مرکز پژوهشهای غلات اعلام کرد که شاخصهای 8 گانه استاندارد شماره 2628 نانهای سنتی-ویژگیها و روشهای آزمون برای ارزیابی کیفیت انواع نان سنتی استفاده می شود.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فودپرس»، شکل نان، ویژگی سطح رویی و زیرین، رنگ، بافت، قابلیت جویدن، عطر، بو و طعم از شاخصهای ارزیابی کیفیت انواع نان سنتی شامل بربری، سنگک، تافتون و لواش است.
نانِ باکیفیت نانی است که شکل آن یکنواخت و عاری از برآمدگی و فرورفتگی غیر عادی باشد و سطح رویی و زیرین نیز باید یکنواخت باشد، رنگ نان، رنگ طبیعی و بافت آن باید به راحتی در اثر کشیدگی پاره و راحت لقمه شود و مزهاش عاری از طعم و مزه غیر عادی باشد.
در نانهای باکیفیت استفاده از جوش شیرین، بلانکیت و هرگونه مواد خارجی و کپکزدگی پذیرفتنی نیست.
مرکز پژوهشهای غلات در هرماه از سراسر کشور 4 نوع نان سنتی بربری، سنگک، تافتون و لواش را با شاخصهای ارزیابی کیفیت نان (استاندارد 2628 نان های سنتی-ویژگیها و روش آزمون) مورد سنجش قرار میدهد و نتایج در قالب گزارش کیفیت نانِ کشور منتشر میشود.
نظر شما