وزیر جهاد کشاورزی ضمن درخواست کمک از کشاورزان نمونه برای الگو شدن در جامعه کشاورزی و حل مشکلات این بخش گفت: متاسفانه غفلت‌ها، نارسایی‌ها و مشکلات باعث شده در سال‌های اخیر بیشترین واردات محصولات کشاورزی را علیرغم محدودیت‌ها داشته باشیم اما می‌توان با حضور و مشارکت کشاورزان، نظام قبل، حین و پس از تولید را ساماندهی کرد.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) محمود حجتی در بیست و هشتمین دوره تجلیل از تولیدکنندگان بخش کشاورزی خطاب به کشاورزان اظهار کرد:‌ علیرغم همه نامهربانی‌هایی که از مسئولان دیده‌اید دست ما به سمت همه شما کشاورزان به ویژه کشاورزان نمونه دراز است تا بتوانیم با همت و حضور شما مشکلات بخش کشاورزی را حل کنیم.

وی افزود: تنها راه برون رفت از مشکلات بخش کشاورزی و رسیدن به اهداف تعیین شده برنامه‌های توسعه کشور به همکاری و همیاری کشاورزان نمونه و جامعه کشاورزی نیاز داریم تا در همه بخش‌های کشاورزی از خدمات قبل از تولید تا نظام تولید و خدمات پس از آن حضور داشته باشند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد:‌ همه تلاش و دغدغه مسئولان کنونی حل مشکلات کشاورزان و بخش کشاورزی است تا شما که در میدانی نابرابر با تلاش‌های خود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی ایران را ثابت کرده‌اید ناامید نباشید اما اگر شما به عنوان کشاورزان نمونه بتوانید الگوی جامعه بخش کشاورزی باشید بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

حجتی افزود: به عنوان مثال اگر متوسط عملکرد چغندرقند یا هر محصول کشاورزی دیگر به یک سوم یا یک دوم رکوردهای تولیدکنندگان نمونه برسد مشکلات بسیاری از بخش کشاورزی حل می‌شود.

ضرورت به‌کارگیری نخبگان و خبرگان کشاورزی

وی تاکید کرد: برای حل مشکلات کشاورزان چاره‌ای جز استمداد از نخبگان و خبرگان بخش کشاورزی که همان تولیدکنندگان برتر این بخش هستند نداریم چرا که در دنیای امروز کشورهایی که در عرصه‌های کشاورزی خود مشکلات چندانی ندارند به این بخش بیش از پیش توجه کرده‌اند و برای تولید ملی و تامین امنیت غذای خود بی تفاوت نبوده‌اند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت:‌ کشورهای توسعه یافته مانند اروپای غربی‌، آمریکای شمالی و ... تراز وارداتشان به حدود صفر رسیده است؛ شاید محصولی را به دلیل شرایط اقلیمی نتوانند تولید کنند اما کالای دیگر بیش از نیازشان تولید می‌کنند تا با صادرات آن بتوانند تراز تجاری خود را سامان دهند و امنیت غذایی‌شان را به حدود صد درصد نزدیک کنند.

حجتی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن جزو کشورهایی است که با جمعیت فراوان و محدودیت اراضی برای تولید محصولات کشاورزی مواجه است اما هیچ گاه غافل از اهمیت بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی با تکیه بر تولید داخل نبوده است.

شکستن انحصارها با مشارکت کشاورزان

وی اظهار کرد:‌ هیچ یک از مسئولان و بدنه دولت و وزارت جهاد کشاورزی به دنبال انحصار در بخش کشاورزی یا انحصار در پشتیبانی از نیازمندان کشاورزان نیستند چرا که باید به کشاورزی و تولید به عنوان یک زنجیره نگاه کرد و دیگر نمی‌توان مانند کشاورزی معیشتی گذشته‌های دور به نظام‌ها و سیستم‌های قبل، حین و پس از تولید بی تفاوت بود چرا که در کشاورزی معیشتی گذشته کشاورزان تولیدشان عمدتا خود مصرفی بود اما امروز هر چه به سمت کشاورزی اقتصادی‌تر پیش می رویم مشکلات بازار پس از تولید و خدمات قبل و بعد از آن بیش از پیش خود را نشان می دهد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر کشاورزان در همه بخش‌های تولید از خدمات قبل از آن تا مراحل تولید، خدمات پس از آن و بازار محصولات کشاورزی مشارکت داشته باشند دیگر انحصاری وجود نخواهد داشت تا از آن انتقاد کنند کشاورزان مجبور نیستند به دنبال فروش شیر خود به کارخانه‌های لبنی باشند چرا که خود می توانند کارخانه لبنی احداث کنند.

مقابل تغییر کاربری اراضی می‌ایستیم

حجتی تصریح کرد: به دلیل برخی سیاست‌های غلط و نظام های بروکراسی نادرست گذشته خاک به عنوان سرمایه عظیم حاصلخیز و غیر قابل تجدید تغییر کاربری داده می‌شود و علیرغم وجود قانون ممانعت از تغییر کاربری اراضی کشاورزی عده‌ای سوداگر و سودجو قانون را دور می زنند و اراضی کشاورزی را تغییر کاربری می دهند.

وی گفت: تغییر کاربری این نیست که کشاورزی می خواهد در زمین و یا باغ خود سردخانه یا انبار برای محصول کشاورزی‌ یا تجهیزاتش احداث کند تغییر کاربری اراضی همان ویلاسازی‌هایی است که در اراضی کشاورزی دیده می‌شود که کران تا کران سنگ چین شده و پیداست که چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد مشکل ما با تغییر اراضی کشاورزی همان مستطیل‌هایی است که زمین‌های کشاورزی را از گردونه تولید خارج می کند و در برابر آن به شدت حساس هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی ضمن اعلام آمادگی برای استمداد از کشاورزان و خبرگان بخش کشاورزی در راستای حل مشکلات این بخش از نارسایی‌ها، نامهربانی‌ها و تنگناهای کنونی این بخش عذرخواهی کرد.

کد خبر 27330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =