کشاورزی> معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بذرهای علوفه رسوبی در گمرکات با ارز ترجیحی ترخیص میشود، گفت: شنبه آینده لیست واردکنندگان نهادههای دامی رسوبی نیز به بانک مرکزی ارسال میشود.
امید گیلانپور معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه نشست «وزرای کشاورزی و کارشناسان سازمان D۸» در جمع خبرنگاران درباره بذرهای علوفه دپو شده در گمرکات اظهار داشت: ارز ترجیحی نهادههای پایه بخش کشاورزی از ابتدای سال ۹۹ حذف و ارز نیمایی جایگزین آن شد که قاعدتاً این مسئله مهم تغییراتی را در تأمین نهادههای کشاورزی ایجاد میکند و تبعات و آثاری را به دنبال خواهد داشت به ویژه در سال اول اجرای این طرح با آن مواجه هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از سوی دیگر، درباره بخشی از این نهادهها واردات با ارز نیمایی، توجیه اقتصادی ندارد به ویژه در زمینه بذوری که برای کشت دیم استفاده میشوند، مشکلاتی از نظر اقتصادی ایجاد میشود.
گیلانپور با اشاره به اینکه واردکنندگان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی نیز نقدینگی لازم را برای تأمین نهادهها با این قیمتها ندارند، گفت: تأمین نهاده با ارز نیمایی، رخدادی بود که واردکنندگان و تجار نهادههای کشاورزی باید خود را با آن تطبیق میدادند بنابراین در ماههای ابتدایی سال دچار چالشهایی برای تأمین نهادههای پایه کشاورزی شدیم.
معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به اینکه مطمئن هستیم برخی از نهادهها از جمله بذر مورد استفاده در تولید علوفه دیم نمیتواند با ارز نیمایی تأمین شود و در اختیار کشاورزان قرار گیرد، تصمیم گرفتیم بخشی از منابع ارزی را که با ارز ترجیحی در اختیار داریم، فعلاً در این زمینه استفاده کنیم و این بذور را تأمین نمائیم تا تولید دچار مشکل نشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه واردکنندگان اظهار میکنند که این بذور در گمرکات خوراک موش شده و قوه نامیه آنها با مشکل مواجه میشود، گفت: به طور حتم ما ترتیبی میدهیم که این بذرها در اولین فرصت ممکن و قبل از آنکه دچار فساد شوند یا قوه نامیه خود را از دست بدهند، ترخیص شوند و حتماً برای آن چارهای میاندیشیم.
گیلانپور در پاسخ به پرسش دیگر درباره اینکه چرا با وجود آنکه این بذرها قبل از بخشنامه بانک مرکزی و تغییر نرخ ارز، وارد و شامل این بخشنامه شده و واردکنندگان باید مابهالتفاوت پرداخت میکنند، گفت: این ترتیب قانونی، موضوع پیچیدهای است که در یک مصاحبه سرپایی نمیتوان به آن پاسخ جامع داد اما در اینکه ما به آن نهادهها نیاز داریم و ترتیبی خواهیم داد که با ارز ترجیحی تأمین شوند، شک و شبههای وجود ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش دیگر با اشاره به واردکنندگان نهادههای دامی و اینکه بخشی از این نهادهها در گمرکات دچار رسوب شده و علیرغم آنکه واردکنندگان لیست آن را به وزارت جهاد کشاورزی ارسال کردهاند، هنوز این وزارتخانه اقدام به ارسال لیست برای بانک مرکزی نکرده است، توضیح داد: این نهادههای دامی چندین ماه است که در گمرکات رسوب کردهاند و طی چند روز اخیر واردکنندگان فشار میآورند که همه کالاهایشان را ترخیص کنند درحالیکه مقدار ارزی که در اختیار ما قرار دارد، محدود است.
وی اضافه کرد: ما از ابتدای سال دائماً تأکید کردهایم که نهاده کشاورزی باید به موقع و با ترکیب مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و اگر ما خودمان به این مسئله توجه نکنیم، به طور قطع انتقادمان از همکاران در وزارت صمت درست نیست.
لیست واردکنندگان نهادههای دامی رسوبی شنبه آینده برای بانک مرکزی ارسال میشود
گیلانپور بیان کرد: ما باید احصاء کنیم که چه مقدار نهاده بدون آنکه ارز جدید به آنها تخصیص داده شود، وجود دارد و در عین حال برنامهریزی کنیم با مقدار ارز محدودی که داریم، چه میزان نهاده و با چه ترکیباتی وارد شود. همچنین باید مطمئن میشدیم تمام افرادی که واجد شرایط هستند، با اولویتهایی که دارند مورد شناسایی قرار گرفتهاند که در حال حاضر همه این اتفاقات افتاده است و ما برای انجمنها و دستگاههای نظارتی دعوتنامه ارسال کرده به دلیل آنکه روز شنبه آینده به صورت کاملاً شفاف و با مکانیسم روشن، فهرست کسانی را که میتوانند از این ارز استفاده کنند را به بانک مرکزی ارسال کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نارضایتی تولیدکنندگان از سامانه «بازارگاه» نیز توضیح داد: این سیستم برای افرادی که نتوانند شرایط را فراهم کنند و مجوزهایی را که لازم است در فرآیند و به موقع بگیرند، میتواند مشکلاتی را ایجاد کند و توانسته عمده نهادههای مورد نیاز بخش تولید را فراهم سازد.
وی اضافه کرد: در آذرماه بخش زیادی از نهادههای تولیدکنندگان از طریق سامانه بازارگاه تأمین کردیم و در حال توزیع است البته ممکن است تعدادی از تولیدکنندگان هم دچار مشکلاتی شده باشند که این مسئله در معاونت امور دام بررسی و رفع میشود چرا که در حال حاضر این معاونت مسئولیت سامانه بازارگاه را بر عهده دارد ضمن اینکه نهادههای مورد نیاز در آذرماه به طور کامل تأمین شده و در سامانه بازارگاه در حال بارگذاری است.
منبع:مهر
نظر شما