همه با داستان معروف چوپانی که به شیر تولیدی خود آب اضافه می‌کرد و آنرا به مردم می‌فروخت آشنا هستند. عاقبت این فرد را هم به یاد داریم که در نهایت سیلی آمد و کل گله او را تلف کرد. اما این داستان چقدر می‌تواند واقعیت داشته باشد و آیا در حال حاضر نیز با وجود پیشرفت‌های به وجود آمده در کشور آب به شیر اضافه می‌شود؟

حسین چمنی، مشاور انجمن صنایع لبنی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه کلیه شیرهای ورودی به کارخانه‌های لبنی مورد آزمون قرار می‌گیرند، گفت: تخلفاتی از قبیل اضافه کردن آب به شیر و یا اضافه کردن وایتکس به شیر تخلفاتی هستند که به راحتی از طریق آزمون‌های مربوطه قابل شناسایی هستند و اگر کسی مرتکب چنین تخلفاتی شود واقعا انسان عصر حجری است.

او با اشاره به اینکه اضافه کردن آب به شیر به ضرر کارخانه‌های صنایع لبنی است، گفت: در صورت ورود چنین شیری به داخل کارخانه به عنوان مثال مقدار پنیری که از چنین شیری می‌توان تولید کرد به مراتب کمتر از مقدار پنیری است که می‌توان از شیر بدون آب تولید کرد. به همین دلیل کارخانه‌های لبنی برای حفظ منافع اقتصادی خود هم که شده اجازه ورود شیری که به آن آب اضافه شده را نمی‌دهند.

وی گفت: کارخانه‌های لبنی اگر متوجه شوند دامداری آب به شیر خود اضافه می‌کند در بار اول او را جریمه سنگین می‌کنند و در صورت تکرار تخلف با او قطع همکاری می‌کنند.

چمنی با بیان اینکه حجم تخلف در حوزه فروش فله‌ای شیر به دلیل نبود نظارت‌های لازم بسیار بیشتر است، افزود: تخلف اضافه کردن آب به شیر در مراکزی که شیر فله می‌فروشند نیز بسیار برآورد می‌شود.

به گفته وی عرضه گسترده شیر فله در کشور در سال گذشته به افزایش 25 درصدی میزان ابتلا به بیماری تب مالت منجر شد و در صورتی که حمایت از این کار همچنان ادامه یابد خطر شیوع بیشتر بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیز افزایش خواهد یافت.

کد خبر 25627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =