نادیده گرفتن اصول اقتصادی در کشور موجب شده که زعفران از ایران بدون بسته‌بندی به اسپانیا صادر و به اسم آن ها تمام شود که این مساله با تحقق اقتصاد مقاومتی منافات دارد.

عبدالمجید دامغانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) دبیر انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران گفت: اساس اقتصاد مقاومتی در این است که با کم کردن ضایعات و بیشتر کردن بهره وری، تولید اقتصادی داشته باشیم.

وی با بیان این‌که بخش کشاورزی موتور محرکه اقتصاد کشور است، گفت: بخش کشاورزی 14 درصد تولید ملی کشور را بر عهده دارد به همین دلیل می تواند نقش بسیاری در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد.

دامغانی یکی از مولفه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی را افزایش بهره وری عنوان و اظهار کرد: نکته لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی افزایش کارآیی و کاهش ضایعات است چرا که تنها از این امر می توان اقتصاد مقاومتی را عملی کرد.

دبیر انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران یکی دیگر از مولفه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی را ارتقای تکنولوژی و دانش بخش کشاورزی دانست و افزود: ایران به دلیل داشتن شرایط مساعد برای کشاورزی می تواند بسیار ارتقا پیدا کند به همین دلیل انتظار است که با بکارگیری تکنولوژی و دانش فنی در بخش کشاورزی به فکر ارتقای این بخش و تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور داشته باشیم.

دامغانی با بیان این‌که باید در بخش کشاورزی تکنولوژی بهینه وجود داشته باشد، گفت: برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید به فکر میزان هدر رفت‌ها به ویژه در بخش آب، خاک و نهاده‌های تولید بود.

وی افزود:‌ در گام بعدی باید به فکر افزایش بهره وری بود چرا که افزایش بهره وری به معنای افزایش تولید در هر واحد نهاده تولید است.

دبیر انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران با بیان این‌که تحقق اقتصاد مقاومتی تنها از طریق افزایش بهره وری با ارتقای دانش، بهینه سازی و توسعه تکنولوژی محقق می شود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید به فکر ارتقای دانش کشاورزان و سیاست گذاران این بخش باشد.

دامغانی ادامه داد: ساماندهی آبی و خاکی سازگار با شرایط منطقه کشاورزی یکی از نکاتی است که به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی باید به آن توجه کرد.

وی با بیان این‌که تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور به معنای افزایش بهره وری و کاهش ضایعات است، گفت: این مساله مستلزم افزایش دانش و تکنولوژی و بهینه سازی روش های مدیریتی است.

دبیر انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران با بیان این‌که بخش کشاورزی باید به سمت تولید محصولات با ارزش برود، گفت:‌ باید سیاستی تدوین شود که طبق آن تولید محصولات با ارزش اقتصادی در بخش کشاورزی افزایش یابد.

وی ارزش یک متر مکعب آب ایران را در قیاس با آب اروپا بسیار زیاد عنوان و اظهار کرد:‌ به دلیل وجود شرایط آب و هوایی ایران انتظار می رود محصولی در کشور تولید شود که از نظر ارزش اقتصادی بالا باشد.

دامغانی راهکار خود را دراین زمینه بازبینی مجدد الگوهای کشاورزی عنوان کرد و گفت:‌ از این طریق می توانیم تولید محصولاتی را که ارزش اقتصادی بالاتری را دارند افزایش دهیم.

دبیر انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی را یکی دیگر از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و عنوان کرد: این مساله زمانی ایجاد می شود که در کشور صنایع تبدیلی داشته باشیم به طوری که به جای تولید گندم ریز آن را به آب یا از میوه‌ها در صنعت کمپوت سازی استفاده کنیم.
کد خبر فروش زعفران به‌نام دیگران متناقض با اقتصاد مقاومتی است

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =