روز جهانی ایمنی موادغذایی از امسال در تقویم کشورها ثبت می شود، این روز به عنوان یک روز نمادین برای گروه ها و نهاد های فعال در زمینه غذا و بهانه ای برای همگرایی و هم افزایی در راستای تحقق دستیابی آحاد مردم به غذای سالم و کافی در هر زمانی است.

دکتر وحید مفید مدیر کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی طی پیامی اعلام کرد: امسال این روز را که با عنوان " ایمنی مواد غذائی؛ دغدغه همگانی" نام گذاری شده است  با تلاش برای توسعه سلامت مصرف کنندگان گرامی میداریم واز همه همکاران خود در اداره کل و معاونتهای غذا و دارو به خاطر تلاش برای ارتقاء سلامت مصرف کنندگان غذایی و آشامیدنی تشکر می کنم.


ما باید تلاش کنیم در اجرای امور مربوط به ایمنی غذا و پیشگیری از بیماری های منتقله از غذا گامهای موثری برداریم چرا که دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم می باشد.


طی چند سال اخیر برنامه های خوبی در راستای تعیین الگوی ایمنی غذایی کشور، بیان چالش ها و ارائه راهکارها، پیشرفت ها، نقشه راه و طراحی و اجرای پروژه های ملی با هدف کاهش بیماری های غیرواگیر برگزار شده است که نتایج موفقیت آمیزی نیز به همراه داشته است.


ایمنی مواد غذایی بایستی از زنجیره مزرعه تا سفره حفظ شود و تمام کسانی که در این زنجیره موثر هستند مانند امانتدارانی هستند که باید مسئولیت تامین شرایط حفظ ایمنی مواد غذایی را بپدیرند و پاسخگو باشند.


ما باید از ایمنی و ارزش تغذیه ای مواد غذایی در هر مرحله از زنجیره مطمن باشیم.کلیه برنامه های ما برای کنترل و اطمینان از این کنترل طراحی شده اند.


تولید کننده، فروشنده باید وظایف خود را برای حفظ و انتقال مواد غذایی به حلقه بعدی کامل انجام بدهند تا مواد غذائی سالم، ایمن و با حفظ ارزش تغذیه ای به دست مصرف کننده برسد.


ایمنی مواد غذایی یک مساله همگانی است و تمام افراد درگیر مسئول هستند، حتی مصرف کننده نیز مسئولیت و وظایفی دارد  که علاوه بر کمک به حفظ سلامتی خود در بخشی از نظام یکپارچه مدیریت ایمنی مواد غذائی نقش مهم و موثری دارد.مثلا با کنترل شناسه اصالت فراوده های غذائی و آشامیدنی، علاوه از عدم مصرف کالای غیر مجاز در جمع آوری و برخورد با فراوده های قاچاق یا غیر مجاز نقش آفرینی میکنند.


برای اینکه از مصرف مواد غذایی ناایمن جلوگیری شود از مردم عزیز میخواهیم اطلاعات برچسب مواد غذائی رو در زمان تهیه ، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، مجوزهای سازمان غذا و دارو و شناسه اصالت و نشانگرهای رنگی تغذیه ای را کنترل کنند.


بخشی از ایمنی مواد غذایی وابسته به اطلاعات برچسب مواد غذایی می باشد. باید اطلاعات برچسب شفاف، خوانا و غیر قابل پاک شدن باشند.


برنامه های اداره کل از طرفی ارتقا شاخصهای ایمنی مواد غذایی است و از طرف دیگر برای ارتقاء آگاهی مصرف کننده  تلاش داریم .


برای اصلاح الگوی مصرف همکاری و مشارکت آموزش و پرورش و صدا وسیما باعث اثربخشی بهتر خواهد بود.
دراین خصوص اجرای طرح ملی نشانگرهای رنگی تغذیه ای گامی بسیار موثر میباشد که سازمان غذا و دارو با همکاری صنعت غذا در حال اجرایی نمودن آن می باشد و باید کمک کنیم و دست در دست هم آگاهی و فرهنگ و بسترهای غذای سالم را دربین مردم ارتقاء دهیم.


مواد غذائی ناسالم و حتی نحوه مصرف مواد غذائی میتواند منجر به طیف وسیعی از مشکلات شود، بنابر این دسترسی غذای سالم و به میزان کافی و شیوه مصرف  صحیح کلید حفظ و بهبود سلامتی میباشد و این بدان معنی است که ایمنی مواد غذائی علاوه بر سالم بودن نیاز به دسترس بودن به اندازه کافی نیز میباشد.


اداره کل ارزیابی و نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با کمک صنعت غذا و متخصصین امر و درتلاش است تا علاوه براینکه  شاخصهای مهم و موثر در سلامتی را به منظور ارتقاء سلامت  بهبود بخشد از طرف دیگر تلاش میکند از طریق ارتقاء آگاهی مصرف کننده در شیوه  و سبک مصرف در حوزه غذا تغییراتی ایجاد شود تا با توجه به مشکلات جوامع صنعتی در حفظ و ارتقاء سلامتی موثر باشد.
کد خبر ee81d44b82f146dfbd5868c1a9f5e99d

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =