بخش کمی از مرکبات که بهدلیل بیماری قارچی در روند ذخیرهسازی و سورتینگ مورد استفاده قرار نمیگیرد، روانه بازار مصرف شده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران ایران با اعلام این خبر گفت: به مصرفکنندگان توصیه میشود مرکباتی که دانههای سفید روی خود دارند، خریداری و مصرف نکنند.
نوذر نگهداری افزود: در روند نظارت بر ذخیرهسازی و سورتینگ مرکبات مورد مصرف در شب عیدف مرکبات آلوده و دارای آفت از چرخه خارج میشود که در مواردی ممکن است از بازار مصرف سر دربیاورد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت مناسب پرتقال امسال، میزان پرتقالهای موجود به این شکل کم است، اما لازم است که مردم برای حفظ سلامت خود احتیاط کنند.
نگهداری ادامه داد: لکههای سفیدرنگ روی پرتقال به دو دلیل سرمازدگی و آفت ایجاد میشود که در سرمازدگی بافت داخلی پرتقال این موضوع را نشان میدهد و استفاده از انبار نامناسب ممکن است منجر به بروز این آفت شود.
وی تصریح کرد: تغییرات زیاد آب و هوایی در محل نگهداری یا آلودگی قارچی خود انبار امکان بروز این دانههای سفید را روی محصول ایجاد میکند که منجر به لهیدگی در برخی از نقاط محصول نیز میشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران ایران یادآور شد: آفت روی پرتقال قارچی جزو آفتهای خطرناک میوه به حساب میآید و باعث وارد آمدن آسیب به سیستم گوارشی انسان میشود.
نگهداری تأکید کرد: پرتقالهای ذخیرهسازی شده برای شب عید با مواد ضدعفونیکننده مجاز و واکسهای خوراکی پاکسازی و در انبار نگهداری میشود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 90 درصد مرکبات شمالی کشور برداشت شده و به انبارها رفته است.
نگهداری در پایان گفت: تولید مرکبات تولیدشده در سال جاری دو میلیون تن است که از لحاظ کمی نسبت به سال گذشته کمتر، اما از لحاظ کیفی در مقایسه با سال گذشته وضعیت مناسبتری دارد.
گفتنی است، بهتازگی برخی از مرکبات (نارنگی و پرتقال) عرضه شده در بازار مصرف دارای دانههای سفیدرنگی است و به قیمت کمتری به فروش میرسند.
منبع:ایانا
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران ایران با اعلام این خبر گفت: به مصرفکنندگان توصیه میشود مرکباتی که دانههای سفید روی خود دارند، خریداری و مصرف نکنند.
نوذر نگهداری افزود: در روند نظارت بر ذخیرهسازی و سورتینگ مرکبات مورد مصرف در شب عیدف مرکبات آلوده و دارای آفت از چرخه خارج میشود که در مواردی ممکن است از بازار مصرف سر دربیاورد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت مناسب پرتقال امسال، میزان پرتقالهای موجود به این شکل کم است، اما لازم است که مردم برای حفظ سلامت خود احتیاط کنند.
نگهداری ادامه داد: لکههای سفیدرنگ روی پرتقال به دو دلیل سرمازدگی و آفت ایجاد میشود که در سرمازدگی بافت داخلی پرتقال این موضوع را نشان میدهد و استفاده از انبار نامناسب ممکن است منجر به بروز این آفت شود.
وی تصریح کرد: تغییرات زیاد آب و هوایی در محل نگهداری یا آلودگی قارچی خود انبار امکان بروز این دانههای سفید را روی محصول ایجاد میکند که منجر به لهیدگی در برخی از نقاط محصول نیز میشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران ایران یادآور شد: آفت روی پرتقال قارچی جزو آفتهای خطرناک میوه به حساب میآید و باعث وارد آمدن آسیب به سیستم گوارشی انسان میشود.
نگهداری تأکید کرد: پرتقالهای ذخیرهسازی شده برای شب عید با مواد ضدعفونیکننده مجاز و واکسهای خوراکی پاکسازی و در انبار نگهداری میشود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 90 درصد مرکبات شمالی کشور برداشت شده و به انبارها رفته است.
نگهداری در پایان گفت: تولید مرکبات تولیدشده در سال جاری دو میلیون تن است که از لحاظ کمی نسبت به سال گذشته کمتر، اما از لحاظ کیفی در مقایسه با سال گذشته وضعیت مناسبتری دارد.
گفتنی است، بهتازگی برخی از مرکبات (نارنگی و پرتقال) عرضه شده در بازار مصرف دارای دانههای سفیدرنگی است و به قیمت کمتری به فروش میرسند.
منبع:ایانا
نظر شما