مواد غذایی> فائو اعلام کرد که ذخایر جهانی غلات تا پایان فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۱ برای نخستین بار از فصل ۲۰۱۸-۲۰۱۷ بالاتر از سطح ابتدای فصل خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد که میزان استفاده جهانی از غلات در فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۱ را به میزان ۱۵ میلیون تن در مقایسه با پیش بینی ماه پیش خود کاهش داد و 2.180 میلیارد تن برآورد کرد که همچنان ۱.۵ درصد در مقایسه با فصل ۲۰۲۱-۲۰۲۰ بالاتر است.
قیمت جهانی مواد غذایی برای نخستین بار در ۱۲ ماه گذشته تحت تاثیر افت قیمت روغنهای گیاهی، غلات و محصولات لبنی در ژوئن ۲.۵ کاهش پیدا کرد.
تغییرات ماهانه سبدی غلات، دانههای روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را که فائو بررسی کرده، در ژوئن به ۱۲۴.۶ واحد در مقایسه با ۱۲۷.۸ واحد در ماه می کاهش پیدا کرد. آمار ماه می پیش از این ۱۲۷.۱ واحد اعلام شده بود.
تولید جهانی غلات در سال میلادی جاری اندکی کاهش یافته که دلیل آن پیش بینی اُفت تولید ذرت در برزیل ناشی از دوره های طولانی خشکسالی و تاثیر منفی آن بر محصول بوده، میباشد. چشم انداز تولید جهانی گندم هم ماه جاری به دلیل آب و هوای خشک در خاور نزدیک که به چشم انداز محصول این منطقه آسیب زد، ضعیف تر شد. اما تولید جهانی برنج در سال ۲۰۲۱ بالا میرود.
قیمت ها بر مبنای سالانه در ژوئن ۳۳.۹ درصد افزایش داشت
بر اساس گزارش فائو؛ شاخص قیمت روغن گیاهی تحت تاثیر کاهش قیمت روغن پالم که ناشی از انتظارات برای تولید بالاتر در تولیدکنندگان بزرگ و عدم وجود تقاضای جدید برای واردات بود، در ژوئن ۹.۸ درصد کاهش یافت. قیمت روغن سویا و آفتابگردان هم کاهش داشت.
شاخص قیمت غلات در ژوئن بر مبنای ماهانه ۲.۶ درصد کاهش یافت؛ اما بر مبنای سالانه ۳۳.۸ درصد افزایش نشان داد.
قیمت جهانی برنج هم در ژوئن کاهش یافت و به پایینترین حد در ۱۵ ماه اخیر رسید زیرا هزینه بالای حمل و کمبود کانتینر همچنان فروش صادراتی را محدود نگه داشته است.
شاخص قیمت شکر در ژوئن بر مبنای ماهانه 0.9 درصد رشد کرد و به بالاترین حد از ماه مارس سال ۲۰۱۷ رسید که ابهامات در خصوص تاثیر وضعیت اقلیمی نامطلوب بر بازدهی محصول در برزیل که بزرگترین صادر کننده شکر جهان است، از دلایل این افزایس عنوان میشود.
نظر شما