درحالی که وزیر صنعت و تجارت پیگیر موضوع لغو پیمان‌سپاری ارزی است، باید چرایی عدم لغو آن را صراحتا منتشر کند.

مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اقدامات وزیر صنعت، معدن و تجارت که عمدتا مربوط به بخش خصوصی بوده است اظهار کرد: از جمله اتفاقاتی که در تجارت فرامرزی رخ داد تغییر رویکرد گمرک است.

وی ادامه داد: همچنین در حالی که یکی از خواسته‌های بخش خصوصی طی دو سال اخیر حذف ایران کد و طرح شبنم بوده است نیز از سوی نعمت زاده درحال پیگیری است. هر چند هنوز مقاومت‌هایی از سوی ذینفعان اجرای این طرح وجود دارد ولی درحال حاضر این دو موضوع در مرحله ثبت سفارش متوقف شده است.

حریری با بیان این‌که ما در یک سال و نیم گذشته همواره اعلام کرده‌ایم که موضوع ایران کد و طرح شبنم باعث کاهش رتبه ایران در فضای کسب و کار از 145 به 153 بوده است خاطرنشان کرد: همچنین در فضای واردات 10 پله نزول کرده و دلیل آن هم اضافه شدن دو مرحله ایران کد و طرح شبنم است.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که کاهش رتبه تجاری سیگنال منفی دادن به سرمایه‌گذاران خارجی است، اظهار کرد: نمی‌دانم اجرای این طرح تاکنون چه منفعت‌هایی داشته‌ ولی ضرر و زیان آن به لحاظ کاهش رتبه تجاری ایران قابل توجه است.

وی تصریح کرد: کلیه فعالان چه در سطح نظام های توزیع و واحدهای صنفی و چه در سطح واردکنندگان، طرح شبنم و ایران کد را بی ثمر دانسته و آن را موضوعی دست و پاگیر در فرایند تجاری خود اعلام کرده‌اند.

حریری در ادامه به پیگیری موضوع لغو پیمان‌سپاری ارزی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و گفت: البته این موضوع هنوز به دلیل مقاومت‌های انجام شده به ثمر ننشسته و نعمت زاده باید چرایی عدم لغو پیمان‌سپاری را صراحتا اعلام کند.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که موضوع دیگر لغو ممنوعیت‌های غیر تعرفه‌ای برای واردات است که دستور لغو این ممنوعیت‌ها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی شده است خاطرنشان کرد: طی چند وقت اخیر اولویت بندی کالاها و عدم ثبت سفارش برخی از اولویت‌ها که به عنوان یک ممنوعیت غیر تعرفه‌ای برای واردات استفاده می‌شده برداشته شده است.

وی افزود: آزاد کردن فعالیت‌های تجاری از مطالبات بخش خصوصی بود و به اعتقاد بخش خصوصی برای مدیریت واردات مانع دیگری نباید به جز تعرفه وضع شود.

حریری با بیان این‌که با ایجاد دیوار تعرفه و حذف ممنوعیت‌های غیر تعرفه‌ای کالاهای لوکس از لیست کالاهای واردات ممنوع خارج شده است، تصریح کرد: ولی به جای ممنوعیت واردات آن‌ها با وضع سود و عوارض گمرکی هر کسی می تواند کالای مورد نیاز خود را تهیه کند ولی باید مالیات آن را نیز پرداخت کند.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران همچنین به اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد در دسترس عموم قرار گرفتن اطلاعات سایت ثبت سفارش کالا اشاره کرد و گفت:‌ این موضوع به شفافیت فضای تجاری کشور کمک می‌کند و ما به جد از این موضوع دفاع می کنیم که فضای تجاری باید آزاد و شفاف باشد.

وی به در پیش‌رو بودن انتخابات هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اشاره کرده و گفت: از وزیر صنعت، معدن و تجارت انتظار داریم که به عنوان رییس شورای عالی نظارت بر اتاق‌ها و تشکل‌ها بر فعالیت‌های اعضای اتاق نظارت کند.

حریری در پایان با تاکید بر این‌که نعمت زاده باید با استفاده از ظرفیت‌های شورای عالی نظارت بر تشکل‌ها از احتمال بروز تخلفات در انتخابات بازرگانی جلوگیری کند، گفت: وی باید از ظرفیت‌های قانونی خود استفاده و شورا را در این زمینه فعال کند و در مقابل هر نوع اتفاقی که در طول انتخابات ممکن است در اتاق بازرگانی رخ دهد آماده باشد.

کد خبر 25814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =