در صنعت طیور مزیت نسبی داریم اما تاکنون سیاستی برای صادرات نداشته ایم اما اگر فضا برای تصمیم سازی بخش خصوصی باز شود، این امکان فراهم خواهد شد.

به گزارش صدای اقتصاد، عضو هیات مدیره انجمن طیور ایران گفت: صنعت طیور از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون به طور کامل تحت نظارت کامل دولت قرار داشته است اما برای شکوفایی این صنعت و حضور در بازارهای صادراتی لازم است که بخش خصوصی نقش تصمیم سازی در این بخش پیدا کند.

مهدی معصومی ادامه داد: از آنجا که مرغ و تخم مرغ جزو کالاهای اساسی کشور به حساب می آید دولت سیاست گذاری در این بخش را انجام می دهد اما امیدواریم با سیاست های دولت یازدهم و توجهی که در اتاق بازرگانی به بخش کشاورزی شده است، فضایی ایجاد شود تا صنعت طیور از سیستم تفکر دولتی و تصمیمات صددرصد دولتی به سمت تصمیمات بخش خصوصی و واگذاری این صنعت به اتحادیه ها یا سندیکاهای تخصصی، حرکت کند. با این کار قیمت تمام شده تولید کاهش پیدا می کند، کیفیت تولید بهبود می یابد، واردات محصولات بی کیفیت محدود و  امکان صادرات فراهم می شود.

به گفته این فعال صنعت طیور، واگذاری تصمیم سازی ها به بخش خصوصی مهمترین کاری است که در این موقعیت باید انجام شود.

رئیس هیات مدیره انجمن تخم مرغ شناسنامه دار گفت: سال ها است که این صنعت تحت نظارت دولت قرار داشته است و مسوولان دولتی از این بخش شناخت دارند اما وقتی بخش خصوصی تصمیم سازی کند، برای رسیدن به منافع بیشتر، کیفیت بهتری را ایجاد می کند. در این شرایط است که می توان به تنوع محصول، بهره گیری از صنایع تبدیلی و فراهم کردن امکان صادرات امیدوار بود.

معصومی افزود:  بسیاری از کشورهای بزرگ اروپایی و پرمصرف در بخش مرغ و تخم مرغ نظیر آلمان وارد کننده این محصولات هستند و می توان با استراتژی مشخص در تولید راه را برای صادرات باز کرد اما در ایران با شرایطی که داریم و مرغ و تخم مرغ به عنوان کالاهای اساسی شناخته می شود، امکانات برای صادرات کم است.

نماینده کمیسیون (IEC) بین المللی تخم مرغ در ایران ادامه داد: در صنعت طیور مزیت نسبی داریم اما تاکنون سیاستی برای صادرات نداشته ایم چراکه سیاست دولت هیچگاه بر مبنای صادرات نبوده است اما  اگر فضا برای تصمیم سازی بخش خصوصی باز شود، این امکان فراهم خواهد شد.
کد خبر 7ecc1589282f4f4e9f4fc1e3664fbc04

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =