مدیرکل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار کشور با بیان آنکه مصرف تخم مرغ به دلیل گرم شدن هوا به شدت کاهش یافته است، گفت: هم اکنون تولیدکنندگان تخم مرغ کشور روی هر کیلوگرم 2 هزار تومان ضرر و زیان می دهند.

هدایت اصغری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، نوسان قیمت تخم مرغ را نگران کننده ذکر کرد و افزود: در حالی که قیمت تمام شده هر کیلوگرم تخم مرغ برای تولیدکنندگان 4500 تومان (هر شانه 30 عددی 9 هزار تومان) است اما اکنون هر کیلوگرم از این محصول به طور میانگین بین 2500 تا 2800 تومان (هر شانه 30 عددی 5 تا 5600 تومان) در محل مرغداری ها از تولیدکنندگان خریداری می شود.

وی اظهار داشت: در واقع تولیدکنندگان این محصول، روزانه متحمل 5 میلیارد تومان ضرر و زیان می شوند.

به گفته وی، هم اکنون ماهانه بیش از 80 هزار تن و سالانه 970 هزار تن تخم مرغ به شکل خطی در کشور تولید می شود و کمبودی در زمینه تامین تخم مرغ مورد نیاز کشور نداریم.

وی اضافه کرد: امروز به دلیل نبود مدیریت برنامه تولید، حجم خطی تولید، نبود مدیریت صادرات، نبود مشوق های صادراتی و امکانات ذخیره سازی و اجرایی نشدن قانون افزایش بهره وری (حمایت دولت از برخی محصولات) تولیدکنندگان این محصول متضرر هستند.

مدیرکل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار کشور با اشاره به آنکه هم اکنون ماهانه با 10 هزار تن تخم مرغ مازاد بر نیاز مواجه هستیم، تصریح کرد: امروز باید بپذیریم که بازار داخل به هر دلیل کشش مصرف این حجم تولید را ندارد و دولت باید دراین خصوص تدابیر مناسبی اتخاذ کند.

وی اظهار داشت: بنابراین دولت باید با ایجاد مشوق های صادراتی زمینه افزایش صادرات و یا تامین نقدینگی مناسب جهت ذخیره سازی در ماه های کم مصرف را فراهم آورد، تا تولیدکنندگان کمتر متضرر شوند.

اصغری با بیان اینکه امروز صادرات و مصرف متعادل نیست، گفت: معتقدیم ذخیره سازی و افزایش صادرات سبب ثبات قیمت این محصول در بازار می شود.

وی افزود: هم اکنون به جای صدور 10 هزار تن تخم مرغ در سال تنها 2 هزار تن صادر می شود که این میزان صادرات توجیه اقتصادی ندارد و بی فایده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه برنامه ریزی تولید تخم مرغ کشور بر مبنای تولید خطی است و این بدان معنی است که دولت در برنامه ریزی های خود تولید را بر مبنای پیک ماه های پرمصرف مانند شهریور، مهر و اسفند قرار می دهد، چرا که دولت معتقد است چون امکان ذخیره سازی در کشور وجود ندارد بنابراین باید تولید را بر مبنای ماه های پرمصرف تنظیم کنیم تا کمبودی در تولید نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: این در حالی است که هم اکنون میزان مصرف کشور طی ماه های اخیر حدود 60 هزار تن بوده است.

مدیرکل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار درخصوص قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی نیز گفت: با وجود آنکه از روز های پایانی سال 92 قانون انتزاع (تمرکز وظایف محصولات پروتئینی) به وزارت جهادکشاورزی محول شده، اما تاکنون مدیریت صادرات و تنظیم بازار محصول تخم مرغ به شکل منطقی اجرایی نشده و کماکان تولیدکنندگان این محصول با مشکل مواجه هستند.

وی ادامه داد: در حالی که امروز صادرکننده می تواند مجوز صادرات تخم مرغ را دریافت و در یک مدت زمان نامشخص بین 20 روز تا 5 ماه محصول خود را صادر کند اما در گذشته صادرکننده اگر مجوز صادرات 100 تن تخم مرغ را دریافت می کرد باید این محصول را در مدت زمانی مشخص یعنی 20 تا 30 روز به کشور مقصد صادر می کرد.

وی تاکید کرد: در واقع وقتی در خرداد ماه با مازاد تولید 10 هزار تن تخم مرغ مواجه هستیم باید صادرات آن در همان ماه انجام شود در غیر این صورت اگر در صادرات این محصول وقفه ایجاد شود، می تواند مشکلاتی را در ماه های بعد برای تولید کنندگان ایجاد کند.

اصغری اضافه کرد: برای جمع آوری تخم مرغ مازاد از سطح بازار، تاکنون مکاتباتی درخصوص ذخیره سازی تخم مرغ با وزارت جهادکشاورزی، معاونت تولیدات دامی وزارتخانه و ستاد تنظیم بازار صورت گرفته که تنها در ستاد تنظیم بازار با پذیرش اولیه آن موافقت شده است که اگر این موضوع به فوریت اجرایی نشود، ارایه آن نیز بی فایده خواهد بود.

وی درباره نظارت دولت بر تفاوت قیمت تخم مرغ در محل مرغداری ها و سطح بازار نیز گفت: هم اکنون تفاوت زیادی بین قیمت خرید از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نهایی وجود دارد که این مهم نیز تشدید نظارت بر عملکرد بازار و حذف دلالان را می طلبد.

به گفته وی، سیاست های تنظیم بازار از جمله نظارت بر نرخ کالاها به وزارت جهادکشاورزی محول شده، اما اقدام عملی تاکنون صورت نگرفته است.

وی افزود: وزارت جهادکشاورزی هنوز برنامه عملی برای حمایت از تولیدکنندگان ندارد و با وجود آنکه برخی مسئولان می دانند امروز وضعیت صنعت تخم مرغ نامطلوب است اما حل این معضل به همدردی شفاهی نیاز ندارد بلکه حمایت بی چون چرای دولت را می طلبد.

وی اظهار داشت: به طور حتم ادامه روند کنونی نوسانات قیمت تخم مرغ و ضرر تولیدکنندگان، منجر به حذف گله های مرغ تخمگذار در واحدهای تولیدی خواهد شد که در نهایت این امر ضرر مصرف کنندگان نهایی را به دنبال خواهد داشت زیرا مصرف کننده باید هر شانه تخم مرغ را به قیمت بیش از 15 هزار تومان خریداری کند.

گفتنی است هم اکنون قیمت هر شانه تخم مرغ معمولی بین 6800 تا 8500 تومان در بازار مصرف در نوسان است.
کد خبر ضرر2هزارتومانی تولیدکنندگان روی هر کیلو تخم مرغ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =