در تازه ترین نشست کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران از کتاب «قرن صنعت غذا» رونمایی شد. این کتاب در قالب سه فصل تهیه شده که در آن سیر تکامل صنعت غذا در ایران، پیشگامان صنعت غذا و تصویرسازی از رویدادهایی که در یک قرن گذشته برای صنعت غذا روی داده است را مشاهده می کنیم.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فودپرس»، در تازه ترین نشست کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران از کتاب «قرن صنعت غذا» رونمایی شد. این کتاب در قالب سه فصل تهیه شده که در آن سیر تکامل صنعت غذا در ایران، پیشگامان صنعت غذا و تصویرسازی از رویدادهایی که در یک قرن گذشته برای صنعت غذا روی داده است را مشاهده می کنیم.

به گزارش خبرنگار ما، اعضای کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران در نشست اخیر این کمیسیون ضمن بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی صنعت غذا از کتاب «قرن صنعت غذا» رونمایی کردند. دراین نشست دبیرکل اتاق ایران نیز حضور داشت.
این کتاب به همت محمدرضا جمشیدی تهیه شده و هدف اصلی آن تقدیر از نامداران و فعالان قرن صنعت غذای کشور است. در سه فصل این کتاب سیر تکامل صنعت غذای ایران، پیشگامان این صنعت و تصویرسازی از رویدادها و چگونگی اوج گیری محصولات مختلف غذای کشور را شاهد هستیم.


محمدرضا رمضانی، دبیرکل اتاق ایران تهیه این کتاب را اقدامی ارزشمد توصیف کرد و گفت: صنعت غذا در ایران با فرازو نشیب‌های زیادی روبه رو بوده و باید از زحمات بزرگان این صنعت تقدیر کنیم و از آنجا که صنعت غذا اهمیت بسیار زیادی در زندکی و حیات بشر دارد، اتاق ایران نیز همواره توجه خاصی روی آن داشته و آمادگی هرگونه همکاری و حمایت از فعالان این حوزه را دارد.
بر اساس اظهارات او اتاق ایران بر اساس قانون پیگیر مطالبات بخش خصوصی در سه قوه است و در حال حاضر نمایندگان آن در 135 مجمع، شورا و سازمان حضور دارند و سعی دارند از این طریق مطالبات اعضا و مجموعه بخش خصوصی را پیگیری کنند.
رمضانی ادامه داد: اتاق به نمایندگی از بخش خصوصی کشور جایگاه مهمی در قوه قانون گذاری دارد و باید سعی کند تا در مجلس یازدهم نیز روابط گسترده تری با نمایندگان مجلس برقرار کند. در این راستا کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران می توانند با کمیسیون‌های متناظر خود در مجلس به صورت مستمر و موثر ارتباط داشته باشند. بعد از حضور رییس مجلس در نشست هیات نمایندگان اتاق ایران، توافق شد تا ارتباط برخطی بین این کمیسیون‌ها از هر دو طرف برقرار شود.

دبیرکل اتاق ایران در ادامه با اشاره به تقویت مرکز پژوهش‌های اتاق ایران و اهمیت توسعه همکاری‌ها بین این مرکز با کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران، تاکید کرد: مرکز پژوهش‌ها برای اینکه بتوانددر ماموریت‌های پژوهشی خود موفق عمل کند باید از تجربیات و دانش کمیسیون‌های تخصصی بهره ببرد، بنابراین ارتباط مستمر بین مرکز و بخش مطالعاتی کمیسیون‌ها بسیار مهم است.
او در ادامه به فعالیت‌های شورای راهبری بهبود محیط کسب وکار که به تازگی دراتاق ایران فعال شده است اشاره و تاکید کرد: از آنجا که موضوع برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفته است، می توان از ظرفیت این شورا استفاده کرد و انتظارات بخش خصوصی درباره برنامه هفتم را در اختیار برنامه ریزان و تصمیم سازان قرار داد. این مهم با همکاری بین شورای راهبری و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران محقق می شود. بدین ترتیب لازم است تا همکاری بین شورا و کمیسیون‌ها شکل بگیرد و تجربیات و رویکرد کمیسیون‌ها در اختیار شورا گذاشته شود.

در ادامه محمدرضا مرتضوی، رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با تاکید بر نقش صنایع غذایی بر جنبه‌های مختلف زندگی، تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته که نگاه ویژه ای به صنعت غذا وجود دارد، می بینیم که سهم بخش کشاورزی در اقتصاد آنها از نظر عدد و رقم کوچک است اما حمایت و رویکرد دولت و سیاست مداران نسبت به این بخش بسیار گسترده است.
بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی در کل اقتصاد آمریکا سهم بخش کشاورزی در اقتصاد زیر یک درصد ولی سیاست و کل ظرفیت‌ها از همین یک درصد حمایت ویژه ای دارد. در استرالیا این رقم بین 2 تا 2.5 درصد است اما شرایط حمایتی خاصی پشت سر این صنعت وجود دارد؛ این رقم در ایران حدود 10 درصد برآورد می شود.
مرتضوی ادامه داد: مسئولان باید مانند گذشته به نقش اساسی صنعت غذا توجه کنند. اطمینان دهی در صنعت غذا بسیار اهمیت دارد. التهابات مختلف در این صنعت بسیار اثرگذار است. آرامش دادن از طریق رسانه‌ها نیز مهم است پس باید به جایگاه آنها توجه ویژه ای داشته باشیم.
رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی درباره کتاب «قرن صنعت غذا» نیز گفت: این کتاب پیشینه صنعت غذای کشور را نشان می دهد و مردم باید بدانند چه بزرگانی در این صنعت خدمت کردند. خدمت به سفره مردم بی اجر و بی پاداش نیست.
کاوه زرگران، رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران نیز در ادامه ضمن تقدیر از تهیه و تالیف کتاب مذکور، اشاره ای به وضعیت بازار مواد غذایی در شرایط ناشی از تحریم‌ها و شیوع کرونا داشت و تصریح کرد: دراین روزها صنعت غذای کشور با توجه به نااطمینانی‌هایی که وجود داشت با انواع مشکلات و چالش‌ها دست و پنجه نرم کرد.

«کتاب قرن صنعت غذا» کامل‌ترین تصویر صنعت را ارایه کرده است

محمدرضا جمشیدی، سردبیر «اقتصادسبز» در جلسه رونمایی از کتاب قرن صنعت غذا که در محل اتاق ایران برگزار شد  طی سخنانی گفت: «کتاب قرن صنعت غذا» به هیچ عنوان مدعی نیست که تصویر کاملی از همه صنعت غذا را ارایه کرده است، اما معتقد است که کامل‌ترین تصویری که می‌شد از کلیت یک صنعت ارایه داد،‌ در این کتاب منتشر شده است.

وی افزود: پس از شکل‌گیری فکر اولیه انتشار کتاب در اردیبهشت سال 1399 و پس از 5 ماه پرتلاش این کتاب در سه فصل مجزا با نام‌های سیر تکامل صنعت غذا، چهره‌های ماندگار صنعت غذا و با تصویرسازان صنایع غذایی به زیور طبع آراسته شده است.


به گفته وی در این کتاب علاوه بر یادداشت‌هایی از مدیران ارشد وزارتخانه‌های صمت، جهادکشاورزی و بهداشت، 13 مدیر ارشد تشکلی به بیان تاریخچه و تحلیل آخرین وضعیت صنعت خود پرداخته‌اند.
جمشیدی تصریح کرد: گردآوری زندگینامه حدود 110 چهره تأثیرگذار و ماندگار صنعت غذا در یک کتاب هم به نوبه خود حایز اهمیت است.
سردبیر «اقتصادسبز» خاطرنشان ساخت: در فصل تصویرسازان صنایع غذایی نیز با انتشار گزارش‌های مشروحی به سیر تکامل صنعت غذا در زیربخش‌های مختلف پرداخته شده است.
وی یادآور شد: «اقتصادسبز» به خود می‌بالد که در تیمش از یحیی امیری حرفه‌ای ترین و پرکارترین گزارش‌نویس مطبوعات بهره می‌برد که در طول بالغ بر 50 سال کار حرفه‌ای اش بیش از 3 هزار عنوان گزارش به چاپ رسانده است و هم‌اکنون گروه گزارش «اقتصادسبز» را مدیریت می‌کند.
سردبیر «اقتصادسبز» در پایان از همه تشکل‌های صنفی و مدیران شرکت‌های صنعت غذا که در ارایه اطلاعات و افزودن بر غنای کتاب حاضر همکاری کردند، قدردانی کرد.

کد خبر 9cb81535902f475eb74867283ed7dca6

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =