مواد غذایی> معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف کنندگان با بیان اینکه نظارت بر بازار کالاها و کنترل آن در گروی همکاری مردم است، از برخورد با متخلفان خبر داد.

سید جواد احمدی در تشریح بازرسی از واحدهای خرده فروش و عمده فروش برنج طی سال گذشته گفت: مقایسه آمار واصله در زمینه بازرسی بیانگر آن است که طی سال گذشته با همکاری بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف استان‌ها، مجموعاً تعداد ۱۴۵ هزار و ۳۸۱ مورد واحد عرضه کننده برنج مورد بازرسی برای تنظیم بازار برنج در سطح کشور صورت گرفته است.

وی گفت: از مجموع بازرسی‌های انجام شده طی این مدت، تعداد ۳۳ هزار و ۳۶۴ مورد به واحدهای عمده فروش و ۱۱۲۵ هزار و ۱۷ مورد دیگر به واحدهای خرده فروش برنج اختصاص داشته است.

وی با اشاره به تشکیل پرونده‌های تخلف متشکله در همین مدت افزود؛ طی همین مدت ۵ هزار و ۸۵۲ متخلف در بخش واحدهای عمده و خرده فروش پرونده به ارزش هزار و ۵۶۲ میلیارد و ۷۵۴ میلیون و ۴۷۵ هزار ریال تشکیل شده است.

نظارت بر بازار محصولات لبنی

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت در ادامه گفت: در این مقطع زمانی ۱۲۹ هزار و ۱۹۱ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، توزیعی و صنفی عرضه کننده اقلام لبنی در سراسر کشور انجام که منجر به تشکیل ۵ هزار و ۳۷۶ پرونده تخلف صاحبان این واحدها شده است. احمدی به ارزش ریالی پرونده‌های تخلف متشکله برای این تعداد اشاره کرد و افزود: میزان جرایم ریالی برای متهمان این تعداد پرونده ۲۵ میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۱۹۲ هزار ریال بوده است.

احمدی با اشاره به اقدامات ارشادی مکرر سازمان حمایت گفت: علیرغم اقدامات انجام شده در مورد رعایت سقف قیمت اقلام لبنی، یک فقره پرونده تخلف گرانفروشی برای یک شرکت لبنی پیشرو در بازار لبنیات به دلیل عدم رعایت ضوابط و مقررات ابلاغی جمعاً به ارزش ۳۱ میلیارد و ۹۳۳ میلیون و ۸ هزار ریال توسط سازمان حمایت تشکیل و جهت رسیدگی و صدور رأی به تعزیرات حکومتی منعکس شده است.

نظارت بر بازار میوه

بنابر آمار معاونت بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان طی همین مدت با ۲۸۵ هزار و ۶۸۷ مورد بازرسی بر عملکرد واحد صنفی عمده و خرده فروش و بازارهای میوه و تره بار سراسر کشور نظارت خاص انجام پذیرفته است.

احمدی توضیح داد این بازرسی‌ها شامل ۲۲۶۹ مورد بازرسی از سطح سردخانه‌ها، ۶۶۰۷۴ مورد بازرسی از بارفروشان و حق العملکاران، ۱۹۹۹۶۶ مورد بازرسی از عاملین صنفی توزیع خرده فروش و سایر واحدهای توزیعی میوه و تره بار و ۱۷۳۷۸ مورد بازرسی از سایر واحدهای توزیعی میوه و تره بار سراسر کشور است.

وی افزود: طی این مدت تشکیل ۳۶ پرونده تخلف به ارزش ۴۲۵ میلیارد و ۶۱۱ میلیون و ۸۰ هزار ریال در بخش سردخانه‌ها، ۲ هزار و ۸۳۳ پرونده به ارزش ۳۹ میلیارد و ۴۵۴ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۵۰۲ ریال در بخش بارفروشان و حق العملکاران، ۱۳ هزار و ۷۱۳ پرونده به ارزش ۵۹ میلیارد و ۱۲ میلیون و ۹۹۱ هزار و ۳۴۸ ریال در ارتباط با عاملین صنفی خرده فروش و سایر واحدهای صنفی از دیگر اقدامات سازمانهای صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور است.

به گفته این مقام مسئول؛ در این مدت ۱۸ هزار و ۲۸۶ مورد شکایت مردمی دریافت شده که در نهایت منتج به تنظیم ۱۷ هزار ۶۱۸ مورد پرونده تخلف به ارزش ۵۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون و ۲۴۲ هزار ریال شده است.

نظارت بر بازار اقلام پروتئینی

وی به اقدامات صورت گرفته پیرامون بازرسی و نظارت بر بازار اقلام پروتئینی نیز اشاره کرد و توضیح داد: در این مقطع زمانی، بیش از ۲۹۳ هزار و ۶۲۳ بازرسی از سطح عمده و خرده فروشی مواد پروتئینی در سراسر کشور انجام شده که حاصل آن تشکیل ۱۴ هزار و ۴۹۳ فقره پرونده تخلف به ارزش بیش از ۵۷۸ میلیارد و ۴۹۹ میلیون و۴۳۳ هزار و ۶۲۲ ریال بوده است.

نظارت بر بازار روغن نباتی

در ادامه این مقام مسئول اضافه می‌نماید با عنایت به اهمیت روغن نباتی در سبد مصرف کالای خانوار، جمع بندی گزارش عملکرد نظارت و بازرسی طی سال گذشته در کل استان‌های کشور حاکی از انجام ۱۰۱۸۷۲ مورد بازرسی از سطح واحدهای تولیدی و توزیعی می‌باشد که از این تعداد ۴۰۴ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، ۳۸۵۰ مورد بازرسی از واحدهای بسته بندی، ۲۰۴۸۲ مورد بازرسی از واحدهای پخش و عمده فروشی و ۷۷۱۳۶ مورد بازرسی از واحدهای خرده فروشی صورت گرفته که نهایتاً منتج به تشکیل جمعاً ۳۲۹۴ فقره پرونده تخلف به ارزش ۳۷,۸۹۱,۶۲۳,۹۸۱ ریال شده است.

شایان ذکر است از مجموع پرونده‌های تخلف متشکله، ۱۴ فقره مربوط به واحدهای تولیدی، ۷ فقره مربوط به واحدهای بسته بندی، ۳۵۸ فقره مربوط به واحدهای پخش و عمده فروشی و ۲۹۱۵ فقره مربوط به تخلف واحدهای خرده‌فروشی می‌باشد که برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی منعکس گردیده است.

نظارت بر بازار قند و شکر

با عنایت به اهمیت محصول شکر در سبد مصرف کالای خانوار، جمع بندی گزارشات نظارت و بازرسی طی سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد طی سال گذشته در کل استان‌های کشور تعداد ۱۴۱۴۳۴ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، بسته بندی، توزیعی قند و شکر انجام شده که از این تعداد ۱۰۰۹ مورد از واحدهای تولیدی، ۱۶۵۸ مورد بازرسی از واحدهای بسته بندی، ۲۸۷۷۸ مورد بازرسی از واحدهای پخش و عمده فروشی و ۱۰۹۹۸۹ مورد بازرسی از واحدهای خرده فروشی صورت گرفته که نهایتاً منتج به تشکیل جمعاً ۷۰۳۰ فقره پرونده تخلف به ارزش ۲۰۰,۰۹۵,۰۹۶,۰۳۲ ریال شده است. شایان ذکر است از مجموع پرونده‌های تخلف متشکله، ۲۶۹ فقره مربوط به واحدهای تولیدی، ۷ فقره مربوط به واحدهای بسته بندی، ۳۵۳ فقره مربوط به واحدهای پخش و عمده فروشی و ۶۴۰۱ فقره مربوط به تخلف واحدهای خرده‌فروشی می‌باشد که برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی منعکس گردیده است.

احمدی با بیان اینکه خودکنترلی اصلی اساسی در فراهم سازی فضای آرام بازار بشمار می‌رود افزود: به مردم این اطمینان خاطر را می‌دهیم که نظارت کاملی بر بازار صورت می‌گیرد لذا از هموطنان انتظار می‌رود تا همچون همیشه در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند ضمناً شماره ۱۲۴ این سازمان و سازمانهای صمت در سراسر کشور آمادگی دارد تا ضمن دریافت گزارشها، شکایات و پیشنهادهای مردمی نسبت به رسیدگی به آنها در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام کند.

منبع:مهر
کد خبر 2b1082fb00ae484583beeecffb5019ec

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =