وزیر بهداشت گفت: اقدامات و اختیارات مربوط به حوزه غذا، صرفا بر عهده وزارت بهداشت نیست و وزارت صنعت، جهاد کشاورزی و سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نقش مهمی در این زمینه دارند.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم روز جهانی غذا و اعطای نشان ایمنی و سلامت، اظهار داشت: وزارت بهداشت وظیفه نظارت بر غذا در مبادی ورودی رسمی کشور را بر عهده دارد و مردم به این نظارت به ویژه در حوزه برنج و غلات اطمینان و اعتماد داشته باشند و به شایعات توجه نکنند البته همیشه فشارهایی در حوزه غذا وجود دارد اما وزارت بهداشت ثابت کرد که در مقابل این فشارها و آسیب به سلامتی مردم، بدون هیچ رودربایستی ایستاده و اهل مسامحه نیست.

 

وزیر بهداشت تصریح کرد: ممکن است در حوزه غذا، قاچاق وجود داشته باشد از نگاه و حوزه مسئولیت وزارت بهداشت خارج است اما مطالبه گری خواهیم کرد.

 

هاشمی با اشاره به تشکیل مجمع ملی سلامت به ریاست دکتر روحانی، یادآور شد: آیین نامه ای تهیه و تدوین شد تا مجمع سلامت با حضور تمام دستگاه های اجرایی در استانها تشکیل شود. یکی از مهمترین وظایف مجامع استانی سلامت، نظارت بر بهداشت محیط، بهداشت حرفه ای و توجه به غذای مردم در کارخانه های تولید و توزیع است.

 

هاشمی اضافه کرد: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز با حضور 9 نفر از اعضای کابینه و ریاست دکتر روحانی به طور مداوم تشکیل می شود و توانسته در کاهش مصرف نمک، قند و روغن تصمیمات بسیار مهم و موثری بگیرد.

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه مصرف نمک در کشور، 10 درصد کاهش یافته است، افزود: مصرف نمک در ایران، بیش از دو برابر میزان مصرف نمک در کشورهای پیشرفته و استانداردهای سازمان جهانی بهداشت است.

هاشمی خاطرنشان کرد: مردم ایران به طور متوسط روزانه 85 گرم شکر مصرف می کنند در حالی که حتما باید مصرف شکر در کشور، حداقل 25 گرم کاهش یابد.

 

وزیر بهداشت یکی از مهمترین تصمیمات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را کاهش اسیدهای چرب ترانس در روغن به صفر درصد عنوان کرد و گفت: بر اساس تصمیمات این شورا، باید تا 4 سال آینده به این هدف برسیم و با کمک صنایع غذایی، تحقق این هدف، امکان پذیر است.

هاشمی تاکید کرد: در مورد روغن پالم به آنچه گفتیم عمل کردیم و استفاده از آن در محصولات لبنی حذف و واردات پالم از 750 هزار تن در ابتدای کار دولت یازدهم به کمتر از 400 هزار تن در حال حاضر رسیده که موفقیت بزرگی برای نظام سلامت است.

 

وزیر بهداشت افزایش قایل توجه تعرفه گمرکی را در کاهش واردات پالم به کشور موثر دانست و اظهار داشت: برخی افراد به اشتباه در جامعه تبلیغ کردند که مصرف روغن پالم در مواد غذایی، سرطان‌زا و مضر است در حالی که مصرف زیاد آن مانند مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مضر است و تولید برخی از محصولات مانند شیرینی، بستنی و شکلات بدون پالم، امکان پذیر نیست.

 

هاشمی تصریح کرد: غنی سازی آرد ادامه دارد و تقویت خواهد شد و شرایط بهتر از گذشته شده است اما نانوایان در مورد کیفیت نامناسب آرد ایرانی که باعث استفاده بیشتر از نمک می شود، اعتراض دارند و معتقدند که حتما گندم خارجی باید به کشور وارد و به صورت ترکیبی 60 به 40 درصد مورد استفاده قرار گیرد تا شاهد کاهش استفاده از نمک در نان باشیم

 

وزیر بهداشت یادآور شد: وقتی به نانوایان می گوییم که چرا بیش از حد از نمک استفاده می کنید، عنوان می کنند که کیفیت آرد و گندم ایرانی مناسب نیست و باید گندم خارجی به کشور وارد شود.

 

هاشمی اضافه کرد: نرخ جهانی هر کیلوگرم گندم حدود 600 تا 650 تومان است در حالی که در ایران هر کیلوگرم گندم به قیمت 1300 تومان به صورت تضمینی خریداری می شود و به ازای خرید تضمینی، ما به التفاوت پرداخت می کنیم و نانوا نیز مجبور است برای بهبود کیفیت پخت نان، مقدار زیادی نمک به آن اضافه کند که در این صورت هزینه زیادی را برای مردم، سلامت آنها و نظام سلامت ایجاد کرده ایم.

 

هاشمی گفت: خودکفایی و عدم وابستگی به خارج از کشور، بسیار خوب است اما شاید بهتر باشد که بخشی از گندم تولید داخل را صادر و در مقابل آن، گندم خارجی را وارد کنیم تا میزان نمک موجود در نان، کاهش قابل توجهی یابد.

 

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: وزارت بهداشت لیستی از کالاهای آسیب رسان به سلامتی مردم را برای وضع مالیات و عوارض تهیه کرده است اما ساز و کار پیش بینی شده در مجلس برای وضع عوارض بر کالاهای آسیب رسان، مناسب نیست زیرا در ترکیب تصمیم گیری، بخش مهمی از اعضا، اقتصادی هستند و به ما اجازه نمی دهند که به نفع سلامت مردم، تصمیم گیری کنیم.

 

وزیر بهداشت از تلاش ها و اقدامات سازمان غذا و دارو برای نصب چراغ های راهنما بر روی محصولات غذایی تقدیر کرد و افزود: امیدوارم روابط عمومی این سازمان در جهت آگاهی بخشی به مردم تلاش کند و مردم نیز باید بدانند که مصرف محصولاتی با چراغ های قرمز و زرد برای سلامتی آنها مضر است و اگر نخواستند که مصلحت را بر ذائقه خود ترجیح دهند، باید هزینه های آن را نیز پرداخت کنند.

هاشمی از کاهش 25 درصدی مصرف نمک در کشور تا سال 2018، به عنوان یکی از اهداف اختصاصی ایران یاد کرد و گفت: تحقق بخشی از این هدف گذاری بر عهده سیاست گذاران و تصمیمات آنها و بخش دیگر مربوط به خانواده ها و رفتارهای درست است اما نقش رسانه ها، دستگاه های فرهنگی و صدا و سیما بسیار مهم و موثر است و تکرار این آموزشها باعث تغییر رفتار خواهد شد.

 

به گفته وزیر بهداشت، میزان قند موجود در فرآورده های غذایی و نوشیدنی های صنعتی باید 12 درصد کاهش یابد.

 

هاشمی در پایان یکی از راهکاری ارتقای کیفیت در حوزه های مختلف از جمله غذا را توجه به صنایع و ایجاد مشوق هایی برای صادرات عنوان کرد و یادآور شد: وقتی محصولی صادر شود مردم باور می کنند که کیفیت این محصول، مناسب است زیرا در رقابت با رقبای بین المللی و خارجی خود، توانسته بازارهای خارجی را به خود اختصاص دهد.
کد خبر a21d770fd9ca45e98391cd2e92e5a622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اکبر شریفی ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
    0 0
    جناب وزیر عالی فرمودند ولی توجه میدهم ۱۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو گرم گندم به کشاورز پرداخت میشود وهرکیلو گرم۳۰۰تومان هزینه تبعی دارد که بخش عمده آنرا شرکتهای تعاونی روستایی دریافت که حساب و کتاب ندارند دریافت ورانتخواری میشود