بعد از سالها بیتوجهی به مزارع سبزی جنوب تهران که با آب آلوده آبیاری میشود، شیوع بیماری وبا مسئولان را مجبور کرد برای سالمسازی آب فکری کنند. هماکنون ۲۱۴ هکتار از زمینهای جنوب استان تهران با آب آلوده آبیاری میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، طی مصوبهای با مشارکت 15 دستگاه دولتی از آبیاری مزارع، سبزی و صیفی با آب آلوده جلوگیری میشود.
این اقدام بعد از بروز بیماری وبا در کشور انجام میشود که سال گذشته قربانیان آن از 45 نفر فراتر رفت. بیماری وبا چند سالی است که جان هموطنان را در گوشه و کنار کشور میگیرد.
متخصصان بهداشتی به آبیاری مزارع صیفی با آب آلوده و بکارگیری کارگران افغانی که معمولاً موارد بهداشتی را رعایت نمیکنند، بارها به عنوان عوامل ایجاد کننده بیماری تاکید کردهاند.
* آبیاری ۲۱۴ هکتار سبزی کاری جوب تهران با آبهای آلوده
محمد موسوی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران میگوید: 214 هکتار از سبزیکاریهای جنوب تهران که بیشتر در منطقه شهرری قرار دارد با آبهای نامتعارف آبیاری میشود.
در سالهای گذشته بارها موضوع آلودهبودن سبزیکاریهای جنوب تهران توسط متخصصان بهداشتی هشدار داده شد اما تاکنون اقدام عملی برای مقابله با آن و یا ارائه راهکار به کشاورزان انجام نشد.
در طرح طرح ساماندهی تأمین آب سالم برای کشاورزان قرار است مزرعه کشاورزانی که بهرغم داشتن حق آبه و آب سالم، با آب ناسالم آبیاری میکنند با بولدوزر و لودر نابود شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران میگوید: 20 حلقه چاه نیمه عمیق برای تأمین آب کشاورزان منطقه حفر میشود تا آب سالم در اختیار آنها قرار گیرد.
اگرچه اجرای طرح سالمسازی آب کشاورزان را باید به فال نیک گرفت اما ایرادهایی در طرح وجود دارد، بسیاری از کشاورزان مجبور به استفاده از آب نامتعارف هستند زیرا بخشهای صنعتی در بالادستها، آب را آلوده میکنند و دولت قبل از اقدام برای نابودی مزارع کشاورزان باید نگذارد صنایع بالادست پسآب صنعتی را به این آبها بریزند.
در این مصوبه سازمان محیط زیست مسئول برچیدن آلودگی کارخانههای صنعتی شده است، اما فعلا زور این مصوبه به بخش کشاورزی رسیده و قلع و قمع کردن مزارع را گنجانده است اما اهرم فشار محکمی برای این کارخانهها وجود ندارد.
از سوی دیگر اعتباری برای پرداخت خسارت به کشاورزانی که مزارعشان در این طرح از بین میرود منظور کنند که در غیر اینصورت نه تنها آلودگی آبها برطرف نمیشود بلکه به از بین رفتن تولید نیز منجر خواهد شد.
این طرح قرار است در کل کشور اجرا شود،اما فعلا در جنوب استان تهران 15 دستگاه دولتی شامل شرکت آب منطقهای تهران، اداره کل محیط زیست استان تهران، شبکه بهداشت و درمان، سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، شهرداریها، شرکت آب و فاضلاب روستایی، شرکت آب و فاضلاب شهری، استانداری تهران، فرمانداران شهرستانهای ری، تهران و بهارستان اجرا میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران میگوید: یک درصد از 1.3 میلیون تن سبزی و صیفی که در جنوب استان تهران تولید میشود با آب نامتعارف آبیاری میشوند.
و یک آمار دیگر هم مید هد، 67.9 هکتار از مزارع سبزی و صیفی تهران حقابه آب دارند اما با آب غیر متعارف که شما بخوا نید آلوده آبیاری میکنند و 44 هکتار حقابه یا آب سالم ندارند.
خدا میداند که طی این سالها چه میزان از محصولات تولیدی این مزارع مردم را بیمار کرده و به آن دنیا فرستاده است، اما چرا آن زمان که متخصصان و کارشناسان به عواقب این آبهای آلوده هشدار میدادند کسی توجهی نکرد؟
کد خبر 26600
نظر شما