صنایع غذایی> دبیر انجمن شیرینی و شکلات و بیسکویت گفت: بورس، سقف خرید شکر را از 50 تن قرار داده در حالی که خریدارای امکان خرید این حجم از شکر را ندارند؛ از طرفی تحویلها هم حداقل سه هفته یک بار شده که این موضوع امکان فعالیت را از کارخانهها گرفته است.
جمشید مغازهای -دبیر انجمن شیرینی و شکلات و بیسکویت- در خصوص وضعیت عرضه شکر در بازار و تاثیر آن در تولید کارخانهجات شکلات و بیسکویت بیان داشت: هر بسته شکر به قیمتی بالاتر از 3300 تومان عرضه می شود که همین امر تولید کارخانه جات را تحت تاثیر قرار داده است؛ از طرفی کمبود شکر در بازار نیز مشکلاتی را بوجود آورده است؛ البته سه ماه پیش کمبود شکر به مسؤلین گوشزد شد؛ اما در حال حاضر شاهد چنین مشکلاتی در بازار هستیم.
او در ادامه تاکید کرد که وضعیت نابسامان شکر در بازار موجب تعطیلی بسیاری از کارخانه جات شده است؛ بطوری که این کارخانه جات اعلام کرده اند که تا مهر ماه هیچ تولیدی نخواهند داشت.
با کمبود شکر در بازار مواجه هستیم
مغازه ای از دیگر موانع تولید کاخانه جات را محدودیت واردات آرد توسط وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: قیمت خرید تضمینی در سال گذشته در حمایت از کشاورز از 1100 به 1600تغییر داده شد؛ که این قیمت بالا موجب بروز مشکلات اساسی شد؛ در حال حاضر نیز با کمبود شکر در بازار مواجه هستیم که همه این عوامل در تولید تاثیر منفی خواهد داشت.
او در ادامه گفت: قیمت جهانی گندم نیز پایین آمد، با مذاکراتی که انجام دادیم به ما قول دادند که گندم را به قیمت مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند که امیدواریم هر چه سریعتر شاهد این اتفاق باشیم.
فعالین بورس امکان خرید بیش از 50 تن شکر را ندارند
مغازه ای در خصوص عرضه شکر در بورس بیان داشت: بورس سقف خرید را از 50 تن قرار داده است که خریدارای امکان خرید این حجم شکر را ندارند؛ از طرفی تحویلها هم حداقل سه هفته ای شده است که این موضوع امکان فعالیت را از کارخانجات گرفته است.
دبیر انجمن شیرینی و شکلات و بیسکویت بیان داشت: مشکلاتی در مقابل صنعت قرار دارد که تولید را با مشکل مواجه کرده است و به همین سبب همفکری ها و جلسات موثری را با وزارت صنعت و معدن داشتیم که در نتیجه ی این جلسات، موجب شد تا یکسری از موانع قابل توجه را از پیش روی صنعت برداریم، تحریم ها کنار رفت و سوئیفت بانکی برقرار شده است که این امر می تواند چشمانداز پیشرو برای تولیدکنندگان شیرینی و شکلات را مناسب جلوه دهد.
کمترین میزان وابستگی به واردات وجود دارد
مغازه ای در خصوص وضعیت قیمتگذاری ها بیان داشت: قیمتگذاری در اختیار خودمان است؛ تمایلی به افزایش قیمت نداریم و حتی در بعضی از مواقع هم با توجه به کم شدن تقاضا قیمتها پایین هم آمده است.
دبیر انجمن شیرینی، شکلات و بیسکویت در رابطه با وضعیت صادرات شیرینی و شکلات بیان داشت: به دلیل تنوع مواد اولیه باکیفیت و همچنین تخصص موجود در میان تولیدکنندگان کشورمان، کمترین میزان وابستگی به واردات وجود دارد و ارزش افزوده تولید و صادرات محصولات کیک و کلوچه در کشورمان میتواند عاملی قابل توجه در اقتصاد ایران شناخته شود.
صادرات شیرینی و شکلات به 65 کشور جهان
مغازه ای تاکید کرد که در صورت حمایت مسئولان از صادرات و همچنین تولید، بازاری یکمیلیارد دلاری اطراف کشور است که میتوان محصولات باکیفیت ایرانی را در آنها به فروش رساند و اکنون به 65کشور جهان صادرات انجام میشود.
او در ادامه در رابطه با وضعیت حضور این صنعت در بازارهای جهانی گفت: تمایل داریم به بازارهای اروپایی هم برسیم این هدف کاملا قابل دسترس است؛ اما تامین مواد اولیه باکیفیت برای این ارتقا بسیار حائز اهمیت است و شرایط پسابرجام و برگزاری نمایشگاه ها می تواند عامل مضاعفی برای رسیدن به بازارهای بزرگ جهانی باشد. اگر شرایط مناسب صادرات از جمله سیستمهای منظم حملونقل، قوانین متناسب و تسهیلکننده صادراتی را در اختیار داشته باشیم حداقل در منطقه به قطب تولیدکننده محصولات تبدیل خواهیم شد.
منبع:ایلنا
نظر شما