مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی‌های پرورش میگو از وجود ۱۲ هزارهکتار استخر آماده برای پرورش میگو که تنها از ۴ هزار هکتار آن استفاده می‌شود خبرداد وگفت: امضای موافقت‌نامه قرنطینه دامی با کشور روسیه برای افزایش صادرات یک امر ضروری است.

ارسلان قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با پیش بینی تولید ۱۲ هزار تن میگو در سال جاری اظهار داشت: فصل برداشت میگو شروع شده و با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد تولیدات میگوی کشور صادر می‌شود و توان بالقوه‌ای که در زمینه تولید این محصول با توجه به ۴۰ هزار هکتار اراضی واگذار شده و ۱۲ هزار هکتار استخر آماده وجود دارد می‌توان به نحو بهتری از تمام این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری کمتر از ۴ هزار هکتار ظرفیت موجود استفاده می‌شود، گفت: امیدواریم در سال آینده بتوانیم از این ۱۲ هزار هکتار استخر ساخته شده به طور کامل استفاده کنیم و با برنامه‌ریزی‌هایی که در وزارت جهاد و سیستم بانکی و اتحادیه انجام می شود، با توجه به زمینه صادراتی که برای این محصول وجود دارد ارز آوری خوبی برای کشور خواهد داشت.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی‌های پرورش میگو، ماهی و آبزیان ادامه داد: به دلیل تحریم‌های ظالمانه‌ای که در این چند سال وجود داشته‌ است، مجبور بودیم محصولاتمان را با قیمت نازل به کشور‌های واسط از جمله امارات بفروشیم و از طریق این کشور ها محصولاتمان وارد بازا‌رهای اروپایی و آمریکایی شود. اما در شرایط فعلی با توجه به فضای سیاسی که در کشور ایجاد شده امیدواریم این مشکلات حل شود و بتوانیم مستقیم وارد بازارهای هدف شویم.

قاسمی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مسائلی که باید در حوزه آبزیان به آن توجه شود،  موافقت‌نامه قرنطینه دامی با کشور روسیه است که هنوز بعد از ۶ سال پیگیری به نتیجه نرسیده است و هنوز نتوانسته‌ایم مسئولان دام‌پزشکی خودمان را برای امضای این موافقت‌نامه قانع کنیم ولی انجام این کار با توجه به اینکه کشور روسیه یک بازار هدف بسیار بزرگ است لازم است و می توانیم تمام محصولاتمان را به کشور روسیه نیز صادر کنیم.

به گفته وی، مشکل صادرات به روسیه تنها مربوط به میگو و آبزیان نیست بلکه تمام کالاهایی که منشا‌ دامی دارد با این مشکل برای صادرات به بازار بسیار بزرگ و مصرفی روسیه روبه رو هستند.

رئیس اتحادیه پرورش میگو در مورد میزان صادرات آبزیان کشور و میزان ارز آوری آن گفت: سال گذشته میزان صادرات محصولات شیلاتی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار بوده، که این رقم در سال جاری انشاء الله به ۲۵۰ الی ۲۶۰ میلیون دلار افزایش پیدا خواهد کرد و سال آینده اگر این ظرفیت ۱۲ هکتار آماده به زیر کشت برود صادرات به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا خواهد کرد.

کد خبر 25584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =