مواد غذایی> ماهی قزل آلا با تولید حدود ۱۸۰ هزارتن، بیشترین میزان تولید داخلی و سطح دسترسی مردم را به خود اختصاص داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با اعلام این مطلب افزود: بر اساس تک گونه، پس از ماهی قزل آلا، گونه های گرمآبی و سپس گونه های مختلف ماهیان جنوب کشور بیشترین میزان عرضه و دسترسی مردم را در بازار داخلی دارند.
عیسی گلشاهی اظهار داشت: پیش بینی می شود امسال نیز همچون سال گذشته حدود ۱۸۰ هزار تن قزل آلا در کشور تولید شود.
وی درباره تولید و ورود محصولات جدید آبزی به بازار گفت: در سال ۹۹ علاوه بر عرضه کنسرو ماهی قزل آلا در بازار داخلی برای نخستین بار، در زمینه محصولات کنسروی تولید و عرضه ترشی کیلکا را برای بازار داخل و بازار صادراتی داشته ایم.
گلشاهی با بیان این که در برخی استان های کشور سابقه مصرف ترشی کیلکا را داشته ایم، اذعان داشت: این محصول به طور عمده با هدفگذاری صادرات تولید شده است.
وی در عین حال به محصولات جدید غیر خوراکی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹ تولید و عرضه محصول سیلارژ ماهی برای تامین و جبران بخشی از کمبود تولید پودر ماهی را برای نخستین بار داشته ایم.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران افزود: سیلاژ ماهی در واقع نوعی پروتیین مایع و حاوی آنزیم ها برای هضم و جذب بهتر غذا است.
وی با اشاره به این که در سال ۹۹ یک واحد تولید سیلاژ ماهی در کشور راه اندازی شد، پیش بینی کرد در سال ۱۴۰۰ نیز ۳ واحد تولیدی دیگرایجاد شود.
گلشاهی ادامه داد: راه اندازی یک واحد تولیدی سیلاژ به سرمایه نسبتا مناسبی نیاز دارد و هر چند تکنیک تولید این محصول، خارجی است، اما کارشناسان ایرانی توانسته اند تکنولوژی آن را بومی سازی کنند.
وی میزان تولید سیلاژ ماهی در واحد تولیدی کنونی را روزانه ۶ تن عنوان کرد.
به گفته وی، اگر مواد اولیه یعنی ضایعات ماهی موجود باشد، تولید روزانه سیلاژ ماهی توسط واحد مذکور به ۱۰ تن هم امکان پذیر است.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران، کاهش دوریزهای ماهی مانند امحا، احشا، سر و دم را از مزیت های تولید سیلاژ ماهی دانست و اظهار داشت: برای تولید سیلاژ ماهی بیشتر از ضایعات قزل آلا به ویژه امعاء و احشا استفاده می شود.
نظر شما