صنایع غذایی> اقتصادغذا - بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، 30 درصد کل واردات روغن‌، مربوط به پالم است؛ یعنی واردات روغن پالم باید حدود 400 هزار تن باشد. باید به نحوی اقدام شود که از این سقف عبور نکنیم. یکی از راه‌های این موضوع افزایش تعرفه پالم است.

دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو در نشست خبری همایش کشوری "آزمایشگاه‌های برتر سازمان غذا و دارو" ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: پیشنهاد ما در گذشته تعرفه 26 درصدی برای پالم بود. اما متاسفانه عملیاتی نشد و سقف 10 درصد برای آن در نظر گرفته شد.

وی افزود: برای سال آینده تاکید صریح ما آن است که تعرفه پالم 26 درصد در نظر گرفته شود. به این ترتیب این روغن ارزان‌تر از بقیه نخواهد بود و فقط در جایی که کاربرد دارد، مصرف خواهد شد.

چراغ راهنمایی در 15 درصد مواد غذایی

دیناروند همچنین در پاسخ به سوالی درباره برچسب گذاری موادغذایی نیز گفت: با اجرای این طرح میزان نمک، روغن و شکر مورد استفاده در مواد غذایی از طریق سه رنگ سبز، زرد و قرمز مشخص می‌شود. بررسی‌ها حاکی از آن است که 15 درصد از فراورده‌ها در حال حاضر به برچسب چراغ راهنمای تغذیه‌ای مجهز شده‌اند تا پایان سال به کارخانجات فرصت داده شده که این برچسب راهنمای تغذیه‌ای را روی محصولات خود درج کنند. برخی از تولید کننده‌ها این موضوع را به آخرین دقایق موکول کرده‌اند.

معضل تقلب در روغن زیتون

وی در پاسخ به سوالی درباره تقلبات در روغن‌های خوراکی گفت: بیشتر تقلبات در روغن مایع مربوط به روغن زیتون است، البته این موضوع تنها به ایران اختصاص ندارد. به عنوان مثال در آمریکا بیش از 70 درصد روغن زیتون‌ها تقلبی هستند؛ چرا که اختلاف قیمت در این روغن بالاست.
کد خبر b63680f883124be0a138c403b7438475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =