شرکت جهاد نصر حمزه با مهندسی کردن بخش شیلات تلاش می‌کند تا امکان حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را برای اجرای پروژه‌های مربوطه هموار کند.

مدیرعامل شرکت جهادنصرحمزه امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: بر اساس تفاهم‌نامه منعقدشده بین سازمان شیلات و مؤسسه جهاد نصر، برای اجرای پروژه‌های پرورش ماهی و میگو و سایر پروژه‌های شیلاتی، این مؤسسه مسئول سرمایه‌گذاری و اجرا نیست، بلکه به‌عنوان حامی در کنار بخش خصوصی است.

مجید ربیع‌زاده افزود: حدود 20 شرکت خصوصی زیرمجموعه وجود دارد که استعدادیابی و مطالعات مربوط به پروژه‌های شیلاتی را در مناطق مختلف کشور انجام می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در پی اجرای موفق پرورش میگو در آب‌های خزر که توسط شرکت‌های خصوصی زیرمجموعه جهاد نصر حمزه انجام شد، مقرر است که سایر پروژه‌های شیلاتی نیز بدین ترتیب اجرایی شود.

ربیع‌زاده ادامه داد: برای نخستین‌بار تولید میگو در آب‌های شمالی کشور انجام شد و تولیدات آن به‌زودی به بازار می‌آید و برنامه‌ریزی برای 260 هکتاری که برای این منظور در نظر گرفته شده، انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در زمینه ماهیان خاویاری به‌دلیل ریسک‌پذیری بالا، سرمایه‌گذاران تمایلی برای حضور نداشتند، اما شرکت‌های زیرمجموعه "جهاد نصر حمزه" با انجام اقدامات اولیه و مطالعات مربوطه، راه را برای حضور بیشتر آنها فراهم کردند.

امکان پرورش توأم ماهی و محصول زراعی در خوزستان

مشاور اجرایی تفاهم‌نامه‌های شیلات و جهاد نصر یادآور شد: در استان خوزستان، آب و سرزمین مساعد وجود دارد که پروژه‌هایی چون پرورش توأم کشت با ماهی در دستور کار است که در این راستا، ایجاد استخرهای بتنی توسط جهاد نصر انجام می‌شود و سایر اقدامات پرورشی توسط بهره‌برداران کشاورزی و سرمایه‌گذاران دیگر انجام خواهد شد.

ربیع‌زاده تأکید کرد: ایجاد کانال‌های اصلی و انتقال آب بر عهده وزارت نیرو خواهد بود که در این راستا تفاهم‌نامه‌های اولیه و مطالعات مربوط به آن نیز به انجام رسیده است.

وی درباره نظارت بر طرح‌های شیلاتی با توجه به آنکه توسط بخش خصوصی اجرایی می‌شود، اظهار داشت: سازمان شیلات ایران، کار نظارت و امضای مجوزهای مربوطه را عهده‌دار است.

ربیع‌زاده همچنین گفت: مؤسسه جهاد نصر حمزه، تنها بسته‌ای الگویی تهیه می‌کند و سرمایه‌گذاران را برای انجام این پروژه‌ها ترغیب می‌کند که بدین ترتیب فاصله بین سرمایه‌گذاران خصوصی و دولت پُر می‌شود.

وی در ادامه افزود: بدین ترتیب مهندسی کنار تخصص شیلات قرار می‌گیرد و مشکلات بخش کشاورزی و شیلات همچون سایت گمیشان برطرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت جهاد نصر حمزه خاطرنشان کرد: در حال حاضر 70 درصد ظرفیت کارخانه‌های تولید تن ماهی خالی است و در بندرعباس و بوشهر فقط با 30 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.

ربیع‌زاده ادامه داد: از طریق الگویی می‌توان سرمایه‌گذاران را برای پُر کردن ظرفیت‌های خالی هدایت کرد.

وی تصریح کرد: حضور بخش خصوصی در کنار بهره‌برداران بخش کشاورزی و نظارت بخش دولتی، می‌تواند راه‌های خودکفایی و توسعه در کشور را هموار کند.

کد خبر 27619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =