عضو هیات رئیسه اتاق بازگانی ایران تصریح کرد: فرصتی که به واسطه حضور داعش در عراق و تحریم کالاهای کشورهای ترکیه و عربستان برای ما در بازار عراق ایجاد شده کوتاه و تکرار نشدنی است لذا باید برای استفاده از این فرصت برنامه ریزی ویژه ای داشته باشیم.

پدرام سلطانی در چهارمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه که امروزبا حضور اعضای هیات رئیسه اتاق ایران و جمعی از مسئولین و فعالان اقتصادی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: شوراهای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی از زمان تشکیل تا کنون عملکرد قابل توجهی داشته اند، اما باید دید چه عاملی مانع می شود جنب و جوش اقتصادی در کشور ایجاد شود.

وی معتقد است: دلیل اصلی این امر این است که علی رغم فراهم شدن شرایط مناسب برای فعالیت بخش خصوصی، این بخش هنوز خود را برای شرایط مناسب آماده نکرده و هنوز خود را در شرایط سخت گذشته می بیند.

به گفته این عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران فعالان بخش خصوصی و حتی دولت ما هنوز خود را با شرایط جدید مطابقت نداده اند و از فرصت هایی که پیش روی آنهاست به خوبی استفاده نمی کنند.

سلطانی ادامه داد: برای مثال یکی از مهمترین فرصت هایی که هم اکنون در اختیار ما و خصوصا استان های مرزی همچون کرمانشاه قرار دارد حضور داعش در عراق است که باعث شده مردم عراق کالاهای ترکیه ای و عربستانی را نخرند و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.

وی فرصت حضور داعش در عراق را کوتاه و تکرار نشدنی دانست و تاکید کرد: ما ایرانی ها آدم های شب امتحانی هستیم و فقط زمانی به جنب و جوش و تکاپو می افتیم که بدانیم دیگر زمانی نداریم.

این عضو هیات رئیسه اتاق ایران خواستار تدوین یک برنامه برای استفاده از بازار عراق شد که باید در زمان کوتاهی بسته شود.

سلطانی با انتقاد از اینکه ما هنوز با تفکر پیله وری می خواهیم تجارت با عراق را ادامه دهیم، عنوان کرد: همین امر موجب شده نتوانیم از خرده تجاری به سمت نظام تجاری کلان همراه با توسعه صنعت گام برداریم.

وی افزود: این شرایط باعث می شود نه پیله وران ما چیزی یاد بگیرند، نه صنایع توسعه یابند.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از اینکه ما با داشتن این همه ظرفیت در حوزه نفت هنوز نتوانسته ایم روی آن سرمایه گذاری درستی داشته باشیم، گفت: اگر به ما می گفتند فقط برای پنج سال دیگر نفت داریم بهتر سرمایه گذاری می کردیم تا حالا که می گویند برای 100 سال نفت داریم.

سلطانی در ادامه به برنامه هایی که در دستور کار اتاق بازرگانی ایران قرار دارد اشاره و تصریح کرد: اجرای قوانین بهبود فضای کسب و کار با محوریت ماده 4 در دستور کار است و به زودی کلیات آن تدوین می شود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با اشاره به در دست تدوین بودن برنامه ششم توسعه کشور، اظهار کرد: دولت از ما خواسته همکاری کنیم و ما هم در حال پژوهش و مطالعه روی برنامه های گذشته و برنامه آینده هستیم.

وی خواستار برپایی مسابقه بهره وری هم در بخش خصوصی و هم بخش دولتی در استان ها شد و تاکید کرد: اگر هر استانی تمایل به اجرای این کار دارد، ساز و کار را در اختیارش قرار خواهیم داد.

سلطانی در خصوص مشکلاتی که برای اظهارنامه های مالیاتی صادرکنندگان کرمانشاه در سال های 1390 و 1391 ایجاد شده بود نیز عنوان کرد: تلاش می کنیم با همکاری وزیر اقتصاد و دارایی این ارقام را به حداقل برسانیم.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در ادامه به پتانسیل های استان کرمانشاه اشاره و تاکید کرد: باید نگاه به توسعه استان با دید پروژه محوری باشد، زیرا هیچ استانی در غرب کشور این همه ظرفیت، توان و استعداد ندارد.

وی معتقد است: با وجود این همه ظرفیت چنین رتبه صنعتی، وجود آمار بالای بیکاری و ... شایسته کرمانشاه نیست و این استان باید به جایگاه پیشین خود بازگردد.

منبع:ایسنا
کد خبر e2d67dbea45b4d4083b4cf3afb92c54e

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =