میتوان با داشتن یک رژیم غذایی سالم، خطر ابتلا به گلوکوم را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
گلوکوم یا آب سیاه یکی از بیماریهای رایج چشم است که برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی که چشم و عصب بینایی را درگیر میکنند، استفاده میشود. این بیماری میتواند منجر به آسیبهای جدی به چشم و نابینایی فرد شود. این بیماری، دومین عامل نابینایی در جهان محسوب میشود.
در کنار توصیههای مختلف متخصصان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، تغذیه سالم یکی از موارد بسیار ابتدایی است که میتواند به فرد در این زمینه کمک کند.
برخی مواد غذایی به دلیل دارا بودن مواد مغذی میتوانند باعث تقویت سلامت چشم شوند.
میوهها و سبزیجات منابع غنی از ویتامینهای A و C هستند. آنتی اکسیدانهای لوتئین و زکسانتین به وفور در این مواد غذایی یافت میشود. این مواد مانع از افزایش فشار در چشم میشوند که دلیل اصلی از بین رفتن عصب بینایی در بیماری گلوکوم است.
یک مطالعه بر روی ۵۸۴ زن آفریقایی تبار نشان داد مصرف روزانه بیش از ۳ وعده میوه ۷۹ درصد خطر ابتلا به گلوکوم را کاهش میدهد.
سبزیجات دارای برگهای سبز یکی از مناسبترین منابع غذایی برای پیشگیری از گلوگوم محسوب میشوند. یافتههای محققان از ارتباط مستقیم میان مصرف اسفناج و کلم پیچ در کاهش ابتلا به آب سیاه حکایت دارد.
مصرف سبزیجات نه تنها باعث کاهش خطرات ابتلا به بیماریهای چشمی میشود؛ بلکه خطر ابتلا به سایر بیماریها نظیر سرطان، بیماریهای قلبی و التهاب را کاهش میدهد. آجیلها و دانهها (مانند تخم آفتاب گردان و ...) به دلیل آن که غنی از ویتامین E هستند، میتوانند باعث حفظ سلامتی سلولهای چشم در برابر آسیب رادیکالهای آزاد شوند.
ماهیهای چرب مانند سالمون، تن، ساردین و هالیبوت به دلیل آن که غنی از اسید چرب امگا ۳ هستند، میتوانند باعث کاهش فشار داخل چشم ناشی از بیماری گلوکوم شوند. مواد غذایی همچون شکلات تلخ، موز، آووکادو، تخم کدو و لوبیا سیاه نیز در این زمینه مفید هستند.
متخصصان توصیه میکنند افرادی که به گلوکوم مبتلا شده اند از مصرف مواد غذایی که منجر به سندرم متابولیک، چاقی، مشکلات فشار خون بالا و دیابت میشوند، اجتناب کنند. به طور معمول داشتن یک رژیم غذایی سالم که باعث حفظ فشار خون عادی و سطح قند خون طبیعی شود، میتواند خطر ابتلا به گلوکوم را کاهش دهد.
منبع:شفاآنلاین
نظر شما