محمد هیراد حاتمی
بالاخره انتظار ها به سر آمد و موعدش رسید. انتظاری که از همان روزهای نخست پیروزی دکتر حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شکل گرفته بود. رییس دولت یازدهم در تب و تاب رقابت های انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود که آثار کوتاه مدت برنامه های او پس از برگزیده شدن در یک مدت صد روزه قابل رویت است. همین وعده سبب شد تا از همان روزهای نخست که روحانی سکان قوه مجریه را به دست گرفت، بسیاری منتظر بمانند تا آثار برنامه های او برای اداره کشور را در عرض صد روز مشاهده کنند. انتظاری که در ساعت های واپسین پنجمین روز آذر 92 به سر آمد و بالاخره رییس جمهوری در یک برنامه تلویزیونی مقابل سه مجری صدا وسیما قرار گرفت تا به وعده خود عمل کند و برای مردم بگوید که صد روز ریاست قوه مجریه به چه شکلی بوده است. او از پاسخگویی دولت، تامین کالا های اساسی، بدهی های بانکی، اشتغال برای چینی ها و کره ای ها ظرف سال های گذشته و موارد دیگری سخن گفت که شاید برای بسیاری از شهروندان نکته تازه ای نداشت چرا که جملگی آنها را در زندگی روزمره شان لمس کردند. آنچه به گفته های رییس جمهوری لعابی از رنگ تازه زد آنجا بود که دکتر روحانی دست روی واژه ای گذاشت که دغدغه بسیاری از مردم در زندگی این روزهاست: « اطمینان ».
وقتی صحبت از شناسایی دهک های پردرآمد جامعه برای حذف نام آنان از یارانه بگیران نقدی بود، بسیاری از اقتصاد دان ها و کارشناسان یکی از ساده ترین اقداماتی که در این راستا مطرح کردند، رصد حساب های بانکی بود. حتی برای بسیاری از کارشناسان سوال شده بود که چرا دولت یازدهم به حساب بانکی افراد سرک نمی کشد تا نام افراد پردرآمد را از فهرست یارانه بگیران حذف کند. سوالی که رییس دولت یازدهم آن را اینگونه پاسخ داد: « ما فکر کردیم افرادی که نیازمند نیستند، یارانه نگیرند و راههای مختلفی برای شناسایی این افراد پیشبینی شد و امسال از طرحهایی که در این زمینه پیشبینی شده بود صرفنظر کردیم، چراکه برای اینکه بفهمیم چه کسی نیاز ندارد راهحلهایی پیشبینی شده بود که گاه باید در زندگی خصوصی مردم دخالت میکردیم و مثلاً میرفتیم و میدیدیم حساب بانکی افراد و املاک آنها چقدر است. به نظر من گرچه ممکن است این موضوع برای کوتاهمدت مفید باشد، ولی قطعاً به ضرر کشور است. مردم باید به سیستم بانکی اطمینان داشته باشند و اگر در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم، اعتماد مردم سلب میشود و رونق اقتصادی از بین میرود. »
اینکه رییس جمهوری به صراحت اعلام کرد که اگر در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم اعتمادشان سلب می شود بیش از رشد اقتصادی منفی ماه های اخیر حائز اهمیت است چرا که همانطور که اشاره شد بسیاری از مشکلات معیشت را مردم به عنوان بازیگران اصلی با تمام وجود احساس کردند و به دفعات آن را شنیده اند. از این منظر بازخوانی آن اگرچه می تواند جذابیت های خودش را داشته باشد اما به نظر می رسد این حرف آقای رییس جمهوری حال و هوای بهتری برای این روزهای مان داشت: « اگر در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم، اعتماد مردم سلب میشود و رونق اقتصادی از بین میرود. » اینکه اعتماد و اطمینان در زندگی مان بار دیگر خودنمایی کند حال مان را بیشتر خوب می کند.
کد خبر 26148
نظر شما