صنایع غذایی> رییس انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی گفت: آشفتگی بازار فرآوردههای گوشتی موجب شده تا کالباس و سوسیس تهیه شده از گوشت خوک در شهرهای جنوبی دیده میشود.
رمضان فلاحتی با بیان اینکه در همه جای دنیا با استفاده از یک شرایط استاندارد و تحت تدابیر بهداشتی خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: استفاده از خمیر مرغ موجب پایین آمدن قیمت تمام شده این محصولات میشود.
وی افزود: بر خلاف آنچه در رسانهها و نیز اظهارات برخی از مسئولین در اذهان عمومی جامعه جا افتاده؛ خمیر مرغ در واقع مابقی گوشت باقیمانده مرغ است که به شکل دستی امکان جدا کردن آن وجود ندارد.
فلاحتی با بیان اینکه تمامی کارخانجات بزرگ کشور که محصولات خود را بر اساس کنترل شدید مسئولین بهداشتی و نیز موازین تعیین شده آن تولید میکنند بیش از 500 میلیون تومان برای خرید و راهاندازی سیستم MDM (دستگاه جداکننده گوشت مرغ از اسکلت) هزینه کردهاند، اظهار داشت: خمیر مرغی که در کارخانجات بزرگ تولید میشود صرفا از طریق دستگاه جداکننده گوشت مرغ انجام میشود که امکان جداسازی 25 درصد گوشت باقی مانده بر روی استخوانها و اسکلت این حیوان را فراهم میکند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی با گلهمندی از ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در کارخانجات فرآورده های گوشتی گفت: انجمن و تولیدکنندگان در این بخش به سازمان استاندارد پیشنهاد دادهاند که ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ که توسط کارخانجات بزرگ و از طریق دستگاه جداسازی در داخل کارخانه انجام میشود را بردارند تا از این طریق زمینه پایین آمدن قیمت انواع فرآوردههای گوشتی تولیدی در کشور فراهم شود.
به گفته فلاحتی ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ نه تنها باعث بهتر شدن وضع تولید نشد بلکه منجر به تولید هر چه بیشتر این ماده در کارگاههای زیرپلهای شد که عمدتا بر اساس آخرین اطلاعات محصولات تولیدی غیربهداشتی خود را به حلیمفروشیها و چلوکبابیها میفروشند.
وی گفت: از سوی دیگر با افزایش قیمت تمام شده فرآوردههای گوشتی در کشور بازار قاچاق انواع کالباس و سوسیس خارجی به ویژه ترکیهای، آرژانتینی، برزیلی و فرانسوی بیش از گذشته فراهم شده و این در حالی است که به صراحت بر روی کاغذ بستهبندی این محصولات، استفاده از خمیر مرغ با درصدهای بالا ذکر شده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی با بیان اینکه بیشتر این اجناس قاچاق را میتوان در شهرهای جنوبی و نیز سوپرمارکتهای بالای شهر تهران به آسانی پیدا کرد، اظهار داشت: آشفتگی بازار فرآوردههای گوشتی به دلیل قاچاق موجب شده تا شاهد باشیم کالباس و سوسیس تهیه شده از گوشت خوک و نیز احشام بدون ذبح اسلامی به وفور در فروشگاههای بالای شهر پایتخت و نیز شهرهای جنوبی دیده میشود.
این فعال صنعت تولید فرآوردههای گوشتی با تأکید بر اینکه میبایست ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ برای کارخانجات بزرگ که دستگاه جداکننده دارند برداشته شود، تصریح کرد: انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی در جلساتی که با سازمان استاندارد و وزارت بهداشت داشته است ضمن آنکه خواستار رفع ممنوعیت شده به این سازمانها پیشنهاد داده که در صورت رفع ممنوعیت، کارخانجات بزرگ از مخلوط کردن خمیر مرغ با هر گوشت دیگری پرهیز کنند و نیز برای اطلاع مصرفکننده رنگ بستهبندی آن کالباس یا سوسیسی را که از خمیر مرغ درست شده باشد را متفاوت از بستهبندی سایر کالاهای تولیدی خود عرضه کنند.
دامپزشکی مسئول نظارت بر گوشتهای غیر فراوری است
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نظارت بر گوشتهای غیر فرآوری بر عهده سازمان دامپزشکی است گفت: فروش موادغذایی فراوری شده حاوی گوشت خوک ممنوع است و تخلف محسوب میشود.
رسول دیناروند در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص فروش فراوردههای گوشتی تهیه شده از گوشت خوک در استانها اصفهان و برخی از استانهای جنوبی کشور گفت: اگر این نوع گوشت به صورت غیر فراوری شده به فروش برسد نظارتان برعهده سازمان دامپزشکی است اما اگر به صورت فراورده غذایی یعنی سوسیس وکالباس ارائه شود؛ تخلف محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ورود این نوع فراوردههای گوشتی که به هیچ وجه مورد تأیید استانداردهای غذایی نیست از طریق قاچاق میباشد اظهار کرد: البته باید توجه داشت که فروش و مصرف این نوع گوشتها و نیز فراوردههای گوشتی برای برخی از اقلیتها از جمله ارامنه منعی ندارد اما فروش آن به افراد مسلمان ممنوع و غیر قانونی است.
به گفته دیناروند تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر فروش فراوردههای گوشتی تهیه شده از گوشت خوک به سازمان غذا و دارو ارسال نشده است.
منبع:باشگاه خبرنگاران
رمضان فلاحتی با بیان اینکه در همه جای دنیا با استفاده از یک شرایط استاندارد و تحت تدابیر بهداشتی خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: استفاده از خمیر مرغ موجب پایین آمدن قیمت تمام شده این محصولات میشود.
وی افزود: بر خلاف آنچه در رسانهها و نیز اظهارات برخی از مسئولین در اذهان عمومی جامعه جا افتاده؛ خمیر مرغ در واقع مابقی گوشت باقیمانده مرغ است که به شکل دستی امکان جدا کردن آن وجود ندارد.
فلاحتی با بیان اینکه تمامی کارخانجات بزرگ کشور که محصولات خود را بر اساس کنترل شدید مسئولین بهداشتی و نیز موازین تعیین شده آن تولید میکنند بیش از 500 میلیون تومان برای خرید و راهاندازی سیستم MDM (دستگاه جداکننده گوشت مرغ از اسکلت) هزینه کردهاند، اظهار داشت: خمیر مرغی که در کارخانجات بزرگ تولید میشود صرفا از طریق دستگاه جداکننده گوشت مرغ انجام میشود که امکان جداسازی 25 درصد گوشت باقی مانده بر روی استخوانها و اسکلت این حیوان را فراهم میکند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی با گلهمندی از ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در کارخانجات فرآورده های گوشتی گفت: انجمن و تولیدکنندگان در این بخش به سازمان استاندارد پیشنهاد دادهاند که ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ که توسط کارخانجات بزرگ و از طریق دستگاه جداسازی در داخل کارخانه انجام میشود را بردارند تا از این طریق زمینه پایین آمدن قیمت انواع فرآوردههای گوشتی تولیدی در کشور فراهم شود.
به گفته فلاحتی ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ نه تنها باعث بهتر شدن وضع تولید نشد بلکه منجر به تولید هر چه بیشتر این ماده در کارگاههای زیرپلهای شد که عمدتا بر اساس آخرین اطلاعات محصولات تولیدی غیربهداشتی خود را به حلیمفروشیها و چلوکبابیها میفروشند.
وی گفت: از سوی دیگر با افزایش قیمت تمام شده فرآوردههای گوشتی در کشور بازار قاچاق انواع کالباس و سوسیس خارجی به ویژه ترکیهای، آرژانتینی، برزیلی و فرانسوی بیش از گذشته فراهم شده و این در حالی است که به صراحت بر روی کاغذ بستهبندی این محصولات، استفاده از خمیر مرغ با درصدهای بالا ذکر شده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی با بیان اینکه بیشتر این اجناس قاچاق را میتوان در شهرهای جنوبی و نیز سوپرمارکتهای بالای شهر تهران به آسانی پیدا کرد، اظهار داشت: آشفتگی بازار فرآوردههای گوشتی به دلیل قاچاق موجب شده تا شاهد باشیم کالباس و سوسیس تهیه شده از گوشت خوک و نیز احشام بدون ذبح اسلامی به وفور در فروشگاههای بالای شهر پایتخت و نیز شهرهای جنوبی دیده میشود.
این فعال صنعت تولید فرآوردههای گوشتی با تأکید بر اینکه میبایست ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ برای کارخانجات بزرگ که دستگاه جداکننده دارند برداشته شود، تصریح کرد: انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی در جلساتی که با سازمان استاندارد و وزارت بهداشت داشته است ضمن آنکه خواستار رفع ممنوعیت شده به این سازمانها پیشنهاد داده که در صورت رفع ممنوعیت، کارخانجات بزرگ از مخلوط کردن خمیر مرغ با هر گوشت دیگری پرهیز کنند و نیز برای اطلاع مصرفکننده رنگ بستهبندی آن کالباس یا سوسیسی را که از خمیر مرغ درست شده باشد را متفاوت از بستهبندی سایر کالاهای تولیدی خود عرضه کنند.
دامپزشکی مسئول نظارت بر گوشتهای غیر فراوری است
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نظارت بر گوشتهای غیر فرآوری بر عهده سازمان دامپزشکی است گفت: فروش موادغذایی فراوری شده حاوی گوشت خوک ممنوع است و تخلف محسوب میشود.
رسول دیناروند در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص فروش فراوردههای گوشتی تهیه شده از گوشت خوک در استانها اصفهان و برخی از استانهای جنوبی کشور گفت: اگر این نوع گوشت به صورت غیر فراوری شده به فروش برسد نظارتان برعهده سازمان دامپزشکی است اما اگر به صورت فراورده غذایی یعنی سوسیس وکالباس ارائه شود؛ تخلف محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ورود این نوع فراوردههای گوشتی که به هیچ وجه مورد تأیید استانداردهای غذایی نیست از طریق قاچاق میباشد اظهار کرد: البته باید توجه داشت که فروش و مصرف این نوع گوشتها و نیز فراوردههای گوشتی برای برخی از اقلیتها از جمله ارامنه منعی ندارد اما فروش آن به افراد مسلمان ممنوع و غیر قانونی است.
به گفته دیناروند تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر فروش فراوردههای گوشتی تهیه شده از گوشت خوک به سازمان غذا و دارو ارسال نشده است.
منبع:باشگاه خبرنگاران
نظر شما