صنایع غذایی> اقتصاد غذا – در حالی که حدود یک ماه از کمبود و التهاب در بازار روغن نباتی می گذرد محمدرضا مرتضوی رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی مدعی شده اجازه نخواهیم داد کمبود روغن در بازار به وجود بیاید.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فود پرس»، از روزی که کاوه زرگران عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در جلسه فعالان اقتصادی با وزیر پیشنهادی صمت در اوایل مهرماه کاهش بیش از 50 درصدی واردات روغن خام را برای نخستین بار در جلسه ای با حضور رسانه ها علنی کرد و موضوع به صورت عمومی در جامعه مطرح شد بازار روغن نباتی از بی ثباتی و التهاب در امان نبوده است.
در همین راستا و در حالی که نگاهی گذرا و سطحی به آمار تجارت ایران در شش ماهه نخست سال 99 نشان می دهد که واردات روغن خام در این زمان بیش از 50 درصد کاهش یافته است و اثرات آن در بازار و پس از اعلام و علنی شدن آن قابل پیش بینی و حتی پیشگیری بود سید محمدرضا مرتضوی رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی پس از گذشت یک ماه از چالش های بازار روغن نباتی و مشکلات متعدد صنایع مختلف غذایی در این زمینه در اظهاراتی جالب و دستوری به تازگی و در هفتم آبان ماه در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما مدعی شده که اجازه نخواهیم داد کمبود روغن در بازار به وجود بیاید!
اظهارات عجیب در این مقطع زمانی که نشان می دهد این اظهارات در حمایت از بازار و صنعت غذا حداقل باید یک ماه پیش بیان می شد و نه اکنون که به واسطه پی گیری های فراوان انجمن صنعت روغن نباتی و انجمن های صنایع غذایی مصرف کننده روغن نباتی و همراهی دولت مشکل تا حد زیادی مرتفع شده و اکنون که مشکلات تا حد زیادی رفع شده کسانی مدعی قدرت نمایی و جلوگیری از بروز مشکل در بازار شوند.
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی که در گذشته بیشتر در زمینه گندم، آرد و نان صحبت می کرد پس از سخنرانی تبلیغاتی پر حرارتش در انتخابات سال 96 و در دفاع از حسن روحانی و تشویق کردن مردم و فعالان اقتصادی برای رای دادن به حسن روحانی در جهت پر رونق تر شدن سفره های کارگران و بهتر شدن وضعیت اقتصادی، چندی است که در خصوص فساد، رانت و حقوق کارگران نیز صحبت می کند و حالا و پس از گذشتن یک ماه از بروز مشکل در بخش مهمی در صنعت غذا و بازار مواد غذایی کشور چنین اظهاراتی را بر زبان می آورد.
نکته جالب تر آنکه این اظهارت دستوری که اغلب از زبان دولتمردان بیان می شود حال از زبان کسی شنیده می شود که سالهاست به جایگاه مدیریت تشکل های بخش خصوصی تکیه زده است. موضوع دستوری نبودن اقتصاد و بازار یکی از بدیهی ترین مفاهیم اقتصادی در دنیاست و بارها و بارها فعالان بخش خصوصی ایران از این ادبیات و اظهارات دولتمردان لب به شکوه و گلایه گشوده اند.
البته نکته مهم تر این است که وی در این مصاحبه نگفته است که با چه ابزار و توانایی اجرایی اعلام کرده اجازه نخواهیم داد کمبود روغن در بازار به وجود بیاید.
نظر شما