در نشست شورای مشورتی تشکل های اتاق بازرگانی ایران که با حضور رییس و اعضای آن برگزار شد، آیین نامه مربوط به چگونگی حضور نمایندگان تشکل‌های فراگیر در هیات نمایندگان اتاق ایران تدوین و نقش کلیدی تشکل‌ها در توسعه اقتصادی کشور به عنوان توان و بنیه تخصصی اتاق ایران بررسی و مطرح شد.

به گزارش ایسنا، بر اساس اظهارات مطرح شده در این نشست، تشکل‌ها جایگاه ویژه‌ای در توسعه اقتصادی کشور به عنوان پیشرانان اقتصاد به خود اختصاص داده اند و اتاق نیز به عنوان نهادی که به توسعه تشکل ها توجه جدی دارد، توانسته است به عنوان مشاور سه قوه، نقش خود را در سازماندهی تشکل ها جهت پیگیری مطالبات و دغدغه های ملی ایفا کند.

موضوع بعدی مورد توجه در این نشست، ضرورت حضور تشکل ها در کنار دولت در نظام نظارتی است. گرچه دولت به طور معمول نقش حاکمیتی و نظارتی را بر عهده دارد اما تشکل ها می بایست علاوه بر امور تصدی‌گری آمادگی لازم برای پرداختن به امور نظارتی را نیز کسب کنند و در حوزه اخلاق کسب و کار نیز نقش قابل ملاحظه ای را بر عهده بگیرند و در واقع این انتظار وجود دارد که تشکل ها پرچم فضیلت اخلاقی در کشور را برفراز درآورند.

از سوی دیگر موضوع مبارزه با فساد اداری که به یکی از اهداف کلان کشور تبدیل شده است، انتظار می رود تشکل ها به عنوان ظرفیت های اجتماعی قابل توجه در جریان سازی اجتماعی، فعال شده و در کمپین مبارزه با فساد اقتصادی نقش محوری خود را بازی کنند.

محسن جلال‌پور، نایب رییس اتاق بازرگانی در ادامه به موضوع همراهی اعضای تشکل ها در هیئت های دیپلماسی کشور و در سفرهای بین المللی دولت اشاره و بر نقش تشکل ها در کنار دولت در سفرهای خارجی تاکید کرد.

وی گفت: در اتاق آمادگی داریم تا هرگونه مساعدت و حمایت لازم از این امر را بعمل آوریم. همچنین موضوع تخصیص منابع لازم جهت توسعه و توانمند سازی تشکل ها را مورد تاکید قرار داد.

رییس شورای مشورتی تشکل های اتاق ایران حضور پررنگ تشکل ها در جلسات هیات نمایندگان اتاق و همچنین جلسات صبحانه کاری با وزراء و مسئولان کشور را یکی از افتخارات اتاق ایران در این دوره ارزیابی کرد.

بر اساس اظهارات نائب رییس اتاق بازرگانی ایران، تثبیت کرسی تشکل ها در هیات نمایندگان و تقویت آنها در دوره آتی از اولویت های کاری اتاق ایران به شمار می آید.

رییس شورای مشورتی تشکل های اتاق ایران میزان رشد تشکل ها در دوره هفتم اتاق، به لحاظ تاسیس و نیز الحاق تشکل های با موضوعات کلیدی در اقتصاد کشور را بالغ بر 70 درصد اعلام کرد و افزود: پیام این نرخ رشد، حاکی از تاثیر بر ضرورت افزایش تعداد کرسی های تشکل ها در دوره آتی هیات نمایندگان اتاق ایران است.

جلال‌پور ارتقای سطح کیفی تشکل ها را کارآمد و تاثیرگذار ارزیابی کرد و یادآور شد: ارتقای جایگاه تشکل ها موجب تقویت اتاق ایران می شود و بدین ترتیب تشکل ها باید برای کسب کرسی در هیات نمایندگان مورد ارزیابی قرار گیرند و چنانچه تشکلی نتوانسته باشد انتظارات و معیارهای اصلی اعضای خود و اتاق را برآورده کند از گردونه خارج شده و تشکل های دیگر جایگزین آن می شود.
کد خبر 626439709fd240299ae2a1e28e36f43d

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علیرضا آقابالائی ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
    0 0
    بنده ضمن عرض سلام ومطالعه مطالب مربوط به تشکل ها بایست عرض کنم متاسفانه تا زمانیکه قیمت نفت مورد دلخواه دولتهای قبلی بوده کسی به یاد توسعه ویا حمایت از بخش های خصوصی کشور نبوده است واقعا تشکل ها خود یک سربازان گمنام اقتصادی بودند بدون تبلیغات وخود ستایی وبزرگنمائی هرآن چه در توان وتجربیات علمی وعملی داشتند از جان مایع گذاشته وبا صمیمیت در توسعه بخشی از وظایف مربوط به وظایف خود کارهای بزرگی انجام دادند اما اگر به کشورهای توسعه یافته نگاه منطقی داشته باشیم ونظر کنیم متوجه می شویم جامعه دموکراسی واقعی وجایگاه تشکل ها در چه جایگاه ارزشمندی وجود دارد نه به عنوان ابزار استفاده از عناصر دولتها ویا بازیچه اشخاصی که در مقام دولت دنبال قدرت بودند واجازه رشد به این جایگاه مهم اقتصادی طی سالیان گذشته داده نشده است هر کس به طریقی با موقعیتهای این تشکل ها به نفع وموقعیت خود عمل نموده وامروز دولت متوجه می شود دیگر نفت 130 دلار در کار نیست وخیلی مشکلات دیگر باز لازم است با هر ترفندی دنبال این تشکل ها باشیم ودر خواست مساعدت در راه توسعه اقتصادی جامعه داشته باشیم .در دنیای مدرن امروز حاکمیت بدست مردم ونظارت به دست دولت سپرده شده است واز مزیتهای این اعتماد نقش توسعه -همبستگی -اعتماد- احترام وخیلی موارد دیگر بوجود آمده ودیگر نمی خواهیم بیش از این مطالب گفته شود نتیجتا دولت بایست امروز با پشتیبانی وارزش دهی به جایگاه تشکل ها واعتماد به همیاری ونگاه دوستانه نه رقیب به تشکل ها نگاه کند در غیر اینصورت مشکلات هر روز بیش از روز گذشته خواهد بود.چگونه که وقتی ما نگاهی بر قرض مثال به آموزش وپرورش می کنیم متوجه می شویم آموزش داریم اما متاسفانه همیشه اسم پرورش را به یدک کشیدیم والاآخر با توفیق همت دوستان در جهت اعتلای کشورمان در عرصه های اقتصادی وسیاسی واجتماعی وفرهنگی. کارشناس ارشد اقتصادی وکارشناس ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل ورئیس اتحادیه محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی