سخنگوی کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: آقای رییس جمهوری اعلام کردند که زیرساختهای کالابرگ مهیا نبود اما اکنون بالای 85 درصد زیرساختهای ارائه آن فراهم شده و بزودی در کشور عملیاتی میشود.
۸۵ درصد زیرساختهای کالابرگ الکترونیکی فراهم شد/ مصرف سرانه مرغ افزایش مییابد
احد آزادیخواه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد وضعیت تولیدکنندگان مرغ کشور و حمایت از آنها گفت: ما در مجلس و دولت بر سر اعطای 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت به تولیدکنندگان به توافق رسیدیم. برخی از تولیدکنندگان استقبال و برخی نیز از آنها استقبال نکردند. حتی اعلام کردیم که سهیلگری به گونهای باشد که واحدهای تولیدی بدهکار بانکی نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: تاثیر افزایش قیمت نهادههای دامی طبیعتا با حذف ارز ترجیحی محسوس است، البته نرخ نهادهها در بازار جهانی نیز افزایش یافته و برای مثال قیمت ذرت و کنجاله نسبت به سال گذشت هرشد داشته است.
وی افزود: در این مورد باید تدبیر اندیشیده میشد تا اینکه ستاد تنظیم بازار قیمت جدید مرغ را 63 هزار تومان اعلام کرد. هرچند با این نرخ بر مصرفکنندگان فشار وارد میشود اما برخی از ضرر و زیان تولیدکنندگان کاهش و تا حدودی رضایت مندی آنها را ایجاد کرده است.
آزادیخواه تصریح کرد: باید تعیین قیمت را به عرضه و تقاضا واگذار کنیم، بویژه در عید نوروز و ماه رمضان با توجه به میزان جوجه ریزی شرایطی را باید ایجاد کنیم تا هم قدرت خرید مصرف کننده افزایش یابد و هم از تولیدکننده حمایت شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد: در جلسهای به آقای رییس جمهور گفتیم که اگر دولت بتواند کالابرگ الکترونیکی را احیا کند، میتواند موظف به عرضه مرغ گرم در این چارچوب باشد تا از مصرف کننده و تولیدکننده حمایت شود.
این مقام مسئول افزود: آقای رییس جمهوری نیز اعلام کردند که زیرساختهای کالابرگ مهیا نبود اما اکنون بالای 85 درصد زیرساختهای ارائه آن فراهم شده و بزودی در کشور عملیاتی میشود. در اینصورت میزان مصرف سرانه مصرف مرغ خانواره افزایش مییابد که در راستای منافع مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است.
شاه میرزایی افزود: طرح اجرای کالا برگ الکترونیکی در ۴ شهر گرمسار، آبیک، دماوند و فیروزکوه به صورت پایلوت اجرا شده و از نظر مجهز بودن سامانههای الکترونیکی از خیلی از کشورها جلو هستیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: وزارت اقتصاد هم گفته داریم روی کالا برگ کار میکنیم؛ اما اگر تعلل اتفاق بیفتد ما ناگزیریم ظرف دو سه هفته آینده با هماهنگی کمیسیون های مربوطه در این حوزه اقدام نظارتی انجام دهیم.
بر همین اساس، در صورتیکه سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم هستند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر فرد و در صورتی که جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بهازای هر فرد به حساب آنان واریز خواهد شد.
همچنین سرپرستان خانواری که پیش از این نسبت به دریافت تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ میلیون ریالی کرونا اقدام کردهاند، اقساط این تسهیلات از مبلغ واریزی به حساب آنان کسر خواهد شد.
این سازمان همچنین اعلام کرد در این مرحله، سرپرستان خانواری که یارانه نقدی آنها در اردیبهشت ماه قطع شده بود و درخواست بازبینی خود را در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کرده بودند، در صورتی که در بازبینی انجام شده توسط وزارت رفاه جزو دهکهای اول تا نهم قرار گرفته باشند، یارانه مهرماه ماه را مطابق دهکبندی اعلام شده به همراه معوقات یارانه دریافت خواهند کرد.
علاوه بر این افرادی که تا مهرماه نسبت به ثبت نام جهت دریافت یارانه اقدام نکرده اند نیز چنانچه جزو دهکهای اول تا نهم شناخته شده باشند یارانه مهرماه را به همراه معوقات یارانه دریافت خواهند کرد.
متقاضیان بازبینی دهکبندی اعلام شده و افرادی که یارانه آنان از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ قطع شده است، میتوانند جهت ثبت یا پیگیری درخواست خود به سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده یا با تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند.
بر اساس صحبتهای مسئولین امر قرار بود کالابرگ اول مهر ماه بهدست مردم برسد، اما با گذشته ۱۵ روز از ماه اول پاییز همچنان این طرح در مرحله آزمایشی است.
اجرا و ارائه کالابرگ منوط به نتیجه مثبت مراحل آزمایشی است.
یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در سال نخست فعالیت خود حذف و اصلاح سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که بسیاری از کارشناسان آن را اصلاح اقتصادی کشور دانستند.
پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدای سال ۹۷ آغاز شد و در تمام این سالها به اذعان بسیاری از کارشناسان موجب فساد و ایجاد رانت در کشور شده بود. افرادی که دغدغه شفافیت و مبارزه با فساد را داشتند همواره خواهان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودند.
در زمان تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۱، زمانی که دولت سیزدهم بر حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی اصرار داشت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک شرط برای این موضوع قرار دادند. شرط نمایندگان عرضه کالاهای مشمول با کالابرگ الکترونیکی و با قیمتها شهریور ۱۴۰۰ بود.
کالابرگ همچنان در مرحله آزمایشی
بر اساس تصمیم دولت، مقرر شد طرح کالابرگ الکترونیکی بهصورت آزمایشی اجرا شود و نتیجه طرح به اطلاع ستاد اقتصادی دولت برسد تا در این باره تصمیم لازم اتخاذ شود.
حال با گذشت چهار ماه از اجرای طرح مردمی سازی یارانهها و پرداخت یارانه نقدی به دهکهای یکم تا نهم درآمدی و برچیده شدن صفها، بسیاری از افراد جامعه ترجیح میدهند یارانه را نقدی دریافت کنند تا اینکه برای دریافت کالا در صفهای منتظر بمانند.
هادی سبحانیان، معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد در خصوص سرانجام طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمهیدات لازم را در این مورد اندیشیده است و آمادگی لازم برای این موضوع وجود دارد.
وی افزود: بهدلیل حساسیت موضوع مقرر شد که ابتدا بهصورت آزمایشی برای برخی گروههای خاص در کشور اجرا شود.
سبحانیان تصریح کرد: با در نظر گرفتن تمام جوانب اجرای آزمایشی طرح کالابرگ الکترونیکی چنانچه نتیجه مثبتی حاصل داشت، دولت در سطح گستردهای انجام میدهد.
خاندوزی وزیر اقتصاد گفت: طرح کالابرگ قدری به تاخیر افتاد تا وزارت کار بتواند مرحله جدید آزمایشی را انجام دهد و امیدوارم زودتر از پایان سال عملی شود.
در حالی این شائبه از سوی برخی از کارشناسان مطرح میشود که احتمالا اجرای طرح کالابرگ منتفی خواهد بود که وزیر اقتصاد اعلام کرد: این طرح لغو نشده و همچنان در دستورکار قرار دارد.
در حالی حدود ۵ ماه از اجرای جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی میگذرد که قرار بود پس از واریز دو مرحله یارانه معیشتی، طرح کالابرگ الکترونیکی اجرا شود، اما تاکنون ۵ مرحله یارانه نقدی پرداخت شده و این طرح اجرایی نشده است.
بر همین اساس، این شائبه از سوی برخی از کارشناسان مطرح میشود که احتمالا اجرای طرح کالابرگ منتفی خواهد بود، اما وزیر اقتصاد در یک نشست خبری در تازهترین اظهارنظر درباره اختصاص کالابرگ به جای یارانه نقدی اعلام کرده است: این طرح لغو نشده و همچنان در دستورکار قرار داردوی در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه کالابرگ الکترونیکی گفته است: بنا بود گزارش عملکرد دوره آزمایشی به دولت ارائه شود که خوشبختانه این اتفاق صورت گرفت.
به گفته او، دوستان حوزه اجرایی و فنی در حوزه وزارت کار که مسوولیت کالابرگ بر دوش آنان قرارداده شده است، پیشنهاد دادند تا در ماه مهر بار دیگر طرحی آزمایشی را در این خصوص داشته باشند که پس از تعمیم آن به کل کشور برای مردم مشکلی پیش نیاید و مردم همچنان مراجعه نکنند و شکایت نکنند که دستگاههای خرید همچنان متصل نیست یا در فروشگاهها امکان خدماتدهی وجود ندارد.
خاندوزی متذکر شده است: در همین راستا، کار قدری به تاخیر افتاد تا وزارت کار بتواند مرحله جدید آزمایشی را انجام دهد و امیدوارم زودتر از پایان سال عملی شود.
پیش از این، محمدرضا پورابرهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره طرح کالابرگ گفته بود: مجلس خواستار این بود که کالابرگ ارائه شود، اما دولت برای اینکه کار خود را آسان کند، یارانه نقدی پرداخت کرده است؛ ما میخواستیم دولت مابهالتفاوت قیمتها را به صورت کالابرگ پرداخت کند.
در این میان، براساس نتایج به دست آمده موسسه افکارسنجی ملت، ۵۸.۵ درصد از مردم ترجیح می دهند دولت هفت قلم کالای اساسی را به قیمت سال قبل و از طریق کالابرگ عرضه کند و در مقابل ۲۸.۶ درصد ترجیح می دهند به ازای هر فرد ماهانه مبلغ ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزارتومان نقدی اختصاص یابد.
علیرضا شهبازی با اشاره به اینکه بر اساس بودجه ۱۴۰۱ دولت موظف به توزیع کالابرگ برای تهیه کالاهای اساسی بین مردم شده است، گفت: متاسفانه به دلیل اشکالات موجود فعلا این اتفاق رخ نداده است، اما مجلس با جدیت به دنبال اجرای این مهم است و با توجه به اوضاع معیشتی مردم و فشارهای اقتصادی موجود ممکن است تغییراتی در دهکهای تعیین شده بوجود بیاید.
او درباره نحوه دهک بندی جدید افزود: تلاش دولت ابتدا تثبیت میزان تورم در جامعه و پس از آن کاهش هزینههای خانوار با جلوگیری از افزایش قیمتها و تورم است و بر اساس میزان درآمد اقشار مختلف جامعه اقدام به دهک بندی جدید خواهد کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در صدد است با توزیع کالابرگ، اقشار و طبقات بیشتری را تحت حمایت خود قرار دهد و یارانه کنونی را برای افراد بیشتری از جامعه واریز کند.
وی گفت: دولت کالابرگ را برای کالاهای اساسی مانند گوشت و اقلام مورد نیاز مردم در نظر گرفته و امیدواریم هر چه زودتر به این تکلیف قانونی خود در بودجه ۱۴۰۱ عمل کند.
علیرضا شهبازی افزود: دولت هم موظف به ارائه راهکارهای مناسب برای اجرای این قانون است و مجلس هم تا حصول نتیجه نهایی آن را پیگری میکند.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیئت دولت به سوالات خبرنگاران در رابطه به کالابرگ پاسخ داد.
به نقل از ایسنا، احسان خاندوزی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت گفت: تمام مبالغ واریزی جهت سود سهام عدالت که با پیگیری ویژه انجام شد در اختیار دارندگان سهام عدالت قرار گرفته است و کاملا اختیار مدیریت سود سهام با خود مردم است. درباره کسانی که نقص مدارک داشتند یا برخی متوفیانی که مدارک آنها ناظر به انحصار وراثت است، به محض اینکه مسائلشان حل شود، سودی که طلب داشته باشند، واریز میشود.
نظر شما