درپی بازار پسندی میوه‌های درشت در ایران، طی دو - سه سال اخیر برخی میوه‌ها همچون شلیل، آلو، پرتقال و ... از اندازه طبیعی خود خارج شده‌اند و بر خلاف درشتی غیر معمول، طعم همیشگی را ندارند و نگرانی‌هایی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده که آیا این میوه‌ها در شرایط طبیعی تولید شده‌اند یا برای سودآوری بیشتر و برای بدست آوردن نبض بازار به یاری مصرف مواد شیمیایی به این ابعاد درآمده‌اند؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در بازار میوه و تره بار میوه‌ها بسیار بزرگ‌تر از اندازه طبیعی به چشم می‌خورند یا هندوانه‌هایی که برخلاف ظاهر بزرگ و رنگ قرمز بیش از حدشان، طعم واقعی و شیرینی ندارد اما با این حال این نوع میوه‌ها طرفداران خاص خود را دارند و لقب میوه‌های مجلسی را با خود یدک می‌کشند.

اما در این باره انگاره های متفاوتی وجود دارد؛ به طوری که برخی افراد معتقدند کشاورزان از کودهای شیمیایی سرطان‌زا برای بزرگ شدن اندازه میوه‌ها استفاده می‌کنند یا برخی دیگر نیز بر این باورند که علت قرمزی بیش از حد هندوانه آبیاری آن با آب رنگی است!

اما چیزی که مبرهن است افزایش کیفیت میوه در چند سال اخیر است؛ به طوری که برخی از کشاورزان با بکارگیری روش های مختلف موجب حذف میوه‌های کوچک و نارس و جایگزین کردن آنها به میوه‌های بزرگ و با کیفیت شده اند و باید به این موضوع واقف بود که برخی میوه ها مانند شلیل، هلو و زردآلو واریته‌های متفاتی دارند که ذاتا قابلیت بزرگ شدن در آن‌ها وجود دارد و هیچ گونه مواد افزودنی و شیمیایی به آن ها اضافه نمی شود و اگر در گذشته اندازه میوه‌ها مانند اکنون نبوده تنها به دلیل نبود مدیریت صحیح در مزارع بوده است.

این بخشی اظهارات رییس اتحادیه باغداران درباره سلامت میوه‌هاست؛ البته به گفته وی این نکته در برخی میوه‌ها قابل استناد است و در مورد میوه‌هایی همچون هندوانه صادق نیست چراکه برخی تولیدکنندگان با ایجاد دخالت هایی موجب تغییر کیفیت طبیعی هندوانه به منظور کسب سود بیشتر می شوند.

به گفته مجتبی شادلو هندوانه میوه‌ای با واریته‌های متفاوت است که بسیاری از کشاورزان برای به دست آوردن سود بیشتر در سیستم رشد طبیعی هندوانه دخالت‌هایی می‌کنند که تنها موجب افزایش کیفیت ظاهری محصول می‌شوند اما از نظر ارزش غذایی غنی نیست.

وی با بیان اینکه آب زیاد موجب بزرگ‌شدن بیش از حد هندوانه می‌شود اظهار کرد: هندوانه‌های بزرگ معمولا شیرین نیستند و بزرگ‌ شدن زیاد هندوانه موجب ترکیدگی هندوانه و ایجاد ضایعات برای تولید کننده می‌شود.

رییس اتحادیه باغداران آبیاری بیش از حد و استفاده از کود شیمیایی را عامل افزایش بی‌رویه اندازه هندوانه و خارج کردن آن از طعم واقعی عنوان کرد.

علت درشتی بیش از حد برخی میوه‌ها چیست؟

وی همچنین در خصوص درشتی برخی میوه‌ها مانند زرد آلو، شلیل و هلو در بازار مصرفی گفت: بزرگی این میوه‌ها به دلیل تزریق مواد شیمیایی به آنها نیست چراکه برخی از میوه‌ها بالقوه قابلیت بزرگ‌ شدن را دارند.

شادلو با بیان این‌که تولید‌کنندگان از روش‌های مختلفی کیفیت محصولات خود را افزایش می دهند، گفت: یکی از این روش ها حذف میوه های ریز و نارس است؛ به‌طوری که پس از شکوفه دادن میوه، زمانی که هنوز اندازه کوچکی را دارد اگر میزان میوه از ظرفیت درخت بالاتر باشد، از طریق روش‌های مختلف عمل ریزش را انجام می‌دهند چرا که متعادل سازی درخت باعث افزایش کیفیت میوه می‌شود.

رییس اتحادیه باغداران ادامه داد: اگر شرایط برای تولید میوه مناسب باشد درخت پر میوه می‌شود که باغدار با ایجاد ظرفیت‌سازی موجب افزایش کیفیت محصول می شود یعنی متناسب با ظرفیت درخت میوه را روی درخت باقی می‌گذارد چراکه این امر موجب درشتی میوه های موجود می شود.

وی با بیان این‌که میوه‌های کوچک را از طریق دستگاه‌های مکانیکی یا روش‌های فیزیکی مانند کارگران از روی درخت حذف می‌کنند، اظهار کرد: این مساله موجب حذف میوه‌های نارس و افزایش کیفیت میوه‌های موجود می شود.

شادلو یکی‌دیگر از عوامل بزرگی میوه‌ها را واریته میوه عنوان و اظهار کرد: برخی میوه‌ها مانند هلو، شلیل و آلو واریته های مختلفی دارند؛ به‌طوری که یکی از انواع هلو به نام آلبرتا ( هلو دو بهار) در دو بهار برداشت می‌شود که بسیار خوشمزه و مقاوم است.

رییس اتحادیه باغداران ادامه داد: این هلو یک بهار در شهریور و بهار دوم در مهر ماه و در مناطق کوهستانی عمل می‌آید که در بهار اول میوه‌ها بسیار درشت حتی تا وزن 500 گرم دارد اما در بهار دوم اندازه ریز‌تری را دارد.

وی با بیان این‌که شلیل نیز دارای واریته‌های متفاوتی است، گفت: انواع مختلف شلیل مانند شلیل رفعتی، مغانی، شب رنگ داریم که شلیل مغانی ذاتا درشت، شلیل شبرنگ متوسط و شلیل شمس رنگ سفید و متوسط دارد که مربوط به ذات میوه است.
کد خبر علت درشتی بیش از حد برخی میوه‌ها چیست

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =