عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی آمار غیرشفاف ذخایر محصولات کشاورزی را از چالش‌های وزیر آینده وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد.

عباس پاپی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با انتقاد از عدم ارائه آمار یا ارائه آمار غیرشفاف توسط وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: میزان ذخایر محصولات کشاورزی بر اساس جمع واردات و تولید داخلی منهای مصرف داخلی محاسبه می‌شود. این در حالی است که ما اطلاعی از میزان تولید در داخل و بقیه اطلاعات نداریم.

وی افزود: در دو سه ساله گذشته وزارت جهاد کشاورزی آمار شفافی ارائه نکرده؛ گاهی آمار ارائه نشده و گاهی هم آمار ارائه شده نیاز به راستی‌آزمایی دارد. ما به عنوان نماینده مجلس چندین بار این موضوع را به اطلاع وزیر رسانده‌ایم و ایشان هم قول دادند اما عمل نکردند؛ لذا بسیاری از نمایندگان اطلاعات لازم را ندارند؛ در حالی که اگر ما یک شبه از برخی مسائل اطلاع پیدا کنیم و مثلا ذخایر کمی در مورد برخی محصولات داشته باشیم هزینه زیادی روی دستمان خواهد گذاشت؛ مثل سال گذشته که وزارتخانه مربوطه می‌گفت به اندازه کافی برنج تولید کرده اما بعد از بررسی انبارها معلوم شد چیزی در انبار نیست. در آن شرایط مردم بی‌برنج ماندند و آن بحران برای برنج به وجود آمد.

نماینده مردم دزفول در مجلس با تاکید بر اینکه وزیر بعدی جهاد کشاورزی باید در اولین اقدام آمار وزارت را راستی‌آزمایی کند، خاطرنشان کرد: در غیر این صورت وزارت جهاد کشاورزی در مدیریت و برنامه‌ریزی دچار مشکل خواهد شد؛ زیرا داشتن آمار رکن اصلی برنامه‌ریزی برای یک مدیریت موفق است و اگر ما ندانیم چقدر ظرفیت تولید داریم و چه میزان تولید کرده‌ایم نمی‌توانیم برای تامین نیاز برنامه‌ریزی کنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان این که «مدیران ما در بخش کشاورزی یا بی‌اطلاع هستند یا اطلاعاتی دارند و آن را به ما ارائه نمی‌کنند لذا لازم است وزیر بعدی سامانه اطلاعاتی ترتیب دهد که اطلاعات بخش کشاورزی را به‌روز در اختیار مدیران بگذارد» معتقد است: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر در تاریکی گام برمی‌دارد و مدیریت سردرگم و گره کوری وجود دارد که وزیر بعدی را دچار مشکل خواهد کرد.

پاپی‌زاده با اشاره به اعلام آمار 118 میلیون تنی تولید انواع محصولات کشاورزی در کشور تصریح کرد: این آمار زیر سوال است و به نظر می‌رسد چون مرجع قانونی برای راستی‌آزمایی آمار ارائه شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی وجود ندارد آنها هر آماری که می‌خواهند می‌دهند و با افتخار می‌گویند که عملکرد رو به رشدی دارند؛ در صورتی که عملکرد مناسبی را از وزارتخانه شاهد نبوده‌ایم و آماری که ارائه می‌شود برای وزیر بعدی دردسر ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: مثلا اگر پتانسیل کشور تولید 100 میلیون تن محصول کشاورزی باشد در صورتی که وزیر بعدی پس از یک سال تولید 105 میلیون تن را اعلام کند نیاز به تشویق دارد اما چون آمار قبلی 118 میلیون تن بوده خواهند گفت که او کم‌کاری کرده است. اینها مسائلی واقعی است که وزیر آینده وزارت جهاد کشاورزی باید به آن توجه کند.

نماینده مردم دزفول در مجلس تاکید کرد: ما امیدواریم کسی که در راس وزارتخانه جهاد کشاورزی قرار می‌گیرد فرد باتجربه‌ای باشد، خام کار نکند، به مسائل حاشیه‌ای، کم‌اهمیت، درگیری‌های گروهی و تسویه‌حساب‌ها نپردازد بلکه وزیر عملیاتی باشد. متاسفانه اکنون بسیاری از کارشناسانی که حرفی برای گفتن داشته‌اند از وزارت جهاد کشاورزی حذف شده‌اند عملا تصمیم‌گیری‌ها توسط کسانی اتفاق می‌افتد که تجربه لازم را ندارند.

پاپی‌زاده در پایان با تاکید بر لزوم ایجاد سامانه اطلاعاتی برای پایش اطلاعات مربوط به حوزه کشاورزی خاطرنشان کرد: وزیر آینده کمک کند در حوزه کشاورزی وفاقی ایجاد شود،‌ به کارشناسان و نظر کارشناسی احترام بگذارد و برنامه درازمدت 10 تا 12 ساله‌ای طرح‌ریزی کند.

کد خبر 24138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =