مواد غذایی> برخی مزرعه‌داران آبادانی و هرمزگانی موفق شدند بعد از برداشت میگو اقدام به پرورش ماهی سیباس کنند که ضمن صرفه اقتصادی، سودآوری مناسبی برایشان به ارمغان آورد.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران با اعلام این خبر گفت: با وجود مشکلاتی چون لکه‌سفید در مزارع میگوی استان خوزستان، شاهد تولید ۱۱۷ تنی در برخی مزارع بودیم که نشان داد امکان پرورش در کنار بیماری وجود دارد.

علی‌اکبر خدایی افزود: چند مزرعه در این استان که آلوده به ویروس بوده و به نظر سازمان دامپزشکی چاره‌ای جز تخلیه و انهدام میگوها وجود نداشت، صاحب آن با مدیریت خوبی توانست تولید مناسبی را رقم بزند.

وی با اعلام اینکه در تمام دنیا تولید در کنار بیماری تحقق پیدا می‌کند، گفت: مدیریت مزرعه و غذادهی مناسب و استفاده از پروبیوتیک‌ها می‌تواند تولید را در کنار بیماری محقق کند.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران با اشاره به پرورش ماهی سیباس یا سوف دریایی بعد از یک دوره پرورش میگو، ادامه داد: برخی مزرعه‌داران آبادانی و هرمزگانی پس از اتمام پرورش میگو اقدام به تولید ماهی سیباس کردند که این امر باعث شد ضمن افزایش تولید، بتوانند به روش جدیدی دست پیدا کنند.

خدایی تصریح کرد: اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران به‌دنبال بازاریابی در بخش تولید تجارت است تا بتواند این گونه را در بازارهای صادراتی وارد کرده و سودآوری برای تولیدکنندگان به ارمغان آورد.

وی یادآور شد: تولید این گونه جدید بیش از حد انتظار بود و لازم است هرچه سریع‌تر توسعه یابد.

استفاده از الگوی تایلندی در مزارع ایرانی

خدایی تأکید کرد: الگوگیری از روش‌های تایلندی برای پروری میگو نیز توسط برخی مزرعه‌داران ایرانی تولید مناسبی را در این بخش رقم زد؛ به‌گونه‌ای که برخی مزرعه‌داران عمق استخرها را به سه متر افزایش داده و ضمن تخلیه مناسب و هوادهی، از دستگاه‌های غذاپاش استفاده کردند و توانستند تولید ۹ تنی را به ۲۰ تن در هکتار برسانند.

وی اظهار داشت: استفاده از عمق بیشتر، تراکم بالاتر و هوادهی بیشتر روشی است که تایلندی‌ها برای افزایش تولید به کار می‌بندند.

رشد ۴۲ درصدی ارزش آبزیان صادراتی در شش ماهه امسال

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران از کاربرد ترکیبی در آب استخرهای میگو برای جلوگیری از سرقرمزی میگوهای صیدشده خبر داد و گفت: به‌طور معمول پس از صید به‌دلیل وجود برخی جلبک‌ها، سر میگوها قرمز می‌شود که برای صادرات این عارضه خوشایند نبوده و مورد پسند مشتریان خارجی نیست.

خدایی همچنین افزود: یکی از تولیدکنندگان با اضافه کردن ترکیبی به آب استخرها، اثر منفی جلبک‌ها را از بین برده و توانسته میگوهای خوبی را پرورش دهد که امیدواریم این روش بتواند به تمامی مزارع تعمیم داده شود.

وی از افزایش صادرات ۵۸ درصدی آبزیان در شش ماهه ابتدایی امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: ارزش ۳۹ هزار تن از آبزیان صادرشده در سال جاری ۱۱۰ میلیون دلار برآورد شده است که از این لحاظ از رشد ۴۲ درصدی برخوردار بوده است؛ در حالی که سال گذشته ارزش آبزیان صادرشده ۷۲ میلیون دلار بود.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران ادامه داد: بیشترین افزایش محصولات صادراتی مربوط به ماهیان یال‌اسبی است که در سال گذشته هشت‌هزار تن و امسال صادرات آن به ۱۴ هزار تن رسید.

خدایی تصریح کرد: با وجود آنکه صادرات برخی گونه‌ها افزایش داشته، اما صادرات ماهی کپور که در سال گذشته هشت‌هزار و ۶۰۰ تن بود به شش‌هزار و ۶۰۰ تن در سال جاری رسیده است که باید دلیل کاهش صادرات آن به برخی کشورها چون عراق را بررسی کنیم.

وی یادآور شد: تولید و صادرات برخی ماهیان دیگر همچون قزل‌آلا و ماهیان خاویاری پرورشی امسال از افزایش قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده است.

منبع:ایانا
کد خبر 689f8d79044e43c891e4b09dfb54af1e

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =