مواد غذایی> طرح کاهش وزن مرغ ذبح شده قرار بود از ابتدای آذر اجرا شود، رئیس سازمان دامپزشکی گفت: هنوز کشتارگاها به دستگاه سایز بندی لاشه مرغ مجهز نیستند و نگرانیم مردم علاقهای به خرید مرغ با وزن کم نداشته باشند.
مردم در همه جای دنیا مرغ با وزن یک کیلو و 200 تا یک و نیم کیلوگرم مصرف میکنند، اما متاسفانه طی سه دهه اخیر فرهنگ مصرف مرغ درشت و بالای دو کیلوگرم بین ایرانیان نهادینه شده است.
برخی علت اصلی آن را توزیع مرغ کوپنی در سالهای جنگ تحمیلی میدانند که ملاک تعداد مرغ بود و همه ترجیح میدادند که مرغ درشت را برای داشتن گوشت بیشتر انتخاب کنند.
مضاف بر آنکه در آن زمان جوجه ریزی مرغداریها سهمیه بندی بود و برای همین مساله، پرورش دهندگان مرغ ترجیح میدادند تا مرغ درشتتری تولید کنند که در کنار از تزریق هورمون برای رشد سریع هم استفاده میکردند. غافل از آنکه درصد چربی در مرغ با وزن بالای دو کیلوگرم به شدت افزایش یافته و در مرغ ریز، کیفیت گوشت و سلامت مرغ به مراتب بیشتر است.
سازمان دامپزشکی طی طرحی بنا داشت تا از ابتدای آذرماه امسال طرح کاهش وزن و سن کشتار مرغ را برای تولید مرغ با وزن زیر دو کیلوگرم اجرا کند، اما ظاهراً این طرح بنا به دلایلی هنوز اجرایی نشده است.
مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی در مورد اجرای طرح کشتار مرغ با وزن سایز (زیر 2 کیلوگرم) اظهار داشت: اگر بتوانیم سن کشتار مرغ را به زیر 42 روز کاهش دهیم بسیار از نظر سلامت و کاهش هزینه موثر خواهد بود و طبق برنامه ما دنبال آن هستیم، تا مرغ تولید شده زیر 6 هفته وارد کشتارگاه شود.
وی در مورد فرهنگسازی در مصرف مرغ با وزن پایین نیز خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی خانوادهها تمایل به خرید مرغ با وزن بالای 2 کیلوگرم دارند و نگران این هستیم که مرغهای تولیدی با وزن پایین با استقبال مواجه نشود.
خلج با بیان اینکه باید برای صادرات مرغ با وزن زیر 2 کیلوگرم تلاش کنیم، اظهار داشت: برخی شرکتها مانند شرکت پشتیبانی امور دام باید فقط مرغ بر اساس سایز و تعریف شده را خریداری کنند، تا تولیدکننده مجبور به مرغ با این استانداردها شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یکی از مشکلات بر سر اجرای طرح مرغ با وزن سایز را نبود دستگاههای اندازهگیری لاشه و سورتبندی در کشتارگاهها اعلام کرد و گفت: معاونت امور تولیدات دام در استانها باید هنگام جوجهریزی مرغداریها تعهدی بگیرد که جوجه ظرف 6 هفته به کشتارگاهها برود.
خلج گفت اگر مرغداریها تولید مرغ با وزن زیر 2 کیلوگرم را رعایت نکنند، جریمهای برای مرغداریها در نظر گرفته می شود، تا فاصله زمانی جوجهریزی بعدی با تاخیر انجام شود.
منبع:فارس
مردم در همه جای دنیا مرغ با وزن یک کیلو و 200 تا یک و نیم کیلوگرم مصرف میکنند، اما متاسفانه طی سه دهه اخیر فرهنگ مصرف مرغ درشت و بالای دو کیلوگرم بین ایرانیان نهادینه شده است.
برخی علت اصلی آن را توزیع مرغ کوپنی در سالهای جنگ تحمیلی میدانند که ملاک تعداد مرغ بود و همه ترجیح میدادند که مرغ درشت را برای داشتن گوشت بیشتر انتخاب کنند.
مضاف بر آنکه در آن زمان جوجه ریزی مرغداریها سهمیه بندی بود و برای همین مساله، پرورش دهندگان مرغ ترجیح میدادند تا مرغ درشتتری تولید کنند که در کنار از تزریق هورمون برای رشد سریع هم استفاده میکردند. غافل از آنکه درصد چربی در مرغ با وزن بالای دو کیلوگرم به شدت افزایش یافته و در مرغ ریز، کیفیت گوشت و سلامت مرغ به مراتب بیشتر است.
سازمان دامپزشکی طی طرحی بنا داشت تا از ابتدای آذرماه امسال طرح کاهش وزن و سن کشتار مرغ را برای تولید مرغ با وزن زیر دو کیلوگرم اجرا کند، اما ظاهراً این طرح بنا به دلایلی هنوز اجرایی نشده است.
مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی در مورد اجرای طرح کشتار مرغ با وزن سایز (زیر 2 کیلوگرم) اظهار داشت: اگر بتوانیم سن کشتار مرغ را به زیر 42 روز کاهش دهیم بسیار از نظر سلامت و کاهش هزینه موثر خواهد بود و طبق برنامه ما دنبال آن هستیم، تا مرغ تولید شده زیر 6 هفته وارد کشتارگاه شود.
وی در مورد فرهنگسازی در مصرف مرغ با وزن پایین نیز خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی خانوادهها تمایل به خرید مرغ با وزن بالای 2 کیلوگرم دارند و نگران این هستیم که مرغهای تولیدی با وزن پایین با استقبال مواجه نشود.
خلج با بیان اینکه باید برای صادرات مرغ با وزن زیر 2 کیلوگرم تلاش کنیم، اظهار داشت: برخی شرکتها مانند شرکت پشتیبانی امور دام باید فقط مرغ بر اساس سایز و تعریف شده را خریداری کنند، تا تولیدکننده مجبور به مرغ با این استانداردها شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یکی از مشکلات بر سر اجرای طرح مرغ با وزن سایز را نبود دستگاههای اندازهگیری لاشه و سورتبندی در کشتارگاهها اعلام کرد و گفت: معاونت امور تولیدات دام در استانها باید هنگام جوجهریزی مرغداریها تعهدی بگیرد که جوجه ظرف 6 هفته به کشتارگاهها برود.
خلج گفت اگر مرغداریها تولید مرغ با وزن زیر 2 کیلوگرم را رعایت نکنند، جریمهای برای مرغداریها در نظر گرفته می شود، تا فاصله زمانی جوجهریزی بعدی با تاخیر انجام شود.
منبع:فارس
نظر شما