مواد غذایی> روغن زیتون از گروه یک کالایی یا همان کالاهای ضروری حذف شد. حذف روغن زیتون از گروه یک کالای به معنای ورود آن به لیست کالاهای غیرضرور است، در حالی که این محصول تاثیرات بسزایی در تامین سلامت مردم نسبت به سایر روغن‌ها دارد.

اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ مصرف سالانه روغن زیتون در کشور ما بیش از 15هزار تن است که از این میزان 10هزار تن آن از طریق واردات تامین می‌شود.

مصرف این روغن به دلیل کم ضرر بودن نسبت به سایر روغن ها و تاثیر آن بر سلامت جامعه همواره مورد توصیه کارشناسان سلامت و تغذیه بوده است و در کشورهای توسعه یافته به عنوان اصلی ترین محصول خوراکی در برنامه روزانه مردم گنجاده می شود به نحوی که هم اکنون در این کشور ها مصرف سرانه روغن زیتون به 10 کیلوگرم نیز می رسد.

میزان مصرف روغن زیتون در کشور ما کمتر از 200 گرم است که با تغییر گروه کالای روغن زیتون و حذف آن از لیست کالاهای ضروری انتظار می رود این میزان با افزایش دو برابری قیمت  به کمتر از این میزان برسد و به تدریج از سبد خانوار حذف شود، موضوعی که به گفته کارشناسان تغذیه زنگ خطری برای سلامت جامعه است.

حذف روغن زیتون از لیست کالاهای گروه یک به عنوان یک محصول ضروری برای سلامت مردم؛ افزایش تخلفات در تولید و قاچاق را نیز به همراه خواهد داشت که علاوه بر تهدید سلامت جامعه تولید داخلی را دچار مخاطره خواهد کرد.

شنیده ها حاکی از آن است که روغن کنجد و ذرت نیز از گروه یک کالای حذف شدند و واردکنندگان آن ها نیز از این پس باید ارز مورد نیاز خود را از بازار ثانویه تامین کنند.
کد خبر ef208ab9231443adbe10aa3dc4165d54

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =