امروزه محصولات دریایی در بسیاری از کشورهای دنیا به دلیل طعم خوب و ارزش غذایی بالا به یکی از محبوب ترین مواد غذایی تبدیل شده است ، در این میان به دلیل شرایط اقلیمی و وجود دریا در جنوب وشمال ایران،کشور ما نیز جزء تولید کنندگان وصادر کنندگان این محصول در دنیا محسوب می شود....
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران در گفتگو با تراز در مورد آمار صادرات آبزیان گفت : ما دو نوع آمار داریم ، یکی آمار تولید کنندگان و دیگری آمار صادرکنندگان است . در مورد تولید آبزیان به خصوص ماهی های گرمابی ، استان خوزستان و بعداز آن گیلان و مازندران بیشترین تولید را دارند و بیشترین صادرات نیز از استان هرمزگان و بوشهر صورت می گیرد.
علی اکبر خدایی در مورد میزان صادرات آبزیان دریایی گفت: سالانه در حدود ۲۴۰میلیون دلار صادرات داریم که نسبت به واردات ما که در حدود ۸۰ تا۹۰ میلیون دلار است دارای تراز تجاری مثبت می باشد.در واقع سه برابر واردات ، صادرات صورت می گیرد.
خدایی در مورد کشورهایی که صادرات به آنها صورت می گیرد به خبرنگار تراز گفت : ما به ۴۰ کشور دنیا صادرات داریم که عمده صادرات مان کشورهای جنوب شرق آسیا، عراق وامارات می باشند ، همچنین به کشورهای اروپایی از قبیل اسپانیا، ایتالیا، نروژ وترکیه نیز صادرات داریم ، البته عمده صادرات ما به کشورهای آسیایی می باشد.
وی در مورد انواع آبزیان صادراتی گفت: یک دسته از این آبزیان ماهی های مرکب وحرام گوشت مانند مار ماهی می باشند که مصرف داخلی ندارند . ولی در مورد آبزیان دیگر مانند انواع ماهی های گرمابی ومیگو اول بازار داخلی اشباع می شود وسپس صادرات صورت می گیرد. یعنی این طور نیست که صادرات باعث کمبود این کالاها در داخل بشود .وی در ادامه گفت : مثلا محصولی مانند میگو در ایران دارای مصرف سرانه ۱۰۰ گرم در سال است در حالی که این مصرف در کشورهای جنوب شرق آسیا ۱کیلوگرم در سال می باشد یعنی میگو در کشور ما محبوبیتی کمتری نسبت به کشورهای جنوب شرق آسیا دارد، اگرمصرف سرانه ما مانند آنها باشد توان صادرات نداریم وباید یا صادرات را متوقف کنیم یا تولید خود را افزایش دهیم.
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران گفت:بیشتر صادرات میگوی ما به امارات است و بعد از آن لبنان وکویت بیشترین واردات میگو از ایران را به خود اختصاص داده اند.
خدایی در مورد واردات آبزیان نیز گفت:بیشتر واردات ما به صورت اولیه وماهی های تجاری مانند لاپیا وفوکی می باشند که در داخل کشور بسته بندی می شوند وبیشتر از کشورهای جنوب شرق آسیا وشمال اروپا مانند نروژ و ایسلند وارد می شوند.
کد خبر 23852
نظر شما