کشاورزی> مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران به کارگیری استانداردهای GS۱ را راهکاری برای جلوگیری از ورود کالاهای تقلبی و جعلی به زنجیره تامین و تایید اصالت کالاهای تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت شفاف‌سازی نحوه توزیع و مصرف اقلام حفاظتی و لزوم تأمین این اقلام برای کلیه متقاضیان غیردانشگاهی از قبیل مؤسسات درمانی در شرایط فعلی، دستگاه‌های دولتی، ارگان‌ها، نهادها، دریافت این کد از سوی کارخانجات تولیدی توزیع و فروش اقلام حفاظت فردی با همکاری اداره تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و دارو در حال انجام است.

علیرضا ملکی با بیان اینکه طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی هرسال حدود ۷۰۰ میلیون نفر، یعنی یک دهم جمعیت جهان، به دلیل استفاده از مواد غذایی آلوده بیمار می‌شوند و ۴۲۰ هزار نفر از آن‌ها جان خود را از دست می‌دهند، اظهار کرد: برخی از تأمین کنندگان برای رسیدن به سود بیشتر با استفاده از مواد خام بی کیفیت و ارزان، محصولات خطرناک یا ناامن را روانه بازار می کنند، به عنوان مثال میتوان از ورود لبنیات و فرآورده های دامی آلوده به زنجیره تامین نام برد.

به گفته وی به کارگیری استانداردهای GS۱ راهکاری برای جلوگیری از ورود کالاهای تقلبی و جعلی به زنجیره تامین و تایید اصالت کالاهای تولیدکنندگان است. برای ردیابی کالا در ابتدا باید کالاها در این سیستم شناسایی شوند و شناسه قلم کالای تجاری دریافت کنند تا بتوان کالا را در سیستم توزیع مدیریت کرد.

مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران در ادامه ثبت و کنترل آمار تولیدی محصولات به صورت سیستمی، شناسایی محصولات در سطح ملی و بین المللی، شناسایی تامین کنندگان کالا، شناسایی بازارهای هدف جدید، ایجاد قابلیت ردیابی و رهگیری کالا، انجام تبادل اطلاعات در کوتاه‌ترین زمان ممکن، جلوگیری از ورود محصوولات بی‌کیفیت به زنجیره تامین، محافظت از برند تولیدکنندگان، تایید اصالت محصولات، مدیریت سیستمی اطلاعات، گسترش و معرفی محصولات در بازارهای جهانی، و شناسایی تامین کنندگان جدید را از مزایای استفاده از این سیستم یکپارچه برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان عنوان کرد.

یک شبکه موثر برای ردیابی و جلوگیری از قاچاق کالا

ملکی در ادامه یکی از راهکارهای جلوگیری از قاچاق و ردیابی کالا در زنجیره تامین را استفاده از استانداردهای GS۱ عنوان کرد و گفت: این استانداردها به عنوان سیستم یکپارچه استاندارد جهانی، اطلاعات مورد نیاز برای مدیریت زنجیره تأمین کالا را از طریق شناسایی یکتا و منحصربه فرد موجودیت‌های ثابت و در گردش چرخه از قبیل: اقلام تجاری، واحدهای لجستیکی، دارایی‌ها و مکان‌های فیزیکی فراهم می‌آورد.

استفاده از GS۱ برای توزیع اقلام بهداشتی مقابله با کرونا

مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران همچنین در توصیف بارکد جهانی محصولات یا کد شناسایی مکان و افراد حقیقی اظهار کرد: در بسیاری از موارد، به منظور مدیریت بهتر زنجیره‌های تأمین و تقاضا، لازم است مکان فیزیکی طرفین تجاری، موقعیت محموله‌ها در مسیر حمل و نقل، آدرس فایل‌ها در فضای مجازی یا محل قرارگیری محصولات در قفسه‌های انبار شناسایی شده و در سیستم‌های اطلاعاتی ثبت و اطلاع‌رسانی شود که در سیستم‌های مبتنی بر استانداردهای GS۱ این کار به کمک شماره جهانی مکان یا GLN انجام م‌یشود.

وی افزود: در واقع از کدهای GLN برای شناسایی هر نوع از موقعیت‌های فیزیکی، دیجیتالی، عملیاتی یا حقوقی در زنجیره تأمین که لازم است به صورت یکتا در سراسر دنیا شناسایی شوند، استفاده می‌شود.

ملکی در ادامه با اشاره به شرایط سخت تهیه اقلام بهداشتی پس از اپیدمی ویروس کرونا، تصریح کرد: اکنون به کمک کد GLN کلیه سازمان‌ها، ارگان‌ها و واحدهای غیر دانشگاهی متقاضی اقلام حفاظت فردی در ایران موظف به دریافت کد GLN شده تا شناسایی مکان فیزیکی آن‌ها ، تأیید اصالت شخصیت حقوقی‌شان و توزیع این اقلام به راحتی و به صورت استاندارد صورت پذیرد. 

وی افزود: با توجه به اهمیت شفاف‌سازی نحوه توزیع و مصرف اقلام حفاظتی و لزوم تأمین این اقلام برای کلیه متقاضیان غیردانشگاهی از قبیل مؤسسات درمانی در شرایط فعلی، دستگاه‌های دولتی، ارگان‌ها، نهادها، دریافت این کد از سوی کارخانجات تولیدی توزیع و فروش اقلام حفاظت فردی با همکاری اداره تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و دارو در حال انجام است و متقاضیان برای برای درخواست اقلام بهداشتی باید از طریق سامانه تی تک وزارت بهداشت اقدام کنند و یکی از مواردی که در فرم مربوطه وجود دارد کد GLN است که از این مرکز  تهیه میشود.

GS۱ چیست؟

مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران نماینده انحصاری سازمان GS۱ درایران است که به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۷۴ تاسیس شده است و تاکنون بیش از ۹۰ هزار تولیدکننده و واردکننده از سرا سر کشور به عضویت این مرکز درآمدند و پایگاه دادهایی با اطلاعات بیش از چهار میلیون قلم کالایی شکل گرفته است.

سازمان جهانی GS۱ یک سازمان بین المللی و غیرانتفاعی در زمینه توسعه راهکارهای مدیریت زنجیره تأمین است که در حال حاضر راهکارهای آن در ۱۵۰ کشور جهان به کار گرفته می‌شود و این سازمان در ۱۱۴ کشور جهان نمایندگی رسمی دارد.

منبع:ایسنا
کد خبر a3682284cc964b4b88b966effdb49d46

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =