کشاورزی> سازمان مرکزی تعاون روستایی توضیحاتی درخصص نحوه عملکرد اتحادیه در خصوص خرید و فروش سیب دماوند ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»،در جوابیه سازمان مرکزی تعاون روستایی آمده است اتحادیه مذکور بخش عمده از محصول خریداری شـده را راسا و یا نیابتا صادر نموده و در حال حاضر مشغول فروش حدود ۵۰۰تن باقیمانده محصول خود از طریق صـادرات و ارسـال پس سورت آن به کارخانجـات کنسانتره می باشـد. که به لحاظ حقوقی ارتباطی با این سازمان ندارد.
یکی از اقدامات و خدمات دولت به جامعه تنظیم بازار و کنترل قیمت اجناس و کالاهای مورد نیاز مردم است .
این امر در حوزه مواد غـذایی شـکل جـدی تری به خود می گیرد. که اجرای طرحی موسوم به طرح تنظیم بازار میوه شب عیـد نیز از آن جمله است . در این طرح دولت هرسـاله جهت کنـترل قیمت میوه در ایـام نوروز و جلوگیری از افزایش بی رویه و غیر قابـل تحمل قیمت سـیب و پرتقـال که تمامی خانوارها مجبور به تهیه میوه شب عیـد می باشـند اجرا می گردد. این طرح شامـل خریـد میوه در زمان تولیـد، ذخیره سازی و توزیع آن در ایام نوروز میباشـد.
این اقـدام بـا توجه به اهمیت آن زیر نظر کمیته ای موسوم به کمیته ملی راهبردی طرح تنظیم بازار کشور صورت می پذیرد. این کمیته متشـکل از دستگاههای متولی و مرتبط عضو کارگروه تنظیم بازار کشور می باشد . درسالجاری این طرح با ابلاغ وزیر محترم جهاد کشاورزی به سازمان تعاون روسـتایی به شماره ۰۲۰/۱۸۴۱۸ مورخ ۹۷/۹/۲۰ و تشکیل کمیته ملی راهبردی ، آغاز گردیـد و حدود ۲۴۰۰۰تن سیب درختی و ۴۰هزار تن پرتقال مورد نیاز اسـتانها تهیه و تحویل آنها شـد. همچنین حسب مصوبه کمیته مـذکور حـدود ۶۰۰۰تن سـیب درختی نیز بعنوان ذخیره احتیـاطی خریداری و ذخیره سازی گردید رصد مستمر بازار میوه و بررسـی قیمتها ضـرورت ورود دولت و توزیع میوه از هفته پایانی اسفند ۹۷را اقتضا نمود .
که بلافاصله توزیع سـیب و پرتقال ذخیره شده در کشور از سطح شهرها تا عمق روستاها با قیمت های کنترل شده و یکسان زیر نظر کمیته راهبردی اسـتانها آغاز گردید. و تا اواخر فروردین ۹۸استمرار یافت. سیب درختی مازاد طرح مـذکور حسب تصـمیمات بند یک سایر دسـتورات جلسه کارگروه تنظیم بازار کشور مورخ ۹۸/۱/۲۰ در اختیار سازمـان میادین میوه و تره بار تهران قرار گرفت تا با قیمت های مصوب آن سازمان در سـطح شـهر تهران توزیع گردد. که بـدلیل رونـد کنـد توزیع و اسـتعداد فساد پذیری محصول، کارگروه تنظیم بازار در بند ۴ تصمیمات جلسه مورخ ۹۸/۲/۱۶ خود فروش باقیمانده محصول را از طریق مزایده به بالاترین قیمت پیشنهادی مصوب ، و به این سازمان تکلیف نمود. که فورا اقدام قانونی انجام، و اتحادیه سراسری تعاونیهای باغداران کشور بعنوان برنده مزایده ،۱۷۱۰ تن محصول ذخیره شده در سـردخانه سـرخدشت شهرسـتان دماوند را در مورخ ۹۸/۳/۸ از سازمان تعاون روستایی خریداری و تملک نموده است. حسب اطلاع اخذ شده ، اتحادیه مذکور بخش عمده از محصول خریداری شـده را راسا و یا نیابتا صادر نموده و در حال حاضر مشغول فروش حدود ۵۰۰تن باقیمانده محصول خود از طریق صـادرات و ارسـال پس سورت آن به کارخانجـات کنسانتره می باشـد. که به لحاظ حقوقی ارتباطی با این سازمان ندارد.
نظر شما