صنایع غذایی> رییس انجمن تولیدکنندگان فرآورده‎های گوشتی گفت: آشفتگی بازار فرآورده‎های گوشتی موجب شده تا کالباس و سوسیس تهیه شده از گوشت خوک در شهرهای جنوبی دیده می‎شود.

رمضان فلاحتی  با بیان اینکه در همه جای دنیا با استفاده از یک شرایط استاندارد و تحت تدابیر بهداشتی خمیر مرغ در فرآورده‎های گوشتی مورد استفاده قرار می‎گیرد، گفت: استفاده از خمیر مرغ موجب پایین آمدن قیمت تمام شده این محصولات می‎شود.

وی افزود: بر خلاف آنچه در رسانه‏‌ها و نیز اظهارات برخی از مسئولین در اذهان عمومی جامعه جا افتاده؛ خمیر مرغ در واقع مابقی گوشت باقیمانده مرغ است که به شکل دستی امکان جدا کردن آن وجود ندارد.

فلاحتی با بیان اینکه تمامی کارخانجات بزرگ کشور که محصولات خود را بر اساس کنترل شدید مسئولین بهداشتی و نیز موازین تعیین شده آن تولید می‎کنند بیش از 500 میلیون تومان برای خرید و راه‌اندازی سیستم MDM (دستگاه جداکننده گوشت مرغ از اسکلت) هزینه کرده‌اند، اظهار داشت: خمیر مرغی که در کارخانجات بزرگ تولید می‌شود صرفا از طریق دستگاه جداکننده گوشت مرغ انجام می‌‎شود که امکان جداسازی 25 درصد گوشت باقی مانده بر روی استخوان‎ها و اسکلت این حیوان را فراهم می‎کند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآورده‎های گوشتی با گله‌مندی از ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در کارخانجات فرآورده های گوشتی گفت: انجمن و تولیدکنندگان در این بخش به سازمان استاندارد پیشنهاد داده‌اند که ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ که توسط کارخانجات بزرگ و از طریق دستگاه جداسازی در داخل کارخانه انجام می‎شود را بردارند تا از این طریق زمینه پایین آمدن قیمت انواع فرآورده‎های گوشتی تولیدی در کشور فراهم شود.

به گفته فلاحتی ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ نه تنها باعث بهتر شدن وضع تولید نشد بلکه منجر به تولید هر چه بیشتر این ماده در کارگاه‎های زیرپله‎ای شد که عمدتا بر اساس آخرین اطلاعات محصولات تولیدی غیربهداشتی خود را به حلیم‌‎فروشی‎ها و چلوکبابی‎ها می‌فروشند.

وی گفت: از سوی دیگر با افزایش قیمت تمام شده فرآورده‎های گوشتی در کشور بازار قاچاق انواع کالباس و سوسیس خارجی به ویژه ترکیه‎ای، آرژانتینی، برزیلی و فرانسوی بیش از گذشته فراهم شده و این در حالی است که به صراحت بر روی کاغذ بسته‎بندی این محصولات، استفاده از خمیر مرغ با درصدهای بالا ذکر شده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآورده‎های گوشتی با بیان اینکه بیشتر این اجناس قاچاق را می‎توان در شهرهای جنوبی و نیز سوپرمارکت‎های بالای شهر تهران به آسانی پیدا کرد، اظهار داشت: آشفتگی بازار فرآورده‎های گوشتی به دلیل قاچاق موجب شده تا شاهد باشیم کالباس و سوسیس تهیه شده از گوشت خوک و نیز احشام بدون ذبح اسلامی به وفور در فروشگاه‎های بالای شهر پایتخت و نیز شهرهای جنوبی دیده می‎شود.

این فعال صنعت تولید فرآورده‎های گوشتی با تأکید بر اینکه می‎بایست ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ برای کارخانجات بزرگ که دستگاه جداکننده دارند برداشته شود، تصریح کرد: انجمن تولیدکنندگان فرآورده‎های گوشتی در جلساتی که با سازمان استاندارد و وزارت بهداشت داشته است ضمن آنکه خواستار رفع ممنوعیت شده به این سازمان‎ها پیشنهاد داده که در صورت رفع ممنوعیت، کارخانجات بزرگ از مخلوط کردن خمیر مرغ با هر گوشت دیگری پرهیز کنند و نیز برای اطلاع مصرف‌کننده رنگ بسته‎بندی آن کالباس یا سوسیسی را که از خمیر مرغ درست شده باشد را متفاوت از بسته‎بندی سایر کالاهای تولیدی خود عرضه کنند.



دامپزشکی مسئول نظارت بر گوشت‌های غیر فراوری است

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نظارت بر گوشت‌های غیر فرآوری بر عهده سازمان دامپزشکی است گفت: فروش موادغذایی فراوری شده حاوی گوشت خوک ممنوع است و تخلف محسوب می‌شود.

رسول دیناروند در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص فروش فراورده‌های گوشتی تهیه شده از گوشت خوک در استانها اصفهان و برخی از استان‌های جنوبی کشور گفت: اگر این نوع گوشت به صورت غیر فراوری شده به فروش برسد نظارتان برعهده سازمان دامپزشکی است اما اگر به صورت فراورده غذایی یعنی سوسیس وکالباس ارائه شود؛ تخلف محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ورود این نوع فراورده‌های گوشتی که به هیچ وجه مورد تأیید استانداردهای غذایی نیست از طریق قاچاق می‌باشد اظهار کرد: البته باید توجه داشت که فروش و مصرف این نوع گوشت‌ها و نیز فراورده‌های گوشتی برای برخی از اقلیت‌ها از جمله ارامنه منعی ندارد اما فروش آن به افراد مسلمان ممنوع و غیر قانونی است.

به گفته دیناروند تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر فروش فراورده‌های گوشتی تهیه شده از گوشت خوک به سازمان غذا و دارو ارسال نشده است.

منبع:باشگاه خبرنگاران
کد خبر 63c3410ebb3645f1b4dc0dc839a29db6

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =