمونه برای اجرا ابلاغ شد.

وزیران عضو کارگروه صادرات کشور به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آیین نامه تشویق صادرکنندگان نمونه را اصلاح کرد که بر این اساس، در ماده(1) عبارت "سازمان توسعه تجارت ایران" جایگزین عبارت "مرکز توسعه صادرات ایران" و عبارت "صادرکنندگان منتخب شامل؛ ممتاز(تندیس بلورین)، نمونه ملی(تندیس طلایی)، برتر کشوری(تندیس نقره ای) و برگزیده استانی(تندیس برنزی) جایگزین عبارت "صادرکنندگان نمونه" می شود.

همچنین پنج تبصره به ماده (1) اضافه می شود که بر اساس آن، صادر کننده ممتاز صادرکننده ای است که حداقل پنج نوبت در گروه تخصصی مربوط به عنوان صادر کنننده نمونه ملی انتخاب و معرفی شده باشد و در سنوات بعد، پس از ارزیابی در گروه تخصصی مربوط حائز بالاترین امتیاز شود.
 
صادر کننده نمونه ملی نیز صادرکننده ای است که طبق ضوابط مندرج در این آیین نامه انتخاب و در روز ملی صادرات با دریافت لوح تقدیر و تندیس طلایی مورد تشویق قرار گیرد.
 
بر اساس این مصوبه، صادر کننده برتر کشوری صادرکننده ای است که طبق ضوابط مندرج در این آیین نامه حایز رتبه دوم در فرایند انتخاب صادرکنندگان نمونه ملی و یا رتبه اول برگزیدگان استانی باشد.
 
همچنین صادر کننده برتر استانی صادرکننده ای است که طبق ضوابط ابلاغی موضوع ماده(8) این آیین نامه در سطح استان توسط کارگروه مربوط استانی انتخاب و معرفی می شود.
 
بر این اساس، هرگونه ارزیابی، انتخاب و معرفی صادرکنندگان ممتاز، نمونه، برتر و برگزیده در سطوح ملی و استانی توسط سایر دستگاه های اجرایی و بخشهای دولتی و غیر دولتی با هماهنگی سازمان توسعه تجارت ایران مجاز است.
 
بر اساس این مصوبه، شاخصهای نام و نشان تجاری (برند) و فناوری بالا(های تک) به عنوان شاخصهای ویژه در انتخاب صادرکنندگان در کلیه مراتب ملی و استانی به عنوان بند(د) به ماده(2) این آیین نامه اضافه می شود، همچنین در ماده(3) عبارت"پنجاه نفر" به عبارت "پنجاه بنگاه صادراتی" اصلاح می شود.
 
در ماده(4) معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبری رئیس جمهور جایگزین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، سازمان ملی استاندار ایران جایگزین موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان توسعه تجارت ایران جایگزین مرکز توسعه صادرات ایران، دفتر تخصصی ذی ربط وزارت صنعت، معدن و تجارت جایگزین وزارت صنایع و معادن و نماینده تشکل صادراتی ذی ربط جایگزین اتحادیه ذی ربط و وزارت کار و امور اجتماعی از ترکیب کارگروه حذف می شود.
 
بر این اساس، در ماده(5) عبارت "حسب درخواست دبیرخانه کارگروه" بعد از واژه "مکلفند" اضافه و متن "مسئولیت تایید صحت اطلاعات و آمارها به عهده دستگاه اجرایی ذی ربط است" به عنوان تبصره به ماده(5) اضافه می شود.
 
همچنین مزایای کارت ویژه به عنوان صادر کننده ممتاز ملی با اعتبار 5 ساله و نمونه ملی با اعتبار 3 ساله از سوی
سازمان توسعه تجارت ایران، جایزه نقدی صادر کننده ممتاز ملی 150 ملییون ریال و صادر کننده نمونه ملی 100 میلیون ریال از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، تخفیف در هزینه اجاره غرفه یا زمین در نمایشگاه های داخلی کشور (حداکثر 5 نمایشگاه در سال) برای صادر کننده ممتاز ملی حداقل 60 درصد و صادر کننده نمونه ملی حداقل 50 درصد از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، تخفیف هزینه اجاره غرفه در نمایشگاه های اختصاصی و بین المللی خارج از کشور(حداکثر 3 نمایشگاه در سال) برای صادر کننده ممتاز ملی حداقل 40 درصد و صادر کننده نمونه ملی حداقل 30 درصد از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، تخفیف هزینه حضور در هیئت های تجاری و بازاریابی اعزامی به بازارهای هدف(حداکثر 3 هیئت در سال) برای صادر کننده ممتاز ملی حداقل 50 درصد و صادر کننده نمونه ملی حداقل 30 درصد از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، تخفیف در هزینه خدمات ارائه شده توسط صندوق ضمانت صادرات ایران برای صادر کننده ممتاز ملی حداقل 50 درصد و صادر کننده نمونه ملی حداقل 40 درصد از سوی صندوق ضمانت صادرات ایران و تخفیف در هزینه تبلیغات در شبکه های برون مرزی صدا و سیما به عنوان جایگزین بندهای(الف)،(ب) و (ج) و تبصره(2) ماده(6) می شود.
 
بر اساس اصلاحیه ماده(7) این آیین نامه، صادر کنندگان برگزیده استانی بر اساس ضوابطی که از سوی سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ خواهد شد، توسط کارگروهی به مسئولیت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و عضویت نمایندگان استانداری، گمرک استان، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و اتاق تعاونی استان و سایر دستگاه های اجرایی ذی ربط (بنا به پیشنهاد مسئول کارگروه) انتخاب و معرفی می شوند.

همچنین تسهیلات، مشوقها، تخفیف ها و مزایای صادر کنندگان  برگزیده استانی که بر اساس ضوابط ابلاغی موضوع ماده (7) این آیین نامه انتخاب می شوند، همه ساله پس از طرح و تصویب در کارگروه توسعه صادرات استان به دستگاه های اجرایی ذی ربط استان ابلاغ و از محل منابع مالی استان پرداخت می کند.

سازمان توسعه تجارت ایران بر حسن اجرای فرآیند انتخاب صادر کنندگان بر گزیده استانی  نظارت خواهد داشت.
بر اساس اصلاحیه ماده(8)، صادر کنندگان ممتاز و نمونه ملی منتخب در هر سال، از زمان معرفی به ترتیب به مدت( 5) و( 3) سال از مزایای پیش بینی شده بهره مند هستند و تا یک سال قبل از اتمام مهلت کارت ویژه مجاز به شرکت در  فرآیند انتخاب صادر کننده ممتاز و نمونه ملی نیستند.

حضور مجدد صادر کنندگان ممتاز و نمونه ملی در فرآیند انتخاب (پیش از انقضای مهلت کارت ویژه) مشروط به افزایش حداقل (10 %) ارزش صادرات در مقایسه با سال انتخاب است.

بر اساس ماده(9) این آیین نامه، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور مکلف است اعتبارات مورد نیاز این آیین نامه را همه ساله و بنا به پیشنهاد سازمان توسعه تجارت ایران در ردیف جداگانه ای در لوایح بودجه سالانه کل کشور به نام سازمان توسعه تجارت ایران پیش بینی کند.

همچنین عنوان ماده (8 ) آیین نامه به ماده (10) تغییر و عبارت "وزارت صنعت، معدن و تجارت" جایگزین عبارت "وزارت بازرگانی" می شود.

بر اساس ماده(11) این آیین نامه، سازمان توسعه تجارت ایران مجاز است تمام یا بخشی از فر آیند شناسایی، ارزیابی و انتخاب صادر کنندگان ممتاز و نمونه ملی و نیز برگزاری مراسم روز ملی صادرات و سایر رویدادهای مرتبط در سطح کشور را به تشکلهای غیر دولتی صلاحیت دار واگذار کند.

این مصوبه پس از تایید رئیس جمهور از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
کد خبر 20341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =