عباس زارع نژاد - مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت


سفر با هواپیما به دلیل بالابودن هزینه های آن، برای هر مسافری تداعی خدمات مناسب را به همراه دارد. موضوع وعده‌های غذایی در هواپیما نیز همواره یکی از دغدغه‌های اصلی دست‌اندرکاران شرکت‌های هواپیمایی بوده و بیشترین توان خود را به بخش کیترینگ یا همان تهیه غذا و سرو غذا در هواپیما معطوف کرده اند.

حتی در برخی از خطوط هوایی، مسافر حق انتخاب غذای مورد علاقه‌ خود را دارد و می تواند 24 ساعت قبل از پرواز، غذای مورد علاقه اش را سفارش دهد. اما زمانی که حق انتخاب غذا بنا به دلایلی از مسافر سلب می شود و انتخاب منوی وعده غذایی به مسئولان خطوط هواپیمایی واگذار می شود، باید نخستین و مهم ترین شرط که ارزش غذایی با کمترین آسیب است را در نظر داشته باشیم.

در مسیر بازگشت از سفر استانی هیأت دولت به خراسان رضوی با یکی از خطوط هواپیمایی، در بسته های غذایی که بین مسافران توزیع شد، شیر پرچرب هم وجود داشت آن هم درست زمانی‌که افکار عمومی درگیر تمرین عدم استفاده از لبنیات پرچرب است. همین امر بهانه ای شد تا مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت بنا بر رسالت خود با ارسال نامه ای به مسئولین ذیربط در وزارت راه و شهرسازی از آنان درخواست کند که خطوط حمل و نقل مسافری با اصلاح بسته های غذایی خود، از مواد غذایی آسیب رسان به سلامت مردم، به سمت مواد غذایی سالم حرکت کنند.

یکی از مهم ترین عوامل شکل دهنده الگوی غذایی جامعه، مجموعه عادات و فرهنگ غذا و تغذیه ای افراد آن جامعه است این عادات از بدو تولد در درون خانواده شکل می گیرد که خود وابسته به بستری است که جامعه فراهم می آورد. توزیع بسته های غذایی آن هم بدون در نظر داشتن سن و وضعیت جسمی مسافران می تواند القاء کننده فرهنگ نادرستی باشد که به مصرف کننده تحمیل می شود.


این درحالی است که، اطلاعات موجود حاکی از افزایش روند بیماری های مزمن هشدار دهنده در کشور است. چاقی و اضافه وزن در درصد بالایی از جمعیت کشور وجود دارد که خود زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطان هاست و از دلایل عمده آن تغییر الگوی مصرف و رفتارهای نامطلوب غذایی است. از سوی دیگر در زمینه بروز سوء تغذیه در گروه های مختلف جامعه، باورها و رفتارهای غذایی مردم و ناآگاهی های تغذیه ای جامعه یکی از عوامل اساسی است. بنابراین در شرایطی که انتشار برخی خبرها بستر مناسب برای اصلاح فرهنگ تغذیه ای را فراهم می کند همه ما باید دست به دست یکدیگر دهیم تا بتوانیم از این ظرفیت به دست آمده نهایت بهره برداری را بکنیم و در قبال سلامت مردم خود را مسئول بدانیم.

در حال حاضر وضع موجود در حوزه فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه علیرغم وجود و حضور سازمان های متعدد در این عرصه وضعیت مطلوبی را نشان نمی دهد. اگرچه این سازمان ها دارای نقش جدی در فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه هستند، اما بطور بدیهی حوزه فرهنگ حوزه ای متعامل بین جامعه و تمامی نهادهای فعال در آن است.

سخن آخر اینکه، وقتی جامعه تحرک لازم را برای اصلاح الگوی تغذیه ای خود آغاز کرده است، باید همه دستگاه هایی که مستقیم و یا غیر مستقیم با سلامت مردم مرتبط هستند، با تبعیت از سیاست های نظام سلامت در جهت نهادینه کردن این مهم، از هیچ تلاشی فرو گذار نکنند.
کد خبر 0bf5da85fa81407ea89e8b1cd952e265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =