نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: سازمان تعاون روستایی ۷۰ تن زعفران را از بازار جمع آوری کرده و به جای تنظیم بازار سبب افزایش قیمت یک میلیون تومان در هر کیلو شده است.کجای دنیا دولت در مقابل صادرکننده می ایستد.

غلامرضا میری در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس در مورد خرید توافقی زعفران که طی سال گذشته از سوی سازمان تعاون روستایی کشور انجام شد، گفت: ‌این طرح، طرح خوبی بود و قرار بود تا با هدف ثبات و تنظیم بازار زعفران انجام شود و به‌گونه‌ای حمایت از کشاورزانی بود که زعفران می‌کاشتند و در کنار آن حمایت از منِ صادرکننده‌ای که به پشتوانه دپوی 70 تن ذخیره زعفران بتوانم در دنیا بازاریابی و صادرات انجام دهم.

وی با انتقاد از عملکرد سازمان تعاون روستایی در این حوزه تصریح کرد: اما متأسفانه تعاون روستایی به عنوان بازوی اجرایی دولتی مقابل صادرکنندگان قرار گرفت و آنها را به خاک سیاه نشاند و اکنون هر صادرکننده‌ای که 20 روز پیش زعفران خود را فروخته باید یک میلیون تومان بالاتر از نرخ قبلی زعفران را خریداری کند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران با اشاره به اینکه سازمان تعاون روستایی بیشتر زعفران کشاورزان را خریداری و دپو کرده است، گفت: نه تنها زعفران را به بازار عرضه نکرده‌اند، بلکه سبب افزایش قیمت شده‌اند تا حدی که در بازار کمبود به وجود آمد و باید پرسید کجای دنیا دولت مقابل صادرکننده می‌ایستد تا آن را به زمین بزند؟

خبرنگار فارس پرسید اما ظاهراً‌ زعفران از طریق بورس برای تنظیم بازار عرضه می‌شود که میری در پاسخ گفت: زعفران کیلویی 4 میلیون و 500 هزار تومانی را در بورس 6 میلیون و 50 هزار تومان عرضه می‌کنند و به منِ صادرکننده می‌گویند از این محل زعفرانت را بخر و در ازای آن هم وثیقه بانکی بده در صورتی که صادرکننده پیش از این به راحتی زعفران موردنیاز خود را با قیمتی پایین‌تر از کشاورزان می‌خرید.

وی گفت: بهتر بود وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از کشت زعفران روش قیمت تضمینی را اجرا می‌کرد تا اگر می‌خواستند محصول کشاورز را به بهایی اندک بخرند، بگوید با این قیمت مشخص زعفران را خریداری می‌کنم.

به گزارش فارس، به دلیل مشکلاتی که زعفران‌کاران طی چند سال گذشته برای فروش محصول خود به بهای اندک داشتند، طرح خرید توافقی زعفران توسط سازمان تعاون روستایی به اجرا درآمد اما در عمل مشکلاتی به وجود آمد.

گفته می‌شود یکی از دلایل تغییر علی اوسط هاشمی مدیرعامل سابق سازمان تعاون روستایی اختلاف بر سر نحوه خرید توافقی زعفران با آقای وزیر بوده است.
کد خبر e1d46ac65a7e4f7593e316bd52267bae

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجید رعیتی ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    0 0
    با سلام به نظرم تعاون روستایی با خرید زعفران از کشاورز حمایت خود را از کشاورزانی که مایل بودند به واسطه ها زعفران نفروشند ، به انجام رسانده. واسطه ها اگر دلشان برای تولید کننده می سوخت ، همزمان با تعاون روستایی زعفران را کیلویی 5 میلون تومان می خریدند. تا هیچ کشاورزی به تعاون روستایی زعفران نفروشد.... ضمن اینکه خارج از بورس خریدشان ارزانتر تمام می شد....
  • مجید رعیتی ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    0 0
    تعاون روستایی در خرید توافقی حدود یک سوم زعفران تولیدی را خریداری کرده. دو سوم مابقی توسط خریداران عمده که همه ساله از کشاورز خرید انجام می دادند ، خرید مجدد خود را انجام دادند. چرا خرید توافقی یک سوم زعفران تا این حد به مذاق واسطه ها خوش نیامده ؟
  • مجید رعیتی ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۴
    0 0
    اگر تعاون روستایی زعفران را به قیمت توافقی کیلویی 4ونیم میلیون تومان نمی خرید، واسطه ها با قیمت بیشتری می خریدند؟ از طرفی تعاون روستایی فقط یک سوم زعفران تولیدی را خریداری کرد. بنابراین دو سوم باقیمانده را خریداران عمده دیگر خریدند. به هر صورت بورس ضوابط خودش را دارد و هر خریداری قیمت بیشتر پیشنهاد کند می تواند سهم بخرد...