رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران با بیان این که صنایع غذایی با کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش رو به رو هستند، گفت: قانون انتزاع گرچه تصویب شد، ولی مشکل دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در دومین جشنواره تقدیر از برترین‌های شرکت‌های صنایع غذایی به انتخاب مصرف‌کنندگان که در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، شاهرخ ظهیری رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: در دولت تدبیر و امید درها به روی ما باز شده و وزارتخانه‌هایی که ما (صنایع غذایی) با آنها کار می‌کنیم، حرف ما را گوش می‌دهند.

وی افزود: الان صنعت غذا با بلاتکلیفی روبرو است، زیرا هنوز متولی ثابت و پابرجایی پیدا نکرده است و باید همه با هم کمک کنیم تا اگر در جایی قانون و تبصره‌ای نیاز است با همیاری یکدیگر وضع و حل شود.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: اولین مشکل در صنایع غذایی قانون انتزاع است و به موجب این قانون مجلس مسئولیت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش تبدیلی را به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کرده است.

ظهیری تصریح کرد: ما سعی کردیم که این قانون تصویب نشود، ولی با تمام تلاش‌های انجام شده این قانون تصویب شد و باید بگویم که در این قانون مشکل وجود دارد.

وی افزود: این قانون در متن اشکال دارد، به عنوان مثال در قانون آمده که اگر رب گوجه فرنگی در بشکه تولید شود، مسئولیت آن به عهده وزارت جهاد کشاورزی است و اگر در قوطی قرار گرفت، دیگر مسئولیت آن با وزارت صنعت است.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: مشکل دومی که صنایع غذایی با آن مواجهند مسئله نقدینگی است، الان موقع و فصل خرید محصولات کشاورزی است و اگر بر اثر کمبود نقدینگی خرید صورت نگیرد، محصولات کشاورزی تولید شده روی دست کشاورزان می‌ماند و کشاورزان لطمات مالی زیادی را متحمل می‌شوند.

ظهیری بیان داشت: با وجود اینکه خرید محصولات کشاورزی نیازمند اعتبارات زیادی است، اما هیچ حمایتی از سوی بانک‌ها از تولید‌کننده به عمل نمی‌آید و حتی در مواردی که تولید‌کننده به بانک بدهکار باشد، بانک دیگر هیچ‌گونه تسهیلاتی به تولید‌کننده نمی‌دهد.

وی افزود: صنعت غذا با همه صنایع فرق دارد و کارخانه‌دار باید در یک زمان معین که محصول کشاورز برداشت و آماده عرضه است، محصول را خریداری کند و برای خرید و نگهداری آن نیاز به اعتبار دارد.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران گفت، تصریح کرد:  40 درصد محصولات غذایی ما از بین می‌رود و حل این مسئله به عهده صنایع تبدیلی است.

ظهیری بیان داشت: برای حل مشکل نقدینگی تولید‌کنندگان و کارخانه‌داران صنایع غذایی  طرحی تهیه کردیم و قرار شد که بر اساس آن با کمیسیون سرمایه‌گذاری و منابع مالی اتاق ایران در بانک مرکزی طرحی تهیه شود و اعتباری برای صنایع غذایی و مواد اولیه بدون توجه به بدهکاری کارخانه‌داران اختصاص یابد.

وی افزود: با این طرح دیگر نیاز به قیمت دستوری دولت نداریم، وقتی تولید بالا می‌رود، قیمت پایین می‌آید و قیمت بر اساس قانون تجارت که همان عرضه و تقاضا است، تعیین می‌شود.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که باید جمعیت ایران زیاد شود و در صورت تحقق این موضوع نیاز به تأمین غذا وجود دارد که امکانات آن در کشور فراهم است.
کد خبر کمبود نقدینگی در صنایع غذایی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =