کشاورزی> مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و همچنین قیمت گندم در کشورهای همسایه، قیمت خرید تضمینی نیازمند بازبینی است.

به گزارش صداوسیما، اسماعیل اسفندیاری پور اظهار داشت: قیمت در ایجاد انگیزه برای تولید گندم عامل بسیار مؤثری است که موجب می‌شود کشاورز روی مزرعه خود سرمایه گذاری کند و با استفاده از بهترین نهاده‌ها تولید خود را افزایش دهد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و همچنین قیمت گندم در کشورهای همسایه و برای ترغیب کشاورزان برای کشت این محصول، قیمت خرید تضمینی نیازمند بازبینی است.

وی گفت: در حال حاضر قیمت خرید تضمینی گندم هر چند نسبت به گذشته بهبود یافته است، اما با توجه به قیمت این محصول در بازارهای جهانی و افزایش هزینه تولید در کشور نیازمند تجدید نظر است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی افزود: برای اینکه گندم به مصرف انسانی برسد، قیمتش باید از محصولات رقیب، چون جو و ذرت بیشتر باشد، ولی در حال حاضر قیمت گندم از جو کمتر است ضمن اینکه در کشورهای همسایه قیمت گندم و آرد ۴۵ درصد از ایران گران‌تر است که همین موضوع انگیزه قاچاق را فراهم می‌کند.

اسفندیاری پور با اشاره به اینکه رقم دقیقی از میزان قاچاق این محصول در دست نیست، اظهار داشت: برای اینکه گندم وارد سیلو شود و به جای دیگر نرود و کشاورز انگیزه تولید داشته باشد، باید قیمت خرید تضمینی این محصول به گونه‌ای باشد که نرخ تورم و دیگر مولفه‌ها در آن دیده شود و کاشت گندم برای کشاورزان به صرفه باشد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته از کشاورزان ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرید تضمینی و ۳۱۰ هزار تن خرید توافقی گندم صورت گرفت، گفت: نیاز کشور برای تأمین محصولات وابسته به گندم همین میزان است و واردات صورت گرفته برای تأمین ذخایر راهبردی است و اگر کشاورزان مورد حمایت قرار گیرند همچنان نیاز کشور به گندم از داخل کشور تأمین می‌شود و همچنین این امکان وجود دارد که عملکرد در واحد سطح نیز افزایش یابد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه آخرین برآوردها نشان می‌دهد که سال گذشته ۱۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تُن برداشت گندم صورت گرفته است، اظهار داشت: خوشبین هستیم که سال زراعی پیش رو هم جزو سال‌های خوب باشد و تولید گندم نسبت به سال گذشته افزایش یابد.

وی افزود: با توجه به اقدامات انجام شده روند رو به رشد تولید گندم ادامه دارد و می‌توانیم بگوییم که در حال حاضر به پایداری تولید رسیده ایم، ولی حفظ این شرایط و اجرای برنامه خوداتکایی گندم نیاز به حمایت و تعیین قیمت تضمینی مناسب برای این محصول داریم.

اسفندیاری پور گفت: میانگین خرید تضمینی سه سال ۹۰، ۹۱ و ۹۲، ۴ میلیون و ۸۰ هزار تن بود در حالی که این رقم در هفت سال اخیر به ۹ میلیون تن رسیده و این دستاورد بزرگی است که برای حفظ و بهینه شدن آن باید تلاش مضاعف صورت پذیرد.
کد خبر 8f2a83421a4f40c98623758e89dd1900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =