صنایع غذایی> در پی سفر هیأت تجاری ایتالیا به ایران دو تفاهم نامه مشترک بین کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با همتایان ایتالیایی در اتاق بازرگانی تهران امضاء شد.

در طی سفر هیأت تاجران و صنعتگران ایتالیایی به تهران تفاهمنامه همکاری بین کانون انجمن های صنایع غذایی و شرکت برگزارکننده نمایشگاه های بین المللی ایتالیا در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

گفتنی است؛ در طی برگزاری جلسات مشترک کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، هیأت تاجران ایتالیایی و همتایان ایرانی، دو تفاهمنامه همکاری در زمینه خطوط تولید تراکتورسازی و ابزارهای کشاورزی و همچنین شرکت مگنولیا و CFT امضاء شد.


محمدرضا مرتضوی، رئیس هیأت مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی پس از امضای تفاهمنامه های همکاری با همتایان ایتالیایی در سالن  طبقه هشتم اتاق تهران که مملو از فعالان صنایع غذایی و کشاورزی بود و حتی جای ایستادن میهمانان نیز وجود نداشت گفت: شرکت های ایتالیایی در دوران سخت تحریم ها هم با ما همکاری می کردند و این روابط اکنون دور از چشم همکاران شما در ایران نیست. در روابط آینده میان دو کشور باید نقش بخش خصوصی بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ اگر توسعه ارتباطات تجاری، صنعتی و کشاورزی در چارچوب شرکت های کوچک و بزرگ بخش خصوصی باشد، این روابط پایدارتر خواهد بود تا این که فقط روابط بین دستگاه های دولتی و شرکت های بزرگ دولتی بخواهد ادامه پیدا کند.


در جریان برگزاری این جلسات، وزیر کشاورزی ایتالیا توانایی کشور را در بازار‌های جهانی و دسترسی به بازارهای آزاد فرصتی برای ایران دانست و در جمع تاجران ایرانی و ایتالیایی گفت: تمایل داریم تمامی تجربیات و تخصص‌های خود را در اختیار شما قرار دهیم و با توجه به ظرفیت‌ها و توانایی‌هایی که در ایران وجود دارد، خواهان سرمایه‌گذاری مشترک در این کشور هستیم. وزیر کشاورزی ایتالیا حضور صنایع متوسط و کوچک دو کشور را قابلیت بالایی برای همکاری‌های دو جانبه دانست.

همچنین رئیس اتاق تهران که میزبانی یکی از این نشست ها را بر عهده داشت، سهم بخش کشاورزی را در تولید 15 درصد و صنایع غذایی را 16 درصد عنوان کرد. مسعود خوانساری توانمندی ایتالیایی‌ها را در حوزه کشاورزی امتیاز بزرگی برای ایران دانست و در مقابل ایران را به لحاظ قرار گرفتن در موقعیتی استراتژیک و دسترسی به بازار چند صدمیلیونی منطقه فرصتی برای ایتالیایی‌ها در برابر این امتیاز برشمرد.

رئیس اتاق تهران وجود زیرساخت‌های قوی تکنولوژی و صنعتی در کشور ایتالیا را زمینه مناسبی برای همکاری‌های دو کشور خواند و با اشاره به نفوذ ایتالیا در اتحادیه اروپا گفت: واردات صنایع غذایی و محصولات کشاورزی کشورهای همسایه ایران 108 میلیارد دلار است که با احتساب روسیه بیشتر می‌شود، اگر ما با ایتالیا سرمایه‌گذاری مشترک داشته باشیم می‌توانیم سهم عمده‌ای از این واردات را از آن خود کنیم.


مسعود خوانساری گفت: ایران و ایتالیا حتی در دوران تحریم هم رابطه‌شان قطع نشد، مبادلاتی هر چند اندک انجام می‌شد اما امروز باید توسعه را با فکرهای نو به پیش برد تا سرمایه‌گذاری‌های مشترک و بلند‌مدت انجام شود. به گفته خوانساری، ایران هم‌اکنون به 28 کشور اروپایی صادرات دارد. رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران که در این نشست تفاهم‌نامه‌ای به نمایندگی از انستیتوی تغذیه ایران با شرکت ماگنولیا به امضا رساند، از وزیر کشاورزی این کشور خواست در همکاری‌های مشترک به بخش‌خصوصی ایران توجه لازم را داشته باشد، چرا که می‌تواند همکاری‌های پایدارتر و عمیق‌تری باشد.


کد خبر f8772afd682544f3b0683a01ec3ace44

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =