کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با دعوت از مسئولان سازمان غذا و دارو تلاش می‌کند ارتقاء سلامت غذا را به مسئولان این سازمان گوشزد کند و در صورتی که در پروسه زمانی مشخص به نتیجه نرسد، از ابزارهای نظارتی خود مثل تحقیق و تفحص بهره خواهد گرفت.

عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی امروز در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: طی ماه‌های اخیر برای سومین‌بار، رؤسای سازمان غذا و دارو به این کمیسیون آمدند و مواردی را درباره مشکلات آلودگی و بی‌کیفیتی غذا مطرح کردند.

رسول خضری افزود: مسئولان این سازمان معتقدند هرچند وظیفه سیاست‌گذاری و تدوین استانداردها به عهده وزات بهداشت است، اما کنترل سلامت غذا در مبدا به عهده وزارت جهاد کشاورزی و در بازار به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

عقب‌نشینی سازمان استاندارد از استاندارد

وی خاطرنشان کرد: برای کمیسیون بهداشت آلودگی برنج‌های وارداتی و وجود ترکیبات سرب و کادمیوم محرز شد، اما هنوز سازمان استاندارد و یا آزمایشگاه‌های رسمی نتایج قابل آنالیزی به این کمیسیون ارائه نکرده‌اند که به‌نظر می‌رسد سازمان استاندارد از استانداردهای خود عقب‌نشینی کرده است.

خضری ادامه داد: علاوه بر برنج، ترکیبات به‌کار گرفته شده در سوسیس و کالباس به مرز هشدار رسیده و هرچند نمایندگان تلاش می‌کنند به‌علت سرمایه‌گذاری‌های مردمی در این حوزه از انتشار اخباری که منجر به ضرر و زیان سرمایه‌گذاران می‌شود، خودداری کنند؛ اما نمی‌توان منکر این شد که سوسیس و کالباس‌های تولیدشده برای سلامت مردم مضر هستند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، وجود هگزین در روغن‌های خوراکی موجود، سطح سلامت روغن‌های نباتی را به‌گونه‌ای کاهش داده است که مبدل به روغن‌های صنعتی و حتی با کیفیت پایین‌تر شده‌اند.

تأمین غذا، مهم‌تر از سلامت آن شده است

نماینده مردم سردست و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هرچند کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هنوز به جمع‌بندی درباره سلامت غذا نرسیده است، اما نتیجه جلسه مستمر با وزارتخانه‌های مختلف، نمایندگان را به این نتیجه رسانده است که برای مسئولان دولتی، تأمین غذا مهم‌تر از سلامت آن است.

خضری تأکید کرد: واردات گوشت‌های آلوده، برنج آلوده و یا میوه‌های غیرضروری که عملاً منجر به شیوع آفت در داخل کشور می‌شوند، به‌خوبی و با تدابیر لازم قابل کنترل است، اما تاکنون اراده‌ای برای ارتقاء سلامت غذایی در بدنه وزارتخانه‌ها وجود نداشته است.

وی اظهار داشت: پس از اتمام پروسه بررسی نمایندگان مجلس از وضعیت غذا و دارو، اگر مشخص شود سازمان مربوطه به‌علت اهمیت مسئله دارو، غذا را در انزوا قرار داده است، مجلس از ابزارهای نظارتی خود استفاده خواهد کرد؛ هرچند اکنون هم سازمان غذا و دارو به تحقیق و تفحص نزدیک شده است.

کد خبر 26209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =