مواد غذایی> ۱۲ هزار و ۵۳۰ تن ماهی کیلکا در ۹ ماهه امسال در دریای خزر صید شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با بیان این مطلب به خبرنگار گفت: در ۹ ماهه امسال، ۷۹۳۳ تن ماهی کیلکا در استان مازندران و ۴۵۹۷ تن در استان گیلان صید شد که هر یک از این استان ها به ترتیب سهم ۶۳ درصدی و ۳۷ درصدی صید را به خود اختصاص دادند.

مختار آخوندی افزود: سرانه صید هر شناور فعال طی این مدت ۱۷۰ تن بوده است.

وی درباره قیمت فروش ماهی کیلکا نیز گفت: امسال میانگین قیمت عمده فروشی ماهی کیلکا در اسکله هر کیلوگرم ۶ هزار تومان بوده در حالی که سال گذشته هر کیلو گرم از این ماهی به قیمت عمده فروشی ۴۱۰۰ تومان در اسکله فروش رفت.

مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران درباره زمان ممنوعیت صید ماهی کیلکا اذعان داشت: هر ساله از ۱۵ اردیبهشت تا آخر خرداد به علت تخم ریزی، صید ماهی کیلکا در دریای خزر ممنوع می شود ضمن آن که گاهی در پاییز خودشان صید این ماهی را تعطیل می کنند.

وی خاطر نشان کرد که در دریای خزر سه گونه کیلکا با نام های کیلکای چشم درشت، معمولی و آنچوی صید می شود.

آخوندی با بیان این که جمعیت ماهی کیلکا در دریای خزر در سال ۷۸ با هجوم مهاجم شانه دار به شدت کاهش یافت، اظهار داشت: پیش از سال ۷۸ صید این ماهی در اوج خود به ۹۵ هزار تن می رسید، اما با ورود مهاجم شانه دار به دریای خزر، صید کیلکا از سال ۸۰ به بعد روند کاهشی را طی کرد و به ۱۵ هزارتن رسید.

وی ادامه داد: در گذشته ۲۰۰ شناور به صید ماهی کیلکا مشغول بودند که به علت کاهش شدید جمعیت این ماهی، سازمان شیلات ایران ۱۲۰ فروند از این شناورها را تعدیل و از دریا خارج کرد.

مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: با هجوم مهاجم شانه دار در دریای خزر، ترکیب گونه های ماهی کیلکا تغییر کرد به طوری که در گذشته ۹۰ درصد صید ماهیان کیلکا از گونه آنچوی بود، اما اکنون ۹۰ درصد صید مربوط به گونه معمولی است.

وی افزود: در حال حاضر جمعیت مهاجم شانه دار در دریای خزر به حداقل رسیده است.

آخوندی با اشاره به این که ۹۰ درصد صید ماهیان کیلکا در کشور فرآوری و به پودر تبدیل می شود و ۱۰ درصد دیگر به مصرف تازه خوری می رسد، اظهار داشت: پودر این ماهی برای خوراک آبزیان پرورشی یا خوراک دام و طیور استفاده می شود.
کد خبر bdf302ec6ef24bfb95a012c8fd8f10a9

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =