مدیر شرکت استارباکس می گوید سختی ها و فقری که در دوران کودکی تجربه کرده را هرگز فراموش نمی کند.

تعدادی کارگر مشغول نصب دکور و صندلی های شعبه دیگری از قهوه فروشی استارباکس (Starbucks) در ایستگاه مرکزی شهر دن بوس در هلند هستند اما هر چند دقیقه یک بار باید یکی از آن ها دست از کار بکشد و برای افرادی که به داخل مغازه آمده اند توضیح بدهد که هنوز چند روزی به افتتاح شعبه جدید مانده است. نصب لوگوی استارباکس بیرون مغازه باعث شده که بسیاری برای سفارش قهوه به داخل بیایند. "اینجا هنوز افتتاح نشده اما مشتری دارد"، این را یکی از کارگرانی می‏ گوید که به نظر می‏رسد از توضیح دادن به مشتری ها به ستوه آمده باشد.

جای تعجبی نیست که قهوه فروشی استارباکس تا این حد برای مصرف کنندگان شناخته شده باشد؛ بیش از 20 هزار شعبه در جهان و با حدود 170 هزار کارمند استارباکس را در کنار بسیاری از برندهای مشهور جهان مانند مک دونالدز قرار می‏دهد. اما برای هوارد شولتز، بنیانگذار و مدیر استارباکس،  اوضاع همیشه به این خوبی نبوده است. هوارد شولتز 56 ساله کودکی خود را در منطقه ای فقیر نشین در بروکلین نیویورک سپری کرد؛ در مجموعه ای مسکونی که برای اسکان دادن خانواده های کم بضاعت به کار گرفته می‏شد. او می‏گوید: "بزرگ شدن من همواره با این حس همراه بود که من در سوی دیگر جامعه زندگی می‏کنم. افرادی را در آن سوی دیگر می‏شناختم که از منابع بیشتر، پول بیشتر و خانواده های شادتر بهره مند بودند." پدر شولتز به خاطر شکستگی پا شغلش را از دست داده بود و این اوضاع را برای خانواده کم درآمد آن ها بدتر کرده بود، به خصوص که پدر شولتز بیمه نبود. همین تجربه تلخ باعث شد که استارباکس نخستین شرکت آمریکایی باشد که حتی کارکنان پاره وقت را نیز بیمه کند. شولتز می‏گوید: "من اکنون کت شلوار و کراوات می‏پوشم اما فراموش نمی‏کنم که از کجا آغاز کرده ام."

شولتز به اصرار مادرش و البته به لطف بورسیه تحصیلی توانست در کالج تحصیل کند و سپس در شرکت زیراکس مشغول به کار شد. کافه های اروپا و اینکه افراد ساعت ها در آن می‏نشستند و قهوه می‏نوشیدند شولتز را تحت تاثیر قرار داده بود به همین خاطر او به استارباکس پیوست، شرکتی که در آن زمان دانه قهوه می‏فروخت و تنها پنج شعبه داشت. کمی بعد شولتز مدیریت شرکت استارباکس را در اختیار گرفت و آن را به صورت یک قهوه فروشی که افراد بتوانند در آن قهوه بخورند درآورد. دهه 1990 دوران رشد شگفت انگیز استارباکس بود، رشدی که البته هنوز هم متوقف نشده به خصوص که مصرف کنندگان در اقتصادهای نوظهور مانند چین از برندهای مشهور جهانی با آغوش باز استقبال می‏ کنند.

استارباکس در بیش از 60 کشور جهان حضور دارد و شعبه های آن در بسیاری از مراکز خرید و ایستگاه های مرکزی جهان فعالیت می‏کنند. البته همه از رشد استارباکس راضی به نظر نمی‏رسند؛ یکی از هلندی هایی که در ایستگاه دن بوس قهوه فروشی دارد با ناراحتی می‏گوید: "آمریکا بالاخره به اینجا هم وارد شد." او می‏داند که آغاز به کار استارباکس به کسب و کار او لطمه ای جدی وارد می‏کند حتی اگر استارباکس برای هر فنجان قهوه حدود سه یورو طلب کند و قهوه های او تنها کمی ‏ بیش از یک یورو قیمت داشته باشند. استارباکس مصرف کنندگان اروپایی را متقاعد کرده بی صبرانه منتظر باز شدن شعبه ای جدید باشند تا در صف بیاستند و سه یورو برای قهوه بپردازند.

منبع:خبرآنلاین
کد خبر 8783a4a915b14666a489a2948a46a3f2

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =