غذا و تغذیه> یک متخصص طب سنتی ایرانی با اشاره علل بروز معده درد خوراکی‌های مضر برای معده درد را معرفی کرد.

حسن اکبر متخصص آسیب شناسی و محقق طب اسلامی ایرانی در  درباره علت بروز مشکلات معده و راه‌های مقابله با آن اظهار کرد: در طب اسلامی ایرانی اکثر مشکلات معده به دلیل سردی معده ایجاد می‌شود؛ از جمله عوامل موثر بر ایجاد این سردی می‌توان به دیر خوابیدن، مصرف زیاد غذاهایی با طبع سرد مثل ماهی و لبنیات<dairy>، استفاده از غذاهایی با دمای پایین مثل بستنی، ماست شیر سرد و یخ اشاره کرد.

وی ادامه داد: میوه‌هایی مثل خیار و هندوانه ذات سردی دارند و مصرف آن‌ها معده را سرد می‌کند؛ خوردن انواع ترشیجات مثل آبغوره، آبمیوه‌های ترش، خود ترشی‌های لیته، هفت بیجار، بادمجان و امثال آن‌ها، میوه‌ها و سبزیجات ترش طعم مثل گوجه و حتی رب گوجه و در مجموع هر ماده ترش طعمی به غیر از سرکه محلی و مرغوب  معده را سرد و در نتیجه آن بیمار می‌کند.

اکبری درباره تاثیر زمان خواب بر سردی و اختلالات معده گفت: اگر فردی در بازه زمانی بخوابد که شارژ قلب و مغز و کبد یا به عبارتی کامل‌تر شارژ هیپوتالاموس در آن زمان انجام نمی‌شود، ممکن است فرد را دچار کمبود انرژی سلول‌های بدن به خصوص سلول‌های معده<Stomach> و در نتیجه آن سردی معده بشود؛ زمان شارژ هیپوتالاموس در اغلب افراد بین ساعت ۹ تا ۱۲شب است و خواب در سایر ساعات نسبت به این بازه  مذکور اثر چندانی بر رفع خستگی بدن ندارد؛ پس ممکن است عادات خواب نامناسب  منشا بسیاری از مشکلات شما باشد.

این محقق طب اسلامی ایرانی تشریح کرد:کم تحرکی، استرس و حرص خوردن زیاد از مواردی هستند که سردی معده و در مجموع مشکلات گوارشی به همراه دارند؛ در ضمن پرخوری و در هم خوری هم ممکن است منجر به ایجاد اختلالات معده در بین افراد شود.

وی افزود: خوردن غذا روی غذای قبلی که هنوز معده را ترک نکرده است از دیگر علل شایع بروز درد‌های معده در افراد بیمار به شمار می‌رود؛ در مجموع  می‌توان گفت کاهش سطح انرژی سلولی، سردی را در کل بدن به خصوص سیستم گوارش ایجاد می‌کند که مشکلات بسیاری به همراه دارد.

راهکار طب سنتی برای رهایی از درد معده

اکبری درباره راه حل مقابله با درد‌های معده و مشکلات گوارشی بیان کرد: بهتر است تا جای ممکن از خوردن غذاهای سرد که در بالا به بخشی از آن‌ها اشاره شد،‌خودداری کنید؛ حتی افراد سالمی که مشکلات معده ندارند بهتر است ماده سرد را با گرمی مخلوط کنند تا معده سرد نشود و از ایجاد اختلال در آن‌ها جلوگیری کنیم.

این محقق طب اسلامی ایرانی ادامه داد: بهتر است تا جایی که امکان دارد با دمنوش‌های گرم مثل دمنوش زنجبیل، دارچین و زعفران معده و بدن را گرم نگه دارند؛ حتی می‌توانند با افزودن این مواد به غذاها از خواص آن‌ها بهره ببرند تا نه تنها سیستم گوارش بلکه کل سلول‌های بدن را از بیماری‌های مختلف دور نگه دارند.

منبع:yjc
کد خبر 73493ffaab4248c5a1c76d21d2248851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =