با تأمین 600 میلیارد تومان بابت مابه‌التفاوت قیمت‌های محصولات کشاورزی در بورس، در فصل برداشت هشت محصول از هشت استان کشور بر روی تابلوی بورس عرضه می‌شود.


مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از ایجاد فصل جدید معاملات بورس کشاورزی خبر داد و گفت: با توجه به نگاه مثبت وزیر جهاد کشاورزی برای حضور محصولات در بورس، پیش‌بینی شده است که برای پرداخت مابه‌التفاوت احتمالی قیمت‌ها حدود 600 میلیارد تومان اختصاص یابد.

علی پناهی افزود: در راستای عرضه محصولات تازه برداشت‌شده، اقداماتی در حال انجام است، به‌گونه‌ای که با نظر وزارت جهاد کشاورزی، قرار است که از فصل برداشت، تولیدکنندگان هشت محصول در هشت استان کشور تولیدات خود را بر روی تابلو عرضه کنند.

وی خاطرنشان کرد: دوره‌های آموزشی برای تولیدکنندگان و ارتباط آنها با بورس کالای ایران و سایر اقدامات لازم در حال انجام است که پیش‌بینی می‌شود در این هفته و هفته‌های اخیر به انجام برسد.

پناهی ادامه داد: برای نخستین اقدام، انبارهای کشاورزان جوکار استان تهران تحت بررسی قرار می‌گیرد تا وضعیت آنها از لحاظ استاندارد بودن بررسی شود و سپس سایر استان‌ها ازجمله انبارهای جوی استان اصفهان، ذرت فارس، کرمانشاه و خوزستان، سویای گلستان و مازندران، پیاز و سیب‌زمینی همدان و دانه سویا و کلزای استان‌های شمالی در اولویت‌های بعدی هستند.

وی تصریح کرد: با اختصاص قیمت مابه‌التفاوت و بررسی انبارها، زمینه برای حضور و معامله محصولات تولیدشده فوق فراهم می‌شود.

گندم، اولویت بعدی بورس کشاورزی

مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا درباره حضور محصولات استراتژیکی چون گندم و برنج در بورس یادآور شد: از آنجا که این اقدام به‌صورت پایلوت در حال انجام است و محصولات استراتژیک جزء کالاهای اساسی مردم محسوب می‌شود، در مراحل بعدی به آن توجه خواهد شد.

پناهی تأکید کرد: محصول گندم در اولویت بعدی برای حضور تولیدات کشاورزی است که با موفقیت‌آمیز بودن حرکت امسال، از سال‌های آینده به محصولات بورسی اضافه خواهد شد.

وی اظهار داشت: کارشناسان بورس با کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی جلسات مکرری برای به انجام رسیدن این حرکت برگزار می‌کنند و امید می‌رود که زمینه حضور هرچه بیشتر محصولات کشاورزی در راستای شفاف‌سازی و کوتاه شدن دست دلال‌ها از بازار این محصولات برداشته شود.

گفتنی است، ماده 33 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورز در دولت تدبیر و امید به‌گونه‌ای در بخش‌های مختلف و ازجمله بورس کالا در حال اجرا شدن است که امیدهای تازه‌ای را در زیربخش‌های مختلف زنده کرده است.

کد خبر 27063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =