چمنی با بیان اینکه مصرف شیر در کشور42 درصد کاهش یافته است، گفت: احتمال افزایش 26 درصدی قیمت فراورده‌های لبنی وجود دارد.

حسین چمنی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی، اتحادیه سراسری دامداران ، سازمان حمایت و ... نظرات مختلفی را در مورد بهای شیر در جلسه ستاد تنظیم بازار مطرح کردند و در نهایت تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه به دولت محول شد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت شیر امری قطعی است، افزود: میزان افزایش بهای شیر خام و همچنین تاثیر آن بر قیمت فراورده های لبنی مشخص نیست.

چمنی اضافه کرد: براساس سیاست‌های سلامت محور دولت و تاکیدش بر این مساله که مردم بیش از پیش به مصرف فرآورده‌های لبنی روی آورند احتمال دارد که  دولت تصمیم بگیرد با پرداخت یارانه قیمت برای مصرف کننده ثابت بماند.

وی اظهار امیدواری کرد: دولت هرچه زودتر در این رابطه تصمیم‌گیری و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را از نگرانی خارج کند.

مشاور صنایع شیر ایران با بیان اینکه افزایش قیمت هزینه های تولید و مسایلی از قبیل تورم سبب گرانی تولید شده است، افزود: این گرانی ممکن است به مصرف کننده منتقل شود یا اینکه دولت با پرداخت یارانه قیمت را برای آنان ثابت نگه دارد.

چمنی ادامه داد: نظر کارشناسی ما این است که اگر دولت یارانه ندهد قیمت فراورده‌های لبنی نزدیک به 25 تا 26 درصد ( حدود 21 درصد به دلیل افزایش قیمت شیرخام و حدود 5 درصد با لحاظ سایر موارد) افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: البته احتمال این امر که دولت با افزایش 7 تا 8 درصدی قیمت موافقت کند و باقی آن را یارانه دهد، وجود دارد.

مشاورصنایع شیر ایران با بیان اینکه باید برای تقویت پایه‌های سلامت کشور سرمایه‌گذاری کرد، افزود: خوشبختانه نگاه دولت یازدهم در این زمینه مثبت است.

چمنی تصریح کرد: اگر تصمیم درستی در این زمینه اتخاذ نشود، در آینده هزینه‌های زیادی را به دولت و مردم متحمل می‌کند چراکه مصرف شیر و فراورده‌های لبنی در ارتباط مستقیم با سلامتی مردم است.

وی در مورد کاهش مصرف شیر در کشور نیز گفت: مستند کاهش مصرف شیر ما گزارش مستند بانک مرکزی است که براین اساس مصرف شیر در کشور طی اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها 42 درصد کاهش یافته است.

چمنی ادامه داد: همچنین براساس اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز کشور بین سالهای 80 تا 91 تراکم استخوان ایرانیان بین 8 تا 14 درصد کاهش یافته است.
کد خبر احتمال افزایش 26 درصدی قیمت شیر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • lمحمد فربد ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    3 3
    به استحضار خوانندگان محترم می رساند مصرف مواد غذایی 18 در صد کاهش که 42 درصد ان سهم لبنات از این کاهش است بنابراین مصرف لبنیات حدود 7.5 در صد کاهش داشته است . عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی ایران
  • حسین چمنی ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    2 4
    با عرض سلام خدمت دوست بزرگوارم جناب آقای مهندس فربد جدول ارایه شده توسط بانک مرکزی را اگر یکبار دیگر مطالعه فرمایید روشن می شود که کاهش مصرف شیر همان 42 درصد است. اگر فرمایش جنابعالی مبنا قرار گیرد باید جمع جدول کاهش مصرف یازده قلم خوراکی ذکر شده در گزارش بانک مرکزی عدد صد باشد در حالیکه جمع ارقام این جدول 192 است و عدد 18 از تقسیم 11 قلم کالا بر عدد مذکور بدست آمده است. مطالعات صنایع شیر ایران در سالهای 90، 91 و 92 عدد 37 درصد کاهش مصرف را تایید می کند. البته شما کاملا واقفید که فاصله مصرف موجود تا مصرف مطلوب بقدری زیاد است که مناقشه بر سر میزان مصرف را بدور باطل تبدیل می کند. امید است با تلاش همه دلسوزان نیروها معطوف به ارایه روشهای افزایش مصرف شود. با آرزوی توفیق - چمنی
  • lمحمد فربد ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
    3 0
    با سلام بنده عین متن منتشره توسط قائم مقام محترم صنایع شیر ایران را منعکس میکنم که در تاریخ 20 اردیبهشت در همین سایت منتشر شده است . ایشان میگویند در دو سال اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها 18 درصد مصرف مواد غذایی خانوار کاهش یافته که از این میزان 42 در درصد سهم شیر بوده است . به تعبیر اینجانب و بدون توجه به امار فوق مرکز امار ایران تولید شیر در کشور در سال 90 را 6.6 میلیون تن و تولید شیر را در سال 91 راحدود 6.9 میلیون تن اعلام میدارد از طرف دیگر فائو تولید شیر در سال 2013 در ایران راحدود 7.5 میلیون تن ودر سال 2014 تولید انرا 7.7 میلیون تن پیش بینی می نماید لذا با عنایت به 419 هزار تن صادرات محصول و با کسر ان از تولید شیر و بدون در نظر گرفتن واردات سندی دال بر کاهش مصرف شیر یافت نمی گردد .